Chaga: Krachtige ondersteuning van je gezondheid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit
Chaga mushroom

Chaga: Krachtige ondersteuning van je gezondheid

De interesse voor medicinale paddenstoelen groeit. Er wordt dan ook steeds meer ontdekt over wat deze kunnen betekenen voor onze gezondheid. Chaga is ook zo’n medicinale paddenstoel. Deze zwam, die in Nederland vrij zeldzaam is, kan ingezet worden bij problemen met de weerstand, bij kanker en diabetes. Medicinale paddenstoelen worden over het algemeen goed verdragen en zijn dus een goede optie als je op een natuurlijke manier iets aan gezondheidsklachten wilt doen.

De kenmerken van Chaga

Chaga (in het Nederlands wordt de zwam Berkenweerschijnzwam genoemd) is bepaald niet de mooiste paddenstoel die je in het bos kunt tegenkomen. Hij ziet eruit als een knoestig, ruw, zwart groeisel op een boomstam. Maar gelukkig zegt het uiterlijk niets over de werkzaamheid. Chaga groeit maar langzaam, gemiddeld wordt de zwam tussen de 4 en 10 cm groot met een dikte van 10 tot 15 cm. Hij komt voor in de bossen in het noorden van Rusland, Amerika, Canada en Noordoost Europa.

Als je denkt dat je wel een stukje kunt afsnijden als je hem toevallig op een dode berkenboom tegenkomt, dan mag je wel zwaar gereedschap bij je hebben. De korst van deze zwam is namelijk ongelooflijk hard. Je hebt minstens een zaag of snoeischaar nodig. Lukt het je om Chaga in stukken te snijden, dan valt op dat hij aan de binnenkant fel oranje is, terwijl hij aan de buitenkant zwart is. Hij wordt al eeuwenlang gebruikt binnen de natuurgeneeskunde. In China zien ze hem als superfood.

Chaga tea - a strong antioxidant, boosts immune system

Je gezondheid ondersteunen met Chaga

De geneeskrachtige werking van Chaga komt voort uit de grote hoeveelheid stoffen die de zwam bevat. Zo is hij rijk aan mineralen (o.a. kalium, selenium, zink), vitamines (D en B) en polysachariden. Chaga kan gebruikt worden om de gezondheid te ondersteunen.

Chaga geeft je weerstand een boost

Je lichaam heeft zijn eigen legertje om indringers van buitenaf weg te houden (zoals virussen, schimmels en bacteriën). Als alles goed werkt, word je niet ziek. Echter, stress, ongezonde voeding of een ongezonde leefstijl kunnen je weerstand ondermijnen.

Kan je immuunsysteem wel wat ondersteuning gebruiken, dan is Chaga een goede optie. De zwam bevat namelijk bepaalde stoffen, complexe non-lineaire polysachariden, die een krachtig effect hebben op je weerstand. Deze polysachariden zetten het lichaam aan om natural killer cellen aan te maken, die ongewenste indringers kunnen vernietigen en zelfs de vorming van kanker kunnen tegengaan. Uit onderzoek blijkt dat deze lange keten polysachariden de meest krachtige werking op het immuunsysteem hebben, die wetenschappers ooit ontdekt hebben.

Niet alleen de polysachariden zijn goed voor de weerstand. Chaga is ook rijk aan andere stoffen, zoals betulinezuur, episterol, fecosterol en ergosterol. Betulinezuur heeft antivirus- en antikankereigenschappen. Elk van deze stoffen helpt de weerstand te versterken, maar gezamenlijk hebben ze immunomodulerende eigenschappen. Dit betekent dat ze de weerstand in balans kunnen brengen: werkt je immuunsysteem te krachtig, dan kan Chaga het tot rust brengen. Is het niet actief genoeg, dan heeft Chaga een stimulerend effect.

Hoe kun je Chaga nemen?

Heb jij interesse om op een natuurlijke manier je lichaam te ondersteunen? Bij een verzwakte weerstand, diabetes en andere klachten kan Chaga veilig genomen worden. Wel wordt het afgeraden om Chaga supplementen te nemen bij zwangerschap, auto-immuunziektes, als je bloedverdunners gebruikt of als je al medicatie neemt voor diabetes. Overleg in die gevallen eerst met je arts.

Je kunt Chaga in onze webshop vinden. Het wordt aangeboden als capsule of als tinctuur. Een Chaga capsule van McMyco bevat alle werkzame stoffen uit de zwam, zoals polysachariden, betuline en sterolen. De tinctuur van het merk Foodsporen is eveneens een goede optie. Het extract wordt verkregen uit het vruchtlichaam van de Chaga.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 20 mei tot en met 27 mei.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

10%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 10% korting te ontvangen op je bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?