De genezende werking van de cacao ceremonie

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit
Cacao ceremony

Met een ceremonie kun je een belangrijk moment vieren, maar een cacao ceremonie kan zelfs genezend werken. Ceremonies kennen we vooral als rituele bijeenkomsten die van groot belang zijn bij traditionele volkeren. In je eigen leven kunnen dergelijke rituelen echter ook een plaats hebben. Maak kennis met de cacao ceremonie.

De oorsprong van cacao

Chocolade staat in hoog aanzien binnen verschillende culturen, vooral in Midden en Zuid Amerika.  Bij de Maya’s bijvoorbeeld wordt de cacao ceremonie gevierd met zowel familie als buitenstaanders. Deze ceremonie wordt ook wel Heart Healing genoemd, genezend voor het hart. Maar om goed te doorgronden wat de betekenis van cacao in de ceremonie is, gaan we eerst dieper in op wat cacao eigenlijk is.

Cacao wordt gezien als heilig in de Zuid Amerikaanse culturen. Het is een tropische vrucht die van nature op het Zuid Amerikaanse continent voorkomt. Hij geeft de voorkeur aan tropische klimaten en wordt dan ook in deze warme gebieden gecultiveerd. Om van cacao chocolade te kunnen maken, worden de zaden vermalen en vervolgens gefermenteerd. Zo wordt er een pasta van gemaakt.

Wij kennen cacao hier in het Westen als een zoete lekkernij, maar de oorspronkelijke volkeren dronken het als een bitter, schuimend drankje dat xocolatl werd genoemd. Het werd gedronken als een soort koffie als onderdeel van de cacaoceremonie. Cacao werd gezien als een geschenk van de goden. De enige bittere chocolade die wij kennen is rauwe cacao of pure chocolade.

Er zijn dus duidelijke verschillen tussen onze lekkere zoete chocolade en de cacao die door de natuurvolkeren werd gebruikt. Ceremoniële cacao wordt echt alleen voor ceremoniële doeleinden gebruikt. Het wordt niet op dezelfde manier bewerkt als de cacao waar gewone chocolade van wordt gemaakt. Het wordt zo puur mogelijk gehouden, waardoor ook alle waardevolle voedingsstoffen behouden blijven, zoals antioxidanten (flavonoïden), fenylalanine, theobromine, tryptofaan en mineralen.

De genezende werking van de cacao ceremonie

Wat houdt de cacao ceremonie precies in? Het is een heilig ritueel, waar ruim de tijd voor wordt genomen. Je drinkt de pure cacao drank en mediteert daarbij. De cacao staat centraal, want men gelooft dat het een spirit bevat die je helpt in een meditatieve staat te komen en je hart te openen. Je kunt een cacao ceremonie alleen doen, maar traditioneel wordt deze met meerdere mensen tegelijk gedaan.

Een genezende cacao ceremonie wordt geleid door een Maya Wisdom Keeper (of iemand die door een Wisdom Keeper is getraind). De deelnemers zitten samen in een stille ruimte en drinken de cacao drank. Dan begint het meditatieve proces, waarbij je je opent voor alles wat de cacao je te bieden heeft.

Cacao wordt gezien als het medicijn van het hart. Tijdens de ceremonie kun je voelen dat je hart geopend wordt en dat je toegang krijgt tot gevoelens van geluk en verbondenheid. De heilige cacao bevat eveneens grote hoeveelheden magnesium en theobromine. Deze bevorderen de doorbloeding, wat de hartslag stimuleert. Van theobromine is bekend dat het een positief effect op je stemming kan hebben. Verder bevat het ook tryptofaan, wat je serotoninegehalte een boost kan geven.

Doordat je je opgewekt en euforisch voelt, is het alleen maar logisch dat je tijdens de ceremonie contact maakt met je innerlijk kind. Dit geeft je de mogelijkheid om oude wonden uit het verleden te helen.

Gebruik maken van de kracht van cacao

Het kan heel waardevol zijn om eens zo’n cacao ceremonie bij te wonen. Het kan een goede manier zijn om dieper contact met jezelf te krijgen en inzicht te krijgen in wat er diep van binnen speelt. De genezende werking van de cacao ceremonie draait om zachte, liefdevolle energie en helpt de banden met jezelf en anderen te helen en meer zelfliefde te ervaren. Wil jij dit zelf proberen, zoek dan naar betrouwbare begeleiders die een dergelijke ceremonie organiseren. Bedenk wel dat de cacaodrank die je gaat drinken in niets lijkt op de bekende chocola of chocolademelk. Het drankje is erg bitter.

Je eigen cacao ceremonie met genezende werking

Wil jij profiteren van de kracht van cacao, dan kan dat ook op nog andere manieren. Je kunt zelf je magische cacaodrank maken. Neem de tijd om je ritueel voor te bereiden en gebruik echte rauwe cacao. Deze is niet verhit boven de 42 graden, waardoor hij nog alle waardevolle voedingsstoffen bevat. Gebruik tussen de 35 en 40 gram cacao. Verwarm water tot 70 graden en voeg daar de cacao en eventueel wat specerijen (zoals cayennepeper, kaneel of gember) aan toe. Geef vervolgens jouw ritueel op je eigen manier vorm.

Met microdosing kun je eveneens je mentale en fysieke gezondheid ondersteunen. Je neemt hierbij een heel lage dosis magische truffels. Cacao en microdosing vormen een krachtige combinatie die elkaars werking synergetisch versterken. In onze shop vind je Wize Roots Synergy, waarbij je je microdosis truffels samen neemt met rauwe cacao. Wize Roots Full Focus combineert magische truffels met cacao, Lion’s Mane en Ginkgo Biloba.

In onze samenleving is chocolade niets anders dan een lekker zoet en romig tussendoortje. Doordat gewone chocolade sterk bewerkt wordt en er allerlei ongezonde stoffen aan worden toegevoegd, is dit niet te vergelijken met echte cacao. Cacao kan zoveel meer zijn. Stel jij je open voor de kracht en de genezende werking van de cacao ceremonie? Ga hier dan mee aan de slag en voer zelf een ritueel uit of zoek iemand die de ceremonie organiseert.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 17 Sept t/m 23 Sept.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

15%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 15% korting te ontvangen op de gehele bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?