5 Misverstanden over microdosing

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit
Tired woman sitting on couch with pc, massaging neck

Microdosing en je gezondheid

Met microdosing kun je aan je gezondheid werken en dat kan heel positieve resultaten geven. Sommige mensen merken een verbetering in hun energie, anderen in hun stemming. Maar het kan gebeuren dat jij er niets van merkt of vindt dat het niet voldoende werkt. Een van de problemen die hierin meespeelt is dat er enkele hardnekkige misverstanden rondgaan over microdosing. Dat schept enorm hoge verwachtingen, bijvoorbeeld dat je direct een effect merkt of dat je compleet van je klachten af komt. Wil je gaan microdosen, dan is het goed om je verwachtingen aan te passen. Lees hier over de 5 meest voorkomende misverstanden over microdosing.

Stressed business woman working from home on laptop and having headache

Misverstand 1: Je voelt niet meteen dat het werkt

Sommige mensen die gaan microdoseren hebben het idee dat een microdosis pas gaat werken na een aantal weken van inname. Maar dit klopt niet. Waanneer je de eerste dosis neemt voel je al binnen enkele uren dat de psilocybine gaat werken. Wees gerust je zal absoluut geen trip of heftige effecten ervaren hier is de dosis veel te klein voor. We zeggen hiermee dus ook niet dat kwalen of depressies meteen als sneeuw voor de zon verdwijnen na het innemen van 1 dosis, dit heeft tijd nodig. Het is ontzettend belangrijk dat er een langere tijd achter elkaar wordt gemicrodoseert zodat de geest de tijd heeft om te veranderen. Het is van groots belang dat je tijdens de kuur jezelf goed observeert en waar nodig de subtiele geestelijke veranderen te noteren(microdosing dagboek). Je wilt immers aan het einde van de kuur precies kunnen zeggen welke veranderingen microdoseren truffels je hebben gebracht.

Psychedelic background

Misverstand 2: Je gaat niet trippen van microdosing

Het is niet de bedoeling dat je gaat trippen van microdosing. Het is echter niet uitgesloten dat dit gebeurt, vooral als je zelf je eigen dosis samenstelt van bijvoorbeeld je eigen gekweekte paddo’s of truffels en geen nauwkeurige weegschaal gebruikt. Voor microdosing heb je maar een tiende nodig van een normale dosis. Dat betekent dat je maar 1 gram gedroogde paddo’s of truffels neemt. Neem je teveel, dan kan het zijn dat je gaat trippen. Sommige mensen zijn ook gevoeliger dan ze verwachten, ook dat kan een reden zijn dat je de hallucinerende effecten kunt voelen. Wil jij veilig en gemakkelijk microdoseren, gebruik dan Microdosing XP biologische truffels. Die zijn voorverpakt in handige direct te gebruiken microdoseringen van 1 gram.

Misverstand 3: Ik hoef zelf niets meer te doen

Een belangrijke reden dat microdosing soms niet werkt zoals verwacht, is omdat mensen denken dat dit middel alles voor ze oplost. Je neemt de microdosering en al je problemen zijn voorbij. Maar wat je klacht ook is, je zult er zelf ook aan moeten werken. Zo zal je verlegenheid niet vanzelf weggaan, als je niet probeert meer inzicht in je eigen gedrag en gedachten te krijgen. Microdosing is een krachtig hulpmiddel, maar je zult het zetje dat je ervan krijgt wel moeten gebruiken om verder te komen. Dus houd een dagboek bij, probeer meditatie of mindfulness en vergroot het inzicht in jezelf.

POSITIVE MIND POSITIVE LIFE

Misverstand 4: Microdosing geeft altijd positieve effecten

Microdosing werkt subtiel, dat is waar, maar de effecten zijn niet bij iedereen positief. De psilocybine (of ayahuasca of mescaline of welk middel je ook gebruikt) kan de problemen waar je mee worstelt ook versterken. De stof die je neemt, werkt dan als een zaklamp, die helder licht werpt op je klachten. Daardoor krijg je meer inzicht in je problematiek, je weet waar je uitdaging ligt. Dat is niet altijd makkelijk, want de gevoelens die los kunnen komen, kunnen behoorlijk intens zijn. Maar het geeft je wel de handvatten om aan het werk te gaan. Wees wel voorzichtig. Als je gevoelens of klachten te heftig zijn, kun je proberen om je dosis te verlagen of tijdelijk te stoppen met microdoseren. Soms kan dat juist helpen om een stap verder te komen.

Very Positive Feedback. Amazing Customer Experience (CX).

Misverstand 5: Microdosing werkt altijd hetzelfde

Helpt microdosing de ene week voor je stress, maar de week daarop voel je je opeens weer helemaal opgefokt? Misschien vraag je je af of microdosing dan niet altijd hetzelfde werkt? Dat is een van misverstanden over microdosing: dat het altijd hetzelfde effect zou moeten hebben. Jij bent echter een uniek persoon en wat je meemaakt verschilt van dag tot dag. Ook je reacties en je emoties verschillen. Microdosing werkt als een lens en kan je gevoelens uitvergroten. De ene week ging je misschien soepeler met de stroom mee, dan de week daarop. Maar ligt dat dan aan het microdoseren of aan de mens? Als jij de goede dosis hebt gevonden, dan zal microdosing zijn werk doen. Maak gebruik van die steun in je rug en duik in je eigen binnenwereld om duidelijker te krijgen wat er aan de hand is. Wat zeggen jouw emoties je, waar heb je moeite mee? Er valt zoveel te leren en microdosing kan je leraar zijn die je helpt meer inzicht te krijgen.

Ga jij microdoseren, wees je dan bewust van je verwachtingen en laat ze vervolgens los. Ga met een open geest op reis met microdosing, zodat je zo objectief mogelijk kunt nagaan wat de (subtiele) effecten zijn. Wil je meer weten, we hebben veel informatie over microdosing op een rijtje gezet, zoals de voordelen, de werkwijze en de medische toepassingen.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?