De 5 voordelen van wierook

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit
45750,Burning Incense

Welke voordelen heb je bij het gebruiken van wierook

Bijna iedereen weet wel wat wierook is. Het wordt meestal geassocieerd met religie, tempels, kerken en spirituele samenkomsten. Maar ook in privésituaties wordt wierook steeds meer gebruikt, soms omdat het gewoon lekker ruikt, maar soms ook vanwege de positieve impact die het op je stemming kan hebben. Wierook is echter heel veelzijdig en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Ook jij kunt profiteren van de voordelen van wierook.

Incense Stick. Caucasian Woman Enjoying Aroma Stick

Wat is wierook en waar is het goed voor?

Wierook is eigenlijk heel eenvoudig een stokje met geurende hars, dat als het eenmaal aangestoken is en smeult, een aangename geur verspreidt. Vroeger werd wierook alleen gebruikt bij heilige ceremoniën, om de aandacht en hulp van de Goden te vragen. Tegenwoordig staat het iedereen vrij om wierook te gebruiken, waar en wanneer je maar wilt.

Er zijn allerlei verschillende soorten wierook verkrijgbaar. In vroeger tijden werd wierook alleen gemaakt van de hars van de Wierookboom. Tegenwoordig worden er allerlei aromatische planten, bomen en kruiden gebruikt. Denk aan sandelhout, cederhout, Palo Santo, rozemarijn of salie. Om wierook te maken, kunnen verschillende delen van planten en bomen gebruikt worden, zoals de bladeren, schors, wortels, gom of hars. Vaak worden er lekker geurende combinaties gemaakt, ook in combinatie met essentiële oliën.

Maar waarom gebruiken we wierook, wat zijn de voordelen? Geur is onlosmakelijk verbonden met emoties en herinneringen. Soms hoef je maar iets te ruiken en je moet meteen denken aan een bepaalde situatie, persoon of plek. Wierook kan daarom een positief effect hebben op je stemming. Door een prettige geur voel je je op je gemak, vrolijk, energiek of juist ontspannen. Met wierook kun je een bepaalde sfeer in je huis creëren. Wil je meer weten over de voordelen van wierook, lees dan hieronder verder waar je het voor kunt gebruiken.

Tea ceremony with smoking incense. Incense stick and tea ceremony

De voordelen van wierook

1. Meer creativiteit

Geuren kunnen je geest openen voor beelden, gevoelens en herinneringen. Je hoeft bijvoorbeeld maar de geur van appeltaart te ruiken en je bent weer in het huis van je oma. Of stel je voor dat je de geur van gemaaid gras ruikt, dan denkt bijna iedereen aan warme, vrolijke zomerdagen. Waarschijnlijk voel je je dan ook meteen opgewekter en energieker. Je hersenen reageren op geur en stellen zich meer open voor indrukken. Op die manier kan wierook je creativiteit helpen stimuleren.

Dat kan voordelen hebben als je dag in dag uit op dezelfde plek achter je bureau moet zitten of wanneer je dagelijkse ritme elke dag hetzelfde is. Soms laat de inspiratie dan op zich wachten. Door wierook te branden, bijvoorbeeld Palo Santo, kun je je creativiteit stimuleren. Deze wierook staat bekend om zijn stimulerende eigenschappen.

2. Voordelen van wierook: Reiniging ruimte

Wierook kan ook helpen een ruimte te reinigen. Het gaat dan niet alleen om vieze geurtjes kwijt te raken (daar kun je wierook natuurlijk goed voor gebruiken), maar ook om het spiritueel reinigen. Je kunt in principe elke geur kiezen die jij prettig vindt, maar van oorsprong is het witte salie die bekend om haar reinigende eigenschappen. Het kan helpen alle negatieve invloeden te verwijderen, of dat nu nare herinneringen zijn die nog zijn blijven hangen of dat er zware energieën in de ruimte aanwezig zijn. Steek de wierook aan en loop langzaam door de ruimte. Stel je voor hoe de zuivere, reinigende rook elk hoekje van de kamer bereikt en al het negatieve verwijdert.

3. Hulp bij het mediteren

Doe jij aan meditatie, dan kun je wierook gebruiken om je concentratie te bevorderen. Bij het mediteren zit je in stilte, je keert naar binnen en focust op je ademhaling, een kaars of een mantra. Gedachten en gevoelens kunnen opkomen, maar die laat je weer gaan. De eigenschappen van wierook, zoals bijvoorbeeld patchouli, sandelhout of musk, geven de ruimte een aangename geur en helpen je te ontspannen en beter te concentreren. Van oudsher worden deze geuren gebruikt bij religieuze en spirituele ceremoniën, dus deze zijn zeker een goede keuze voor bij meditatie.

4. Voor ontspanning

Wierook kan ook een goede hulp zijn als je moeite hebt met slapen. Sommige wierook staat bekend om zijn rustgevende eigenschappen, die de ontspanning bevorderen. Denk aan lavendel, rozemarijn of sandelhout. Kies vooral een geur die je aangenaam vindt en je helpt tot rust te komen. Zet het wierookstokje of kegeltje niet te dicht bij je bed, de rook zou je niet moeten storen. En zorg dat het stokje veilig staat, zodat je het niet om kunt stoten. Heb je overdag last van stress, dan kun je deze wierook natuurlijk ook gebruiken.

5. Meer positiviteit

Heb je last van somberheid en kun je niet echt genieten van de dingen die je doet? Een van de voordelen van wierook is dat het een gevoel van positiviteit kan bevorderen. Steek een wierookstokje of kegeltje aan, bijvoorbeeld Nag Champa, Frankincense of kaneel. Dit zijn warme geuren, die je een gevoel van veiligheid, tevredenheid en vrolijkheid kunnen geven. Nag Champa is een heilige wierook uit India en nog altijd wordt deze daar gebruikt om mensen te zegenen. Geniet van de geur van je favoriete wierook en de kans is groot dat je je weer open kunt stellen voor de positieve dingen in het leven.

selective focus of businesswoman meditating with namaste gesture at workplace with Buddha head and

Genieten van wierook in huis of op je werk

Denk je dat jij ook wel wat aan wierook kunt hebben? Aarzel niet en probeer gewoon een paar geuren uit. Wierook kan door iedereen gebruikt worden, wat je levensovertuiging ook is. Je kunt het inzetten om een aangename sfeer te creëren, je creativiteit te stimuleren of je stemming te verbeteren. Het kan je zelfs helpen om beter te slapen.

Zit je niet lekker in je vel, dan kun je wierook ook combineren met microdosing, dit betekent dat je een zeer lage dosis neemt van psilocybine, de geestverruimende stof uit paddo’s en truffels. Ook microdosing kan helpen om je stemming te verbeteren en heeft een positieve invloed op concentratie, ontspanning en je creativiteit. Probeer het nu uit en gebruik de biologische microdosing truffels van Microdosing XP, McMycrodose of Mondo.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 15 juli t/m 31 juli.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

10%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 10% korting te ontvangen op de gehele bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?