Helpt microdosing voor zelfvertrouwen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit
The first step is you have to say that you can

Microdosing geeft je een manier om beter in je vel te komen zitten, omdat het mogelijk kan helpen met het verbeteren van je zelfvertrouwen. Het kan helpen om aan jezelf te werken en steeds meer mensen ontdekken dat ook.

Zelfvertrouwen is een moeilijk te vatten eigenschap: het is vertrouwen op je eigen innerlijke kracht, op je vaardigheden. Maar het draait ook om jezelf de moeite waard vinden. Is microdosing met paddo’s of truffels een manier om jezelf dat broodnodige steuntje in de rug te geven? In deze blog verkennen we de mogelijkheden van microdosing bij zelfvertrouwen

De gevolgen van een gebrek aan zelfvertrouwen

Mensen met zelfvertrouwen stralen iets bijzonders uit, waar mensen zonder die eigenschap meestal jaloers op zijn. Zelfvertrouwen kan ongrijpbaar zijn, maar is belangrijk om goed te kunnen functioneren in werk en persoonlijke relaties. En daarbij is het ook van belang voor je eigen welzijn. Want wie weinig zelfvertrouwen heeft, voelt zich over het algemeen ook angstiger en minder tevreden met zijn leven.

Als je een gebrek aan zelfvertrouwen hebt, gaat dat samen met twijfel aan je eigen vaardigheden. Je zult vaak denken dat je iets niet kunt en ziet op tegen bepaalde taken of uitdagingen. Daarnaast vinden mensen met weinig zelfvertrouwen zich over het algemeen ook niet echt de moeite waard. Ze denken dat anderen dat eveneens denken, wat weer meer angst veroorzaakt. Ze halen zichzelf naar beneden door negatief over zichzelf te denken.

Hierdoor kan een gebrek aan zelfvertrouwen behoorlijk beperkend werken. Soms zul je uitdagingen uit de weg gaan, blijf je onder je niveau functioneren of vermijd je contact met anderen. Het is niet voor niks dat veel mensen op zoek gaan naar een oplossing. Microdosing komt steeds meer in de spotlight te staan. Het is een natuurlijk middel, dat nauwelijks bijwerkingen kent.

Microdosing is eenvoudig toe te passen. Verschillende middelen zijn hiervoor geschikt, maar paddo’s en truffels worden het meeste gebruikt. Deze bevatten een psychedelische stof, psilocybine. Bij een normale dosis ga je daar van trippen, maar bij microdoseren neem je slechts een heel kleine hoeveelheid, namelijk een tiende van een normale dosis. Daardoor zul je geen geestverruimende effecten krijgen, maar heeft de psilocybine wel een subtiel effect op hoe je je voelt.

Effecten van microdosing

Hoe zou microdosing kunnen helpen bij te weinig zelfvertrouwen? Het heeft effect op de werking van je hersenen, dus dat betekent op de manier waarop je denkt (ook over jezelf), hoe je de wereld ziet, maar ook op je emoties. Er is nog slechts beperkt onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van microdoseren. Het zou kunnen helpen bij stress, angst en depressie. Er zijn wel veel ervaringen te vinden van mensen die het gebruiken voor meer zelfvertrouwen.

Door te microdoseren met truffels of paddo’s kun je gewoon jezelf zijn, precies zoals je wilt zijn, in alle sociale omstandigheden. Mensen geven aan dat ze door microdosing socialer zijn geworden. Aan de ene kant voelen ze zich zelf socialer en geven ze meer om anderen. Aan de andere kant beschrijven ze ook dat ze zelf minder angst voelen als ze in het gezelschap van vrienden, collega’s of vreemden zijn.

Microdosing heeft een positieve invloed op je stemming. Psychedelische middelen bootsen de werking van de stof serotonine na, wat ons blij en tevreden maakt. Daardoor zul je minder snel angst voelen. Andere effecten van psilocybine, die invloed kunnen hebben op je zelfvertrouwen, zijn:

 

  • Meer inzicht in jezelf
  • Afstand kunnen nemen van emoties en gedachten
  • Gevoelens zijn minder heftig
  • Betere concentratie
  • Gevoel van zekerheid
  • Meer verbondenheid met anderen voelen

Ervaringen over microdosing voor zelfvertrouwen

Enkele verhalen van mensen die microdosing toepassen voor een gevoel van zelfvertrouwen, geven goed weer wat het kan betekenen.

Audra had als tiener al last van hevige angsten en twijfel aan haarzelf. Ze vond het vreselijk om naar school te gaan of met haar vrienden samen te zijn. Later werd ze ook op haar werk door haar angsten geremd. Als ze een opdracht kreeg, twijfelde ze aan zichzelf en voelde ze zich niet in staat haar werk te doen. Nu ze microdoseert zijn de dagen dat het slecht gaat, lang niet zo slecht vergeleken met eerst. Ze kan afstand nemen van de gevoelens van waardeloosheid. Ze kan haar negatieve gedachten stoppen. Ze zegt zelf: “Microdosing helpt me te herinneren dat ik nog steeds een waardevol persoon ben.”

Ook Pete heeft baat bij microdosing. “Het maakt me alerter en geeft me zekerheid. Het helpt me om de angstige gevoelens los te laten en me een normaal gevoel van zelfvertrouwen te geven.”

Jordan is door microdoseren beter geworden in haar werk. “Een collega vertelde me dat ik meer open ben geworden, en warmer. Ik voel me veel opgewekter. Vroeger was mijn werk een worsteling, ik hield helemaal niet van lesgeven. Nu heb ik meer plezier in mijn werk en ook mijn leerlingen reageren daar goed op.”

Ook al zijn persoonlijke ervaringen geen wetenschappelijk onderzoek, de mogelijkheden die microdosing biedt zijn interessant. Wil jij het een kans geven, probeer dan de handige kant en klare Microdosing XP truffels. Elke portie is precies afgemeten en klaar voor gebruik. Bestel ze snel en kijk wat microdosing voor jou kan doen.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?