Benodigdheden voor microdosing

Wie microdosing wil gaan toepassen, kan het beste voor gedroogde substanties gaan. Dat maakt het mogelijk om erg nauwkeurig te werken en dat is belangrijk. In dit artikel lees je wat je allemaal nodig hebt om te kunnen microdoseren, van de hoeveelheid paddo’s of truffels tot aan capsules om je microdoseringen mee in te nemen. Gebruik altijd een microdosing routine als je gaat microdoseren.

Wat heb je nodig voor microdosing?

De meest gebruikte psychedelica waarmee gemicrodoseerd wordt, zijn paddo’s en truffels. Je kunt ze vers gebruiken, maar gedroogd kun je nauwkeuriger werken. Dan weet je zeker dat je elke keer een gelijke dosis van het middel binnenkrijgt. We hebben het dan natuurlijk over psilocybe, het bestanddeel dat (in normale hoeveelheden) een geestverruimend effect heeft. Door te microdoseren krijg je zo’n kleine hoeveelheid binnen dat je wel de voordelen merkt, maar dat het geen negatieve invloed op je functioneren heeft.

Wat je minimaal nodig hebt, zijn paddo’s of truffels. Of je voor de een of de ander wilt gaan, is een persoonlijke keuze. Beiden bevatten ze psilocybine, maar paddo’s hebben een sterker effect. Verder heb je nodig:

  • Nauwkeurige weegschaal (tot op 1/10 gram nauwkeurig)
  • Ventilator
  • Koffiemolen of grinder (voor het vermalen)
  • Capsules om te kunnen doseren

Microdosing met truffels

Truffels zijn onderdeel van het mycelium netwerk van magische paddenstoelen. Het zijn verharde stukken van dit mycelium, die ook psilocybine bevatten. Er zijn verschillende soorten paddo’s die truffels aanmaken. Mocht je op een soort niet zo goed reageren, dan kun je altijd nog kiezen voor een andere.

Een microdosis magic truffels:

Gedroogde truffels: 0,2 tot 1 gram

Verse truffels: 0,5 tot 2 gram

Je kunt met verse truffels microdoseren, maar het nadeel is dat deze niet erg lang goed blijven. Gedroogd heeft het voordeel dat de truffels dan lang houdbaar zijn in een afgesloten potje of bakje. En het is makkelijker nauwkeurig te doseren. Elke truffel kan een verschillende hoeveelheid psilocybine bevatten. Als je ze vermaalt en mixt, krijg je altijd een consistente sterkte binnen.

Truffels drogen

Wil je truffels drogen, ga dan als volgt te werk: Snijd de truffels in dunne plakjes. Op die manier drogen de truffels het snelste en dat is belangrijk om schimmel te voorkomen. Leg een schone theedoek op je werkvlak en laat ze daarop drogen. Je kunt een ventilator gebruiken, maar dat hoeft niet. Wees voorzichtig met het gebruik van een warmtebron: psilocybine zal zijn werkzaamheid verliezen vanaf een temperatuur van 225 graden. Wil je een oven gebruiken, zet die niet hoger dan 40 graden. Laat de truffels ook niet drogen in de zon dat zal ook zorgen voor een verlies van werkzame stoffen.

Laat de truffels drogen tot ze kurkdroog zijn, wat pas zo is als ze keihard zijn. Pas dan is al het vocht eruit verdwenen. Dit duurt tenminste drie dagen. Gebruik nu een koffiemolen of een grinder om de droge truffels te vermalen. Nu is het tijd om je microdosis af te meten. Pak de weegschaal en gebruik capsules om het poeder in te doen. Gemiddeld kun je uitgaan van een dosis die ligt tussen de 0,2 en 0,8 gram.

Zelf microdoseringen samenstellen is best wat werk. Heb je daar geen tijd voor of zin in, dan wordt het je gemakkelijk gemaakt met microdosing truffels. In een verpakking zitten 6 microdoseringen magische truffels, voorverpakt en klaar voor gebruik. Je hebt er geen omkijken naar.

Er zijn behalve paddo’s en truffels nog andere middelen waarmee je kunt microdoseren, zoals iboga, LSD en mescaline. Deze worden echter minder vaak gebruikt, maar het principe is hetzelfde.

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 20 mei tot en met 27 mei.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

10%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 10% korting te ontvangen op je bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?