Hoe je slaap kan verbeteren met microdosing

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit
attractive girl sleeping in bed at home

Je slaap verbeteren met microdosing is een goede manier om je overdag beter te voelen. Slaapproblemen zijn enorm vervelend: je kunt niet zo goed presteren als je wilt, je hebt last van energiegebrek en je kunt zelfs fysieke klachten, zoals hoofdpijn krijgen. Langdurig slaapgebrek kan op den duur tevens een gevaar voor de gezondheid opleveren. Microdosing met psychedelische middelen zoals paddo’s geven je de mogelijkheid deze klachten met een natuurlijk middel aan te pakken.

De vicieuze cirkel van slaapproblemen

Problemen met slapen zijn ontzettend vervelend. Vaak zit er een achterliggende oorzaak achter: stress, angst en onrust zijn veelgehoorde redenen om wakker te liggen. Maar ook pijn kan je uit je slaap houden. Maar slaap is ook zo’n lastig fenomeen, waarbij je eigen gedachten over slaap je zelfs wakker kunnen houden. Hoe vaker je slecht slaapt, hoe vaker je al, voor je maar in je bed stapt, denkt dat je waarschijnlijk wel een tijdje wakker zult liggen. En natuurlijk lig je dan ook wakker…

Maar het probleem met slapen is dat je niet alleen een hele nacht onrustig ligt te woelen, de echte narigheid begint zodra de wekker gaat. Wie wakker ligt, rust niet zo goed uit. Je lichaam heeft niet de rust gehad om zich goed te herstellen, zowel fysiek als mentaal. Dus voel je je slap, moe en futloos. Je hebt een gebrek aan energie. Je kunt ook hoofdpijn krijgen en andere pijntjes zullen meer opspelen. En dit heeft als gevolg dat je op je werk, je studie of bij je gezin niet zo goed kunt presteren. Je concentratie, geheugen en je alertheid zullen allemaal te wensen overlaten. Je kunt wel zien hoe je zo in een vicieuze cirkel terecht komt. Als het slechter gaat op je werk, maak je je daar zorgen over, waarna je weer moeilijker in slaap kunt vallen.

Het gevaar van slaapmiddelen

Als slaapproblemen aanhouden, ga je op zoek naar een oplossing. De meeste middelen zijn lapmiddelen, ze lossen de achterliggende oorzaak niet op. Een eerste stap is meestal een bekend rustgevend middel als Sint-Janskruid, valeriaan of melatonine. Maar daarna volgen al snel de slaapmiddelen. Er zijn er die kortdurend werken en helpen om in slaap te vallen, zoals temazepam. Of je neemt een middel dat je helpt beter de hele nacht door te slapen, zoals oxazepam of diazepam.

Toch zitten daar grote nadelen aan verbonden. Ten eerste raakt je lichaam eraan gewend en zal het minder goed gaan werken. Daarnaast hebben de middelen bijwerkingen, van sufheid overdag tot coördinatie- en geheugenproblemen. Daarnaast blijft de achterliggende oorzaak nog steeds aanwezig. Als je daar niets aan doet, gaan je slaapproblemen ook niet weg. Beter is het om de angst, spanning of onrust aan te pakken.

Microdosing bij slaapproblemen

Veel mensen zouden dan ook liever een natuurlijk middel nemen. Dat kan met microdosing. Het is namelijk zo dat paddenstoelen die psilocybine bevatten, samenwerken met ons zenuwstelsel. Psilocybine (de stof die in grotere hoeveelheden een geestverruimend effect heeft) werkt ongeveer hetzelfde als serotonine. Serotonine is een neurotransmitter die ons lichaam zelf aanmaakt. Het wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Het helpt ons te ontspannen, het verbetert onze stemming en heeft invloed op de slaap. Als je psilocybine neemt, reageert dat met de serotonine receptoren, waar het de werking van deze neurotransmitter nabootst.

Op die manier heeft psilocybine dus een zelfde soort ontspannende werking. Het kan dan ook bijdragen aan een gezonde nachtrust. De werkwijze bij microdosing is dat je een zeer kleine hoeveelheid neemt van het psychedelische middel. Neem je een normale hoeveelheid om te trippen, bijvoorbeeld 2 gram gedroogde paddo’s, dan neem je voor een microdosis slechts 0,2 gram. Je zult dan geen trip krijgen, maar wel de subtiele effecten kunnen opmerken.

Mogelijke effecten

Heb je moeite om in slaap te vallen of word je juist midden in de nacht wakker en kun je niet meer slapen? Misschien word je te vroeg wakker of slaap je onrustig en voel je je ‘s ochtends niet fit. Wat het ook is, microdosing zou de oplossing kunnen zijn. Mensen die microdoseringen nemen, geven aan dat in slaap vallen makkelijker gaat. Het kan het piekeren verminderen, waardoor je je rustig voelt en de slaap sneller komt. In plaats van elke nacht meerdere keren wakker worden, lukt het je opeens een hele nacht door te slapen. Ook zijn er mensen die zeggen minder last van nachtmerries te hebben. Een ander voordeel dat genoemd wordt, is dat je ‘s ochtends uitgerust en energiek wakker wordt. Het effect van microdosing bij slaapproblemen is veelzijdig. Het kan helpen om je te kalmeren, zodat je minder angst voelt. Het helpt vaak ook bij zelfvertrouwen, dat is natuurlijk ook behulpzaam bij het tot rust komen. Verder heeft het een rustgevende invloed. Voor het beste effect is het aan te raden om je microdosing dosis ‘s avonds voor het slapengaan te nemen. Gebruik een microdosing schema, zodat je optimaal kunt profiteren van de werking. Wil je het uitproberen, dan kun je microdoseren met paddo’s, truffels en mescaline cactussen.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 15 juli t/m 31 juli.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

10%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 10% korting te ontvangen op de gehele bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?