Drie technieken die je microdosing ervaring kunnen optimaliseren

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Het gebruik van geestverruimende middelen, en dan vooral microdosing, is de laatste jaren steeds bekender geworden. Mensen gebruiken het om hun stemming te verbeteren, hun creativiteit te bevorderen en om zich beter te kunnen concentreren. Ze zitten lekkerder in hun vel en genieten meer van het leven. Door het microdoseren te combineren met de volgende drie technieken, kun je je microdosing ervaring optimaliseren.

Wat is microdosing en waar is het goed voor?

Van geestverruimende middelen ga je hallucineren, dat is wat de meeste mensen hiervan weten. Er is echter nog een belangrijke kant aan psychedelica die nog niet zo bekend is, en dat is dat deze middelen ook een positief effect kunnen hebben op de mentale en fysieke gezondheid. Dergelijke middelen (bijvoorbeeld LSD en psilocybine) worden af en toe al ingezet om aandoeningen als depressie en PTSS te behandelen.

In het dagelijks leven is het echter vrij lastig om psychedelica te gebruiken, juist vanwege hun geestverruimende effecten. Dan is het handig dat je aan microdosing kunt doen. Hierbij neem je slechts een zeer kleine hoeveelheid van met middel (bijvoorbeeld psilocybine in magische truffels). Doordat de dosis zo laag is, heb je geen last van hallucinaties, maar kun je wel de positieve effecten merken.

Microdosing kan daardoor gebruikt worden om je gezondheid, zowel lichamelijk als fysiek, te ondersteunen. Iedereen ervaart de effecten van microdosing anders en het hangt ook van je klachten af, op welk vlak en in welke mate jij verbetering gaat merken. Dit kan zijn op het gebied van je stemming, je creativiteit, angsten of je concentratie. Je kunt de effecten van microdosing nog versterken, door ook een (of meer) van de volgende drie technieken in te zetten: yoga, ademwerk en meditatie.

Drie technieken om te combineren met microdosing Yoga

Doe jij al aan yoga? Zo niet, dan is het de hoogste tijd om daarmee te beginnen. Yoga kan de neuroplasticiteit van je hersenen vergroten, wat betekent dat er meer nieuwe verbindingen tussen zenuwcellen worden aangemaakt. Hierdoor kunnen je hersenen beter nieuwe informatie opslaan en ook weer terugvinden. Uit onderzoek blijkt dat mensen die yoga beoefenen en microdoseren, minder last hadden van depressie en angst, dan mensen die alleen yoga of alleen aan microdosing deden.

Yoga is verder ook uitermate geschikt om je te helpen ontspannen. De oefeningen verbeteren je vermogen om het parasympatische zenuwstelsel in te schakelen, waardoor je makkelijker kunt ontspannen. Door regelmatig aan yoga te doen, helpt dat je beter om te gaan met stress en angst.

Welke soort yoga is het beste?

Er zijn allerlei verschillende soorten yoga om uit te kiezen. Het is belangrijk dat je een vorm kiest die bij je past. Houd je van een sportieve uitdaging, dan kun je voor Ashtanga of Hatha yoga gaan. Zoek je meer ontspanning en rust, dan past een meer rustiger vorm, zoals Yin Yoga of Yoga Nidra meer bij je. Wat je ook kiest, yoga kan je helpen dichter bij jezelf te komen, net als microdosing. Dat is waarom yoga een van de drie technieken is die je goed kunt combineren met microdosing.

Ademwerk

Ook de adem heeft invloed op het zenuwstelsel. Door langzaam en diep adem te halen komt je lichaam makkelijker tot ontspanning. Een bijzondere vorm van ademwerk is holotropisch ademwerk. Hierbij ga je snel en diep ademhalen, wat vergelijkbaar is met hyperventilatie. Deze manier van ademhalen kan een bijna geestverruimend effect hebben, waarbij je emoties versterkt worden en je een diepe duik in je eigen bewustzijn kunt nemen. Door microdosing en ademwerk te combineren, kan je ademwerk nog krachtiger resultaten geven.

Een vorm van ademwerk kiezen

Er zijn verschillende vormen van ademwerk. Ook hierbij kun je uitgaan van waar jij behoefte aan hebt, wat je zoekt. Een bekende techniek is het ademwerk van Wim Hof, waarbij je diep en ritmisch ademhaalt. Dit kan mogelijk helpen je lichamelijke conditie te verbeteren, omdat je meer zuurstof kunt opnemen.

Ook in de yogatraditie worden ademhalingsoefeningen gedaan, de Pranayama. Deze oefeningen zijn ook goed te combineren met microdosing. Rustgevende oefeningen zijn Nadi Sodhana (afwisselende neusademhaling) of de diepe buikademhaling, waarbij je zorgt dat je uitademing altijd langer is dan de inademing (bijvoorbeeld inademing 4 seconden, uitademing 6 seconden). Deze oefeningen kunnen helpen om angst en stress te verminderen. Zoals je ziet kunnen deze technieken goed gecombineerd worden met microdosing, zodat je meer kans hebt je persoonlijke doelen te behalen.

Meditatie

Meditatie is de laatste jaren ook in het westen steeds populairder geworden. Er wordt niet vreemd opgekeken als je zegt regelmatig te mediteren. En dat is ook logisch. Meditatie kan goed helpen bij stress en angst en helpt je lichaam weer in een staat van rust te komen. Ook is mediteren een goede manier om jezelf te leren kennen, om erachter te komen waar je blokkades of vaste patronen zitten. In stilte is het makkelijker om de verschillende stemmen in jezelf te horen en je emoties te voelen, waardoor je je beter bewust wordt van hoe deze je beïnvloeden.

Omdat je in meditatie oefent hoe je afstand kunt nemen van die stemmen, kun je beter leren omgaan met stress en angst. Dit gaat goed samen met microdosing. Veel gebruikers geven aan dat ze meer zelfvertrouwen ervaren en meer innerlijke rust. Je kunt je microdosing ervaring dus optimaliseren door gebruik te maken van deze technieken.

Hoe kan ik mediteren?

Er zijn vele meditatietechnieken die je kunt gebruiken. Je kunt aan het werk gaan met je focus richten op iets anders dan je gedachten, dus op je lichaam (Yoga Nidra), de ademhaling of een mantra. Ook kun je een visualisatie doen, bijvoorbeeld door je voor te stellen dat je op een stil strand bent, luisterend naar het rustgevende ruizen van de zee. Visualiseren kan dus heel rustgevend werken en je geeft je onrustige mind iets om te doen.

Alle drie de hierboven genoemde technieken zijn geschikt om jouw microdosing reis te ondersteunen. Ze kunnen de effecten van het microdoseren een boost geven. Welke je kiest is natuurlijk helemaal jouw keuze. Ga vooral voor iets dat je aanspreekt en dat bij je past, dan heb je de grootste kans op succes.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 15 juli t/m 31 juli.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

10%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 10% korting te ontvangen op de gehele bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?