Een betere balans bij ADHD door microdosing

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit
Mental Health Disorders File

ADHD is een stoornis, waarbij iemand snel afgeleid is en hyperactief gedrag vertoont; het kan voorkomen bij volwassenen en kinderen. ADHD kan in het dagelijks leven lastig zijn. In onze samenleving is het “normaal” dat kinderen stil zitten in een klas, dat je je als volwassene lange tijd achter elkaar kunt concentreren.
Daarom wordt er vaak medicatie voorgeschreven die de symptomen van ADHD dempen. Maar medicatie kan vervelende bijwerkingen hebben. Een andere, meer natuurlijker aanpak kun je bereiken door microdosing.

Wat is ADHD?

Er komt steeds meer aandacht voor een alternatieve aanpak van problemen met de gezondheid, of dat nu mentale of fysieke klachten zijn. Microdosing wordt steeds populairder. Het zou ook ingezet kunnen worden voor ADHD. Wat is ADHD nu precies? Waarschijnlijk ligt de oorsprong van ADHD in de hersenen en specifiek in de communicatie tussen verschillende delen van de hersenen. De boodschappen tussen hersencellen worden verstuurd met behulp van neurotransmitters. Enkele van deze stofjes, dopamine en noradrenaline, komen minder voor in de hersenen van mensen met ADHD.

 

De gevolgen hiervan zijn te merken in het gedrag. Bekende kenmerken van ADHD zijn:

  • Hyperactiviteit
  • Vergeetachtigheid
  • Stemmingswisselingen
  • Impulsiviteit
  • Aandachtsproblemen
  • Gebrek aan organisatie talent

Je hoort vaak over kinderen met ADHD, maar deze stoornis komt ook bij volwassenen voor. Zij hebben over het algemeen echter wat minder last van de klachten. Vaak ook trekt de fysieke hyperactiviteit op latere leeftijd weg. 60% Van de kinderen met ADHD blijft daar op volwassenen leeftijd last van houden. Het is mogelijk dat mensen met ADHD ook andere mentale klachten ontwikkelen, zoals depressiviteit of angsten.

Hoe wordt ADHD behandeld?

De symptomen van ADHD worden gezien als problematisch. In een klas met 30 kinderen is een druk kind niet makkelijk te handhaven. Ook kan een kind leerproblemen hebben, doordat het te snel afgeleid is en zich niet kan concentreren. Er worden dan medicijnen op basis van amfetamine voorschreven, zoals Ritalin of Adderall. Dit zijn medicijnen die stimuleren, waardoor ze de stemming verbeteren en de hyperactiviteit verminderen. Meestal kunnen mensen zich dan beter concentreren.

Helaas kan het langdurig gebruiken van dit soort medicatie gezondheidsproblemen opleveren. Sommige zijn minder ernstig (hoofdpijn, zweten, een droge mond), maar andere kunnen wel ernstig zijn, zoals een hoge bloeddruk, een hogere kans op een hartaanval of een beroerte.

Een natuurlijke aanpak van ADHD

Alleen al vanwege de mogelijke impact op je gezondheid, is het de moeite waard een alternatief te zoeken voor de gebruikelijke medicatie. Maar er zijn nog meer redenen. Ritalin en andere medicijnen kunnen je namelijk ook het gevoel geven dat je jezelf niet meer bent. Ze werken zo verdovend, dat je je een zombie voelt. Dat is natuurlijk niet prettig.

Verder heeft ADHD niet alleen maar negatieve eigenschappen. Zo heeft iemand met ADHD ontzettend veel energie. ADHD’ers zijn vaak creatief, spontaan en kunnen goed out-of-the-box denken. Een van de meest bijzondere en nuttige kenmerken is de hyperfocus: lange tijd ergens helemaal in op kunnen gaan. Hier kun je natuurlijk veel voordeel van hebben. Als je medicijnen neemt, kunnen deze positieve kenmerken van ADHD met de negatieve verloren gaan.

Dat is waarom microdosing een oplossing kan zijn. Het brengt balans in je systeem, zonder de positieve kanten van je persoonlijk te hoeven verliezen. Pas je microdosing toe, dan neem je een minuscule hoeveelheid van een psychedelisch middel. De dosis is zo laag, dat je geen last hebt van de geestverruimende effecten, maar wel van de eigenschappen die je kunnen helpen.

Onderzoek naar microdosing bij ADHD

Bij ADHD wordt veelal psilocybine gebruikt, maar er wordt nu ook onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van LSD. Microdosers geven aan dat hun focus sterk verbeterde en dat ze het makkelijker vonden om in het nu aanwezig te zijn. Ze zijn zich meer bewust van zichzelf en kunnen hun aandacht makkelijker terughalen als ze die kwijtraken.

In een verkennend, dosis-bepalend onderzoek naar LSD, werkten gezonde vrijwilligers die recreatief wel eens drugs gebruikten mee. De effecten van drie lage doses LSD werden vergeleken met een placebo. De hoogste dosis bleek de concentratie en de stemming te verbeteren. Hoewel dit nog maar een verkennend onderzoek was, vonden de onderzoekers de uitslag van belang. Ze denken ze dat microdoseringen LSD mogelijk toegepast kunnen worden bij ADHD.

Waarom microdosing?

Behalve dat je van de ADHD zelf last kunt hebben, komen ook vaak andere klachten voor, zoals depressie of angsten. Iemand met ADHD heeft bijna drie keer meer kans op het ontwikkelen van depressieve klachten. Daarbij komt dat de klachten in veel gevallen ernstiger zijn. Ook daar kan microdosing met bijvoorbeeld psilocybine bij helpen. Het handige daarvan is dat je met een behandelmethode al de verschillende klachten kunt aanpakken.

Het voordeel van microdosing is ten eerste dat het een natuurlijk middel is (in het geval van psilocybine, cannabis of mescaline). Deze middelen hebben weinig bijwerkingen bij het microdoseren. Hun kracht ligt in het feit dat ze samenwerken met het lichaam en eventueel tekorten van bepaalde stoffen kunnen aanvullen. Ze helpen je op een natuurlijke wijze meer in balans te komen, zonder dat het aanvoelt of je delen van jezelf kwijtraakt.

Wil je microdosing met psilocybine proberen, dan kun je de handige kant en klare verpakkingen truffels van dutchmicrodosing.com gebruiken. Het beste is om de microdosing routine te toe te passen, waarbij je op dag 1 een dosis neemt en vervolgens twee rustdagen neemt. Gebruik je medicatie, overleg dan eerst met je huisarts.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 15 juli t/m 31 juli.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

10%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 10% korting te ontvangen op de gehele bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?