Microdosing Routine

Wie gebruik wil maken van microdosering, kan het beste een microdosing routine toepassen. Dit is een schema waarin aangegeven wordt wanneer je een microdosis neemt. Het is namelijk niet altijd verstandig om elke dag te microdoseren gedurende langere tijd, omdat er dan tolerantie kan optreden. Een schema of routine en microdosing benodigdheden geeft je houvast. Er zijn meerdere schema’s waar je uit kunt kiezen.

Waarom een microdosing routine gebruiken?

Een routine gebruiken voor microdo
sing van psychedelische middelen, geeft je een richtlijn om te volgen. Het is verstandig om hier aan vast te houden. Hier zijn meerdere redenen voor:

  • Om tolerantie te voorkomen
  • Om goed waar te nemen wat het effect is van microdosing
  • Om je lichaam de tijd te geven te herstellen

Er zijn meerdere routines opgesteld. De bekendste is van james Fadiman, die veel onderzoek gedaan heeft naar microdosing. In zijn schema worden rustdagen afgewisseld met microdosing-dagen. Hij geeft aan dat deze rustdagen nodig zijn om goed de verschillen waar te kunnen nemen, tussen dagen dat je een dosis neemt en dagen waarop je dat niet doet. Microdosing heeft invloed op de cognitieve functies.

De invloed van microdosing op cognitieve functies

Welk schema je ook kiest, bij alle schema’s geldt dat je na 1 of 2 maanden microdoseren, minimaal 2 tot 4 weken rust neemt (je neemt dan geen microdoseringen). Op die manier wordt voorkomen dat je tolerantie opbouwt.

Tips voor microdoseren

Tip 1: Waarmee microdoseren?

Microdosing kun je in principe doen met alle psychedelische middelen: bijvoorbeeld paddo’s, truffels, cannabis of LSD. Voor paddo’s en truffels geldt dat dit het beste werkt als ze gedroogd zijn. In onze webshop vind je kant en klare pakketjes magic truffels om eenvoudig te microdoseren.

Tip 2: Neem een kleine dosis

Wil je meer uit je dag halen, neem je dosis dan liefst ‘s ochtends en zorg dat je niet teveel neemt. De eerste keer kun je beter een te kleine dosis nemen, dan een te grote. Zorg dat je die dag vrij hebt en neem de tijd om waar te nemen wat de microdosering met je doet. De dosis zou precies zo groot moeten zijn, dat je wel de werking voelt, maar dat deze niet zo sterk is dat je niet meer kunt functioneren. Merk je dat je slaperig wordt (wat meestal niet gebeurt), neem je dosis dan ‘s avonds. Heb je te weinig genomen en voel je niets, neem dan geen tweede dosis, maar neem de volgende keer dat je microdoseert iets meer.

Tip 4: Een te hoge dosis

Voel je je niet prettig bij de dosis die je nam, was deze te sterk, dan is het aan te raden om te proberen je zoveel mogelijk te ontspannen. Probeer te mediteren of maak een wandeling in de natuur dat helpt voor je gezondheid maar ook tijdens het microdoseren.

Tip 5: Opschrijven wat je meemaakt

Het kan handig zijn om aantekeningen te maken over hoe je je voelt. Je krijgt dan duidelijker zicht op wat de microdosing routine met je doet. Vooral de eerste weken zie je dan misschien verschil tussen de dagen dat je wel iets neemt en dat je niets neemt en ben je je meer bewust van de positieve veranderingen zoals bijvoorbeeld meer creativiteit.

Overzicht van microdosing routines

Routine van James Fadiman

Het schema van Fadiman wordt veel gebruikt. Er wordt vanuit gegaan dat je om de drie of vier dagen een microdosis neemt. Je kunt natuurlijk gemakshalve ook kiezen voor 2 vaste dagen per week. Volg dit schema 4 tot 8 weken en neem dan minimaal 2 weken rust.

Dag 1

Je neemt je microdosis (liefst op een vrije dag) en ervaart wat het effect is.

Dag 2

Overgangsdag: op de tweede dag neem je geen microdosis. De dosis van de dag daarvoor heeft namelijk nog effect.

Dag 3

Dit is een normale dag of een non-microdosing dag. Ook nu neem je nog geen dosis, zodat je goed het verschil kan voelen met de voorgaande dagen. Deze dag is ook bedoeld om te voorkomen dat je lichaam tolerant wordt voor het middel.

Dag 4

De vierde dag neem je wel weer een microdosering. Je zult moeten bepalen of je meer of minder neemt dan de vorige keer, of de dosis gelijk houdt. Het is van belang dat je de “sweet spot” vindt: precies die dosis waar jij je optimaal bij voelt.

Om de dag routine

Sommige mensen hebben meer baat bij een routine waarbij je om de dag een microdosis neemt. Vooral als je last hebt van chronische klachten, zoals depressie, migraine of ADHD kan dit beter werken dan de Fadiman routine. Wel is het aan te raden om bij mentale klachten en zeker wanneer je medicijnen gebruikt, eerst te overleggen met je arts. Ook al neem je zeer kleine hoeveelheden van een psychedelisch middel, het heeft wel invloed op je stemming en kan interactie aangaan met medicijnen. Ook voor dit schema geldt: pas het 4 tot 8 weken toe en neem dan minimaal 2 weken rust.

Om de dag routine:

  • Dag 1: Microdosis
  • Dag 2: Rustdag
  • Dag 3: Microdosis
  • Dag 4: Rustdag

Vervolg verder op dezelfde manier.

Microdoseren op gevoel/intuïtie

Deze routine (alhoewel het eigenlijk geen routine is) is gebaseerd op je eigen gevoel. Het is vooral geschikt voor mensen die de routine van James Fadiman al langere tijd hebben gevolgd. Zij gaan op een gegeven moment meer op hun gevoel af om te bepalen wanneer ze een dosis nodig hebben. Voor mensen die nog geen ervaring hebben is deze manier minder geschikt. Het is het beste om eerst goed te weten te komen wat microdosing is en wat het met je doet.

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 15 juli t/m 31 juli.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

10%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 10% korting te ontvangen op de gehele bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?