Gebrek aan energie? Pak het aan met natuurlijke supplementen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Vaak futloos en moe? Met natuurlijke supplementen kan je dit makkelijk verhelpen

Lekker bruisen van energie, dat willen we allemaal wel. Enthousiast je bed uit springen en de hele dag fit en vrolijk bezig zijn, of je nu jong of oud bent. Maar meestal voelen we ons niet zo energiek. De meesten van ons kunnen wel een oppepper gebruiken. Dat is ook waarom koffie zo populair is. Maar koffie is een stimulerend middel, dat ook nadelen met zich meebrengt. Met natuurlijke supplementen kun je de oorzaak van een gebrek aan energie aanpakken.

Natuurlijke middelen voor meer energie

Het is heel normaal dat je je niet elke dag vol energie voelt. Soms heb je gewoon een extra steuntje in de rug nodig. Meestal gebruiken mensen hier koffie voor. Het helpt om je op gang te brengen en bevordert de concentratie. Koffie is dus een stimulerend middel. Het geeft ons een energieboost, doordat het de activiteit van het centrale zenuwstelsel verhoogt.

Hoewel koffie en vergelijkbare middelen kunnen helpen je energieker te voelen, brengt het ook nadelen met zich mee. Je lichaam went aan het middel en daarnaast kun je je ook opgefokt voelen en kan het slaapproblemen veroorzaken. Beter is het om eens te kijken naar waarom je een gebrek aan energie hebt. Het kan namelijk zijn dat je een tekort hebt aan vitamines of mineralen.

Mocht dat niet het geval zijn, dan zijn er ook nog medicinale paddenstoelen die je lichaam kunnen ondersteunen. Ze kunnen zowel indirect als direct een positief effect hebben op je energie.

6 natuurlijke manieren die helpen bij een gebrek aan energie

Vitamine B12

Vitamine B12 is een belangrijke vitamine, die nodig is om over voldoende energie te beschikken. De vitamine wordt gebruikt om energie te kunnen opnemen uit voeding. Daarnaast speelt het een rol bij de aanmaak van rode bloedcellen. Deze vervoeren zuurstof door je lichaam en zijn dus ook van belang voor je energielevels.

Heb je een gebrek aan deze vitamine, dan voel je je vermoeid en kun je last hebben van spierzwakte en spierpijn. Tevens kan het leiden het tot concentratieproblemen, het snel koud hebben en spierkrampen. Als je je afvraagt of je last hebt van een vitamine B12 tekort, kun je dit laten testen bij de huisarts. B12 zit vooral in dierlijke producten, zoals vlees, vis, eieren en zuivel.
Bij een tekort kun je een vitamine B12 supplement nemen. Het supplement van Together is puur natuurlijk en op basis van twee paddenstoelen: Shiitake en Oesterzwam. Dit supplement wordt door het lichaam makkelijk opgenomen en kan mogelijke tekorten weer aanvullen.

Vitamine C

Ook vitamine C kan een rol spelen bij een energietekort. De vitamine is nodig voor een goed werkend immuunsysteem. Ben je vaak verkouden of grieperig, dan voel je je natuurlijk ook niet fit. Daarnaast is vitamine C erg belangrijk om de afvalstoffen die zich in het lichaam ophopen, goed af te voeren. Als dat systeem niet goed werkt, kunnen organen niet optimaal meer functioneren en kun je je moe gaan voelen. Vitamine C heeft eveneens invloed op je stemming, wat ook van invloed is op hoe energiek je je voelt.

Het vitamine C supplement van Together bevat geen additieven en is op natuurlijke basis (citrusvruchten). Met een capsuleper dag krijg je 140 mg vitamine C binnen.

Magnesium

Magnesium speelt een belangrijke rol bij het omgaan met stress. Als je last hebt van veel stress, zal je lichaam meer magnesium verbruiken. Magnesium is nodig voor het goed werken van de zenuwen en om de spieren te kunnen ontspannen. Stress en een gebrek aan magnesium hebben dan ook een negatieve invloed op elkaar en versterken elkaar. Dit mineraal is tevens nodig voor het omzetten van voeding in energie. Een tekort aan magnesium leidt dan ook tot vermoeidheid, een gebrek aan concentratie en minder goed kunnen ontspannen.

Heb jij mogelijk een tekort aan magnesium, dan is het een goed idee om een supplement te nemen. Het magnesium in het supplement van Together wordt gewonnen uit het water van de Dode Zee. Het bevat vijf natuurlijke vormen van magnesium die goed opneembaar zijn.

Vitamine D

Je lichaam kan zelf vitamine D aanmaken onder invloed van zonlicht. Maar veel mensen worden niet aan voldoende zonlicht blootgesteld en dat kan klachten veroorzaken. Een tekort aan vitamine D kan leiden tot vermoeidheid, botontkalking en een sombere stemming (depressie). Het is dus goed om, zeker in de herfst en winter, een vitamine D supplement te gebruiken. Het vitamine D supplement van Together is puur plantaardig, en wordt verkregen uit extracten van een korstmos.

Medicinale paddenstoel Reishi

Veel mensen staan bloot aan dagelijkse stress. Zoals gezegd kan dat veel invloed hebben op je energieniveaus. Zeker chronische stress kan leiden tot een gevoel van uitgeputting. Reishi is een geneeskrachtige paddenstoel die een positieve impact op lichaam en geest kan hebben. De werking is afhankelijk van wat jij nodig hebt, de paddenstoel helpt jou weer in balans te komen.

Uit onderzoek blijkt dat reishi helpt het transport van zuurstof te bevorderen. Hierdoor krijgen je organen meer energie. In 2005 werd hier onderzoek naar gedaan. Er deden 132 mensen aan mee die last hadden van neurasthenie (zenuwzwakte). Ze hadden o.a. vaak hoofdpijn en waren erg vermoeid. Ze kregen 8 weken lang een reishi supplement. Aan het einde van het onderzoek gaven de deelnemers aan dat ze meer energie hadden en beter in hun vel zaten.

Cordyceps

Ook cordyceps is een medicinale paddenstoel die kan helpen bij een gebrek aan energie. Deze bijzondere paddenstoel wordt in China hooglijk gewaardeerd vanwege zijn krachtige medicinale werking. Hij wordt daar al meer dan vijfduizend jaar gebruikt. Bij gevoelens van uitputting kan cordyceps het lichaam een boost geven. Het stimuleert de opname van zuurstof, zodat je organen goed van zuurstof en voeding worden voorzien, waardoor je je energieker zult voelen.

Wil jij reishi of cordyceps nemen, dan kun je kiezen voor een extract (Foodsporen) of capsules (McMyco). Beiden bevatten de actieve bestanddelen uit de paddenstoelen. Cordyceps en reishi zijn veilig in gebruik en brengen over het algemeen geen bijwerkingen met zich mee. Indien je overgevoelig bent voor paddenstoelen, zou je wel voorzichtig moeten zijn.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?