De kracht van kurkuma, een boost voor je gezondheid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit
Curcumin Herbal Supplement Capsules and Turmeric Powder

Er zijn veel manieren om je gezondheid te ondersteunen, maar kurkuma is zeker een aanrader. Deze specerij wordt in het verre oosten al duizenden jaren gebruikt, vanwege zijn positieve invloed op de gezondheid van het hart, de weerstand en de stemming. Ook wel bekend als Koenjit, kun je kurkuma in je maaltijden verwerken. Maar een veel effectievere manier om van de voordelen van kurkuma te profiteren, is door het als supplement te nemen.

De eigenschappen van kurkuma

Kurkuma is bekend onder verschillende namen, zoals koenjit of geelwortel. Deze specerij komt uit Azië en India en het is familie van de gemberplant. Het gele poeder wordt verkregen uit de wortel en de smaak is mild bitter. Het is een van de bestanddelen in kerrie, wat de reden is dat dit zo’n opvallende gele kleur heeft. In India en andere Aziatische landen wordt het ook graag gebruikt als kleurstof.

Kurkuma staat bekend om zijn positieve effecten op de gezondheid. Het bevat dan ook verschillende werkzame stoffen, curcuminoïden genaamd. Er zijn drie soorten, namelijk curcumine I, II en III, waarvan curcumine I de meest krachtige werking heeft. Het ondersteunt het immuunsysteem, helpt hart en bloedvaten gezond houden en heeft een positief effect op het cholesterol. Wil je graag kurkuma gebruiken in je voeding, dan zal dat helaas niet veel uitmaken voor je gezondheid. De specerij kurkuma bevat slechts 3% curcumine. Zelfs als je een hele eetlepel van dit gele poeder op je avondeten doet, zal dat geen waarneembaar effect op je gezondheid hebben.

Een ander probleem is de opneembaarheid van curcumine. Om deze stof op te kunnen nemen moeten de moleculen door de darmwand in het bloed zien te komen. Tijdens dit proces worden ze beschadigd, waardoor de werkzaamheid afneemt. En vervolgens breekt de lever curcumine ook nog af. Dat is de reden dat het niet veel zin heeft kurkuma als specerij te nemen, tenminste, niet als je als doel hebt je gezondheid te verbeteren. Het beste is het om kurkuma als supplement te nemen. Gelukkig kun je een effectief en natuurlijk supplement in onze webshop vinden.

Curcumin supplement met piperine

Het Curcumin supplement van Together is speciaal ontwikkeld om de opname van curcumine te bevorderen. Zoals gezegd heeft het lichaam van nature moeite met het opnemen van deze stof. Neem je curcumine samen met piperine, dan wordt de opneembaarheid verhoogd met 2000%. Ook de concentratie kurkuma is hoog, met 500 mg. Daardoor kun je door een supplement te nemen veel beter profiteren van de voordelen voor je gezondheid.

Wat kurkuma voor je gezondheid kan betekenen

Heart! Human Heart! Cardiology!

1. Helpt hart en bloedvaten gezond te houden

Kurkuma (curcumine) heeft verschillende eigenschappen die de gezondheid van het hart en de bloedvaten kan helpen ondersteunen. Het werkt namelijk ontstekingsremmend, vergroot de elasticiteit van de bloedvaten en ondersteunt daar eveneens het bindweefsel. Verder kan curcumine aderverkalking tegengaan en remt het oxidatieve stress in de vaatwanden. Deze geneeskrachtige stof kan dus het risico op een hartaanval verkleinen.

2. Positieve invloed op depressie

Heb je last van een depressie, dan kan het een goed idee zijn om een Curcumin supplement te proberen. De klachten die bij een depressie horen zijn onder andere langdurig een sombere stemming hebben, een gebrek aan energie en geen interesse meer hebben in activiteiten die je voorheen wel leuk vond om te doen. De oorzaak van een depressie is een onbalans in neurotransmitters.

Over het algemeen worden antidepressiva ingezet om de klachten te behandelen. Hier zitten echter nogal wat nadelen aan. Mensen voelen zich vaak afgestompt als ze deze medicatie nemen, omdat niet alleen je negatieve stemming wordt onderdrukt, maar ook de positieve gevoelens. Ook duurt het lang voor je de juiste dosering hebt gevonden. Curcumine lijkt in veel gevallen net zo effectief te kunnen werken als antidepressiva, omdat het o.a. de concentratie van neurotransmitters kan moduleren.

3. Ondersteuning van het immuunsysteem

Heb je het gevoel dat je weerstand wel een boost kan gebruiken, dan zou kurkuma mogelijk kunnen helpen. De stoffen in kurkuma activeren de antilichamen, dit zijn eiwitmoleculen die in actie komen als er sprake is van binnendringende bacteriën of virussen. Daarnaast maakt je lichaam een bepaald eiwit aan (cAMP) onder invloed van kurkuma, dat in staat is om sommige schimmels en virussen te bestrijden.

4. Helpt ontstekingen af te remmen

Als er ergens in het lichaam een ontsteking is, betekent dit dat er schade is ontstaan. Dit kan door een verwonding zijn, maar natuurlijk ook door een infectie van bacteriën of virussen. De ontsteking is een teken dat het lichaam bezig is de schade te herstellen. Over het algemeen verdwijnt de ontsteking binnen korte tijd vanzelf weer. Maar helaas kan het gebeuren dat er sprake is van een chronische ontsteking. Soms ligt de achterliggende oorzaak bij onze levensstijl (bijvoorbeeld ongezonde voeding of overgewicht), maar vaak ook kunnen bepaalde ziektes ontstekingsgerelateerde klachten veroorzaken. Voorbeelden hiervan zijn COPD, astma, auto-immuunziektes of reuma.

Het nemen van een curcumin supplement kan hierbij helpen, omdat curcumine een krachtige ontstekingsremmende werking heeft. Volgens wetenschappers is deze stof praktisch net zo effectief als reguliere ontstekingsremmers. Het nemen van een dergelijk supplement kan dus zeker nuttig zijn als je last hebt van (chronische) ontstekingen en mogelijk zelfs helpen om klachten te voorkomen.

Dit zijn enkele voorbeelden van de manier waarop curcumin de gezondheid zou kunnen ondersteunen. Er zijn er zelfs meer: kurkuma kan mogelijk de klachten van de ziekte van Alzheimer verminderen, het cholesterol helpen verlagen en de bloedsuikerspiegel helpen stabiel te houden, wat een positieve invloed heeft op de klachten bij diabetes type 2. Wil jij graag met een natuurlijk supplement je gezondheid een boost geven? Kijk in onze webshop en bestel snel Curcumin & Turmeric van Together.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?