Geniet van meer creativiteit en originaliteit met microdosing

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Dat geestverruimende middelen en creativiteit goed samengaan is geen nieuws. We kennen allemaal de verhalen over hoe de creatieve geesten van artiesten nieuwe wegen konden inslaan onder invloed van psychedelica. Ben je zelf niet van plan om te gaan trippen, dan kun je ook met microdosing genieten van meer creativiteit. En dan wel op een veilige, niet geestverruimende manier.

Het wonder van creativiteit

Wie wil genieten van meer creativiteit met microdosing, vraagt zich misschien af hoe dat in zijn werk zou gaan. Het begrip creativiteit is niet zo makkelijk onder woorden te brengen. Het draait niet alleen om meer ideeën krijgen, maar ook om verbeeldingskracht, problemen oplossen, inzichten krijgen en het vermogen om iets nieuws te scheppen.

Is creativiteit te meten? Kun je er meer van krijgen en hoe weet je dat dan? Bij onderzoek naar microdosing werd het creatieve proces gemeten door twee manieren van denken te bestuderen. Er is het divergente denken, wat staat voor het out-of-the-box denken. Convergent denken draait om de focus om de juiste keuze te maken uit meerdere oplossingen en daar op te kunnen reflecteren. Uit onderzoek blijkt dat microdosing beide manieren van denken stimuleert.

Als je kijkt naar het divergente, creatieve denken en het convergente, oplossingsgerichte denken, geeft ons dat een houvast om na te gaan, hoe je activiteiten zoals tekenen, schilderen of schrijven kunt verbeteren met microdoseren.

Schilderen en microdosing

Houd jij van schilderen, dan kan microdoseren helpen om je prestaties te ondersteunen en te verbeteren. Uit anekdotische verhalen blijkt dat microdosing een boost kan geven aan de creativiteit. Mensen geven aan dat ze makkelijker divergent denken, waarbij ze nieuwe technieken gebruiken om out-of-the-box te denken. Zo gebruikte iemand zijn jonge katjes om ze met hun pootjes op het schilderij te laten schilderen. Er zijn ook mensen die aangeven dat microdosing hun hielp om juist hun eigen, unieke stijl als een artiest te ontwikkelen.

Aan de andere kant kan convergent denken zinvol zijn, omdat het je helpt om meer op de details te focussen. Heb je bijvoorbeeld het volledige beeld dat je wilt schilderen voor ogen, dan kan microdosing helpen om bij het proces te blijven, de details uit te werken en het stuk helemaal af te maken tot alle puntjes op de i zijn gezet.

Wat ook een pluspunt is van microdosing, is dat het ervoor kan zorgen dat je weer opnieuw enthousiasme gaat voelen voor het creatieve proces. Soms kan je innerlijke criticus dat enthousiasme de grond in boren, waardoor je geen plezier meer ervaart in je hobby of werk. Microdosing kan deze stem tot rust brengen, waardoor je weer plezier krijgt in het creëren. Of misschien vond je tekenen of schilderen als kind heel leuk en kan microdoseren ervoor zorgen dat je deze liefde weer terugvindt. Ook als professioneel artiest kan je er baat bij hebben. Het kan helpen om creatieve blokkades te doorbreken en weer een gevoel van avontuur in je werk te ervaren.

Creativiteit en microdosing bij schrijven

Bij schrijven kan microdoseren eveneens een positieve impact hebben. Het kan het proces om nieuwe ideeën te verzinnen ondersteunen en de vaardigheid om op details te focussen en je werk af te maken. Iedereen kent wel het bekende “writer’s block”, waarbij een schrijver vast zit in het verhaal of geen nieuw verhaal kan verzinnen. Uit ervaringen van gebruikers blijkt dat microdosing een van de krachtigste methodes kan zijn om uit een writer’s block te komen en zelfs om het te vermijden.

Mensen geven aan dat ze zich door microdoseren geïnspireerd voelden om te beginnen met schrijven als hobby. Maar er zijn ook professionele auteurs die vertellen meer zelfvertrouwen te ervaren en dat ze makkelijker en vaker in de flow komen. Daarbij komt dat microdoseren eveneens de creativiteit op microniveau bevordert. Dus behalve dat je grote ideeën krijgt voor een heel nieuw plot voor een boek, zorgt deze methode ervoor dat je op details kunt focussen. Zo bedenk je bijvoorbeeld makkelijker rijke en gedetailleerde karakters, beschrijf je prachtige omgevingen of een krachtige dialoog.

Persoonlijke ervaringen met microdoseren

Er zijn veel verhalen te vinden over microdosing voor meer creativiteit en originaliteit. Zo vertelt een ontwerper dat zijn gevoel van empathie bijdraagt aan zijn creativiteit. Hij kan beter aanvoelen wat zijn bezoekers nodig hebben en daarop zijn producten aanpassen.

Er zijn eveneens gebruikers die aangeven dat microdosing ook via een andere manier de creativiteit bevordert. Een nagel artiest geeft aan dat het helpt om beter met stress om te gaan. Stress kan enorm remmend werken op creativiteit en door microdosing kan zij beter de balans vinden en is de rust teruggekomen in haar werk. Het lukt haar beter te focussen en daardoor beter te schilderen.

Dat geestverruimende middelen en creativiteit goed samengaan is geen nieuws. We kennen allemaal de verhalen over hoe de creatieve geesten van artiesten nieuwe wegen konden inslaan onder invloed van psychedelica. Ben je zelf niet van plan om te gaan trippen, dan kun je ook met microdosing genieten van meer creativiteit. En dan wel op een veilige, niet geestverruimende manier.

Zelf aan de slag met microdosing

Microdosing kan een grote positieve impact hebben op je privé- en je werkleven. Het kan niet alleen gebruikt worden om je creativiteit een boost te geven, het kan ook helpen bij angst, depressiviteit en een gebrek aan energie. Dat blijkt ook uit recent onderzoek onder 6753 deelnemers. Deze deden allemaal tenminste 12 maanden aan microdosing. Ze gaven aan dat ze verbeteringen merkten in hun stemming, concentratie, creativiteit en hoe sociaal ze zich voelden. Er werden geen bijwerkingen of risico’s voor de gezondheid gerapporteerd.

Het kan dus echt de moeite waard zijn om te beginnen met microdosing. In onze shop vind je verschillende microdosing producten. Ga voor de Microdosing truffels van Wize Rootz, bijvoorbeeld Wise Rootz Signature Synergy, waarbij de kracht van microdosing wordt gecombineerd met cacao. Of kies een van de handige pakketten van Microdosing XP, met voorverpakte microdoseringen truffels, bijvoorbeeld het Microdosing XP 10-pack. Misschien wil je een specifieke truffel microdoseren. Dat kan met Mondo Microdosing truffels. Je hebt de keuze tussen Microdosing Atlantis of Microdosing Pajaritos. De truffels van McMicrodose zitten verpakt in zakjes van 5 gram. Deze verse truffels bewaar je in de koelkast en je weegt zelf je eigen microdosis af.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 20 mei tot en met 27 mei.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

10%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 10% korting te ontvangen op je bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?