Het belang van aarden voor je gezondheid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Waarom is Het van groots belang om spiritueel te ontladen of aarden?

Een gevoel van verbondenheid met de aarde klinkt zweverig, maar aarden is eigenlijk heel praktisch en logisch. Onze aarde is voor sommigen niet meer dan gewoon een brok steen en voor anderen is ze een levend organisme. Hoe je ook naar onze planeet kijkt, de aarde is feitelijk een enorm grote batterij die een subtiele energie afgeeft. Alles dat groeit en bloeit op haar oppervlak heeft deze energie nodig om te kunnen leven. Aarden betekent dat je actief verbinding maakt met deze energie. En dit is belangrijk om je gezond en fit te voelen. Hoe aarden in zijn werk gaat en wat het voor je gezondheid kan doen, lees je hieronder.

Problemen met aarden

Je hart klopt, je hersenen zenden continu boodschappen door je lichaam, je spieren trekken samen. Al deze impulsen die worden doorgegeven, zijn elektrische signalen. Ondanks dat je het  je misschien niet realiseert, ben je dus een elektrisch geladen levend wezen. Net als de televisie, de wasmachine of het broodrooster, zou ook jij geaard moeten zijn. Dat zou van nature moeten gebeuren doordat je contact maakt met de aarde.

Heel lang geleden was dat geen probleem. De mens leefde nog dichtbij de natuur en kwam dagelijks in contact met de aarde. Letterlijk, doordat mensen nog op blote voeten liepen. Tegenwoordig hebben we het contact met de aarde voor het merendeel verloren. We dragen schoenen, zitten urenlang binnen, slapen niet op de grond maar in een bed, en gebruiken op grote schaal elektronische apparaten. Er is niet alleen sprake van een fysieke afstand tussen mens en natuur, maar zelfs van een psychische. Want wanneer heb jij de tijd genomen om je actief met de natuur te verbinden?

Problemen ontstaan doordat we geen contact meer maken met de aarde. Deze heeft zelf ook een elektrische lading, waar je mee in verbinding zou moeten staan. Deze verbinding is gedurende de laatste tientallen, misschien wel honderden jaren steeds zwakker geworden. Dit kan voor allerlei gezondheidsproblemen zorgen.

Gevolgen van een gebrek aan aarding

Wanneer je niet zorgt voor een effectieve aarding, kunnen er lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan. Deze worden vaak ook chronisch en vrijwel iedereen heeft hier last van. De meest voorkomende problemen zijn chronische vermoeidheid en spijsverteringsproblemen. Hieronder zie je mogelijke klachten die door gebrek aan aarding kunnen ontstaan: 

  • Angst en onrust
  • Depressiviteit
  • Fibromyalgie
  • Lupus
  • MS
  • Hoofdpijn of migraine
  • Chronische pijnklachten, zoals reuma, spierpijn
  • Menstruatieproblemen
  • Altijd maar ziek, grieperig
  • Hoge bloeddruk
  • Slaapproblemen, zoals moeilijk in slaap vallen of vaak ‘s nachts wakker worden
  • Concentratieproblemen

Hoe kun je goed aarden?

Om je gezondheidsklachten aan te pakken, zou je je verbinding met de aarde moeten herstellen. Een van de belangrijkste stoorzenders zijn onze veel gebruikte elektronica, zoals de televisie, straling van Wifi en zendmasten, smartphones, wasmachinse en alle andere apparatuur in je huis. Deze veroorzaken de zogenaamde elektro-smog. Zoals je misschien weet bestaat ons lichaam voor het grootste deel uit water. Daardoor ben je een goede geleider van straling en raakt ons eigen energieveld verstoord.Als we dan niet goed geaard zijn, krijgt ons lichaam een te hoog voltage. Er ontstaat een tekort aan elektronen, met een negatieve lading en een te hoog niveau aan vrije radicalen (met een positieve lading). Deze overtollige lading vrije radicalen kun je kwijtraken door beter te aarden. Dat kun je op de volgende manieren doen.

Met blote voeten op de aarde

Ingewikkelde ingrepen zijn niet eens nodig om te aarden. Het enige wat je hoeft te doen is je schoenen uit te trekken en op blote voeten te gaan lopen. Denk je dat dat te koud is? Deels is dat een kwestie van wennen en deels is dat gewoon niet waar. Als je op blote voeten loopt, worden je voeten gemasseerd door de grond en dit stimuleert de doorbloeding. Het is veel minder koud dan je denkt. Via de zenuwuiteinden in je voetzolen kun je je direct met de energie van de aarde verbinden. Je eigen veld komt hierdoor weer snel in balans. Zorg dat je wel op een natuurlijke ondergrond loopt, zoals zand of gras.

Aarden door middel van visualisatie

Visualiseren is eveneens een goede methode om te aarden. Je stelt je hierbij voor dat je een energielichaam hebt, een aura. In je aura zitten ook zeven energiecentra, de chakra’s. Deze zorgen voor de verdeling van de energie. Via het onderste chakra (het wortelchakra) kun je de energie van de aarde opnemen. Als je gaat aarden door middel van visualisatie, kun je door middel van beelden deze verbinding versterken. Zo kun je je voorstellen dat er uit je wortelchakra een krachtige stroom energie de aarde in loopt. Je kunt deze een kleur geven (bijvoorbeeld goud of zilver). Probeer voor je te zien dat deze energiebaan diep de aarde inloopt, helemaal tot het middelpunt van de aarde. Er is sprake van een uitwisseling van energie: je neemt helende aarde-energie op via deze verbinding en geeft overtollige energie af. Zie dit zo levendig mogelijk voor je om goed te kunnen aarden. Aarden is dus een van de manieren waarop je goed voor jezelf kunt zorgen. Het is van belang om van een overvloed aan positief geladen vrije radicalen af te komen en jezelf weer op te laden met aarde energie. Dit kan via aardingsmatten, visualisatie en het lopen op blote voeten. Ben jij goed geaard en heb je toch nog gezondheidsklachten? Dan kun je ook kijken of microdosing met truffels iets voor je is. Dit kan ook helpen om de balans te herstellen, bijvoorbeeld bij pijn, angst of concentratieproblemen.

Het aarden van meubels

Via geaarde meubels kun je ook je verbinding met de aarde herstellen. Hiervoor kun je gebruik maken van speciale matten, die je onder je voeten kunt leggen of een aardingslaken voor op je matras. Andere opties zijn een mat op je bureau leggen en er zijn ook kleine patches die je op een pijnlijke plek kunt leggen. Dergelijke aardingsproducten zijn voorzien van een kabel die je op de randaarde van het stopcontact aansluit. Dit staat dus los van het elektriciteitsnet, maar zorgt wel voor een directe verbinding met de aarde. Door op een mat te slapen of er tijdens het werk met je voeten op te rusten, kan je lichaam weer ontladen en kan de balans hersteld worden.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?