Hoe kun je je gezondheid simpel en effectief verbeteren?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit
Happy young slim girl making fresh organic smoothie using blender in the kitchen

Wees zuinig op je gezondheid

Je gezondheid is in feite je grootste goed. Ben je niet gezond, dan zul je bepaalde dingen niet kunnen doen en word je beperkt in je doen en laten. Het is dus belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Maar hoe doe je dat het beste? Hoe kun je je gezondheid op een simpele manier verbeteren? Natuurlijk zijn gezonde voeding en voldoende bewegen de meest voor de hand liggende tips. Maar je kunt nog meer doen. Met onderstaande gezondheidsnacks kun je op een simpele en effectieve manier je gezondheid verbeteren.

4 Tips om je gezondheid te verbeteren

Er zijn veel factoren van invloed op je gezondheid, zoals een goede nachtrust, stress, gezonde voeding, lekker bewegen in de buitenlucht en regelmatig ontspannen. Maar je kunt nog meer doen. Gebruik onderstaande eenvoudige tips om je gezondheid een flinke boost te geven.

1. Kurkuma

Ondersteunt het immuunsysteem

De Aziatische specerij kurkuma (ook wel geelwortel of koenjit genoemd) bevat krachtige, werkzame stoffen, de curcuminoïden. Deze kunnen een positief effect hebben op je immuunsysteem. Ze stimuleren de aanmaak van cAMP, een eiwit dat mogelijk in staat is om bepaalde schimmels en eiwitten te bestrijden. Daarnaast zorgen de stoffen in kurkuma ervoor dat de antilichamen geactiveerd worden, die verantwoordelijk zijn voor de verdediging van je lichaam tegen virussen en bacteriën.

Turmeric. Fresh turmeric root and turmeric, curcumin powder

Ontstekingsremmende werking

Kurkuma kan eveneens helpen ontstekingen af te remmen. Wanneer er sprake is van een ontsteking in het lichaam, kan het zijn dat je een verwonding hebt opgelopen of dat er een infectie is. De ontsteking is een signaal dat je lichaam aan de slag is gegaan en de schade probeert te herstellen. Na verloop van tijd zal dit lukken en dan verdwijnt de ontsteking. Maar in sommige gevallen wordt de ontsteking een chronische ontsteking. Dit kan bijvoorbeeld door een auto-immuunziekte zijn of door een ongezonde levensstijl. Curcumine heeft een ontstekingsremmende werking, zo blijkt uit onderzoek. Het zou vrijwel net zo effectief zijn als reguliere medicatie.

Het is dus een goed idee om meer kurkuma te gebruiken. Dat kan door de specerij regelmatig aan je voeding toe te voegen. Maar een goed kurkuma supplement zoals dat van Together is makkelijker in gebruik en voorziet je van een grote en goed opneembare hoeveelheid van de werkzame stoffen.

Two sleeping masks

2. Zorg voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel om je gezond en fit te voelen. Mentaal wordt alles verwerkt wat je hebt meegemaakt en fysiek gaat je lichaam aan de slag om alle schade te herstellen. Chronische slaapproblemen verstoren deze processen en kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Slaap jij regelmatig slecht, dan is het belangrijk dit aan te pakken.

Probeer de oorzaak op te sporen van je slaapproblemen. Liggen deze in de slaapkamer zelf (te licht, te veel geluid, te warm of te koud)? Is het nodig dat je zelf iets verandert in je gedrag, bijvoorbeeld zorgen voor meer ontspanning (meditatie), geen smartphones of televisie vlak voor je gaat slapen? Onderschat de impact van deze apparaten niet. Ze geven je hersenen veel prikkels, waardoor je minder makkelijk in slaap valt en minder goed door kunt slapen. Probeer tot een uur voor je gaat slapen geen schermen meer te kijken. Chronische slaapproblemen vergroten de kans op diabetes, hartklachten en obesitas.

Black pepper

3. Peper

Dacht jij dat peper gewoon een lekkere manier was om je aardappels, roerbakgerechten en eieren wat pittiger te maken? Peper kan veel meer voor je doen. Deze specerij is namelijk zeer rijk aan antioxidanten, die je cellen kunnen beschermen tegen de schade die veroorzaakt kan worden door vrije radicalen. Ook heeft de werkzame stof in peper, piperine, een positieve invloed op de bloedsuikerstofwisseling.

Dit werd onderzocht bij ratten. Deze kregen een extract van zwarte peper, waarna ze glucose toegediend kregen. De dieren die zwarte peper kregen, hadden daarna een lagere piek in de bloedsuikerspiegel. Ook peper kan dus helpen om op een natuurlijke manier je gezondheid te ondersteunen. Een beetje extra peper op je groente is dan ook een goed idee.

Fresh seaweed salad

4. Zeewier

In Nederland wordt zeewier niet vaak op het menu gezet. Toch zouden we dat vaker moeten doen. Het heeft namelijk veel voordelen voor je gezondheid. Ten eerste is het zeer vezelrijk. Vezels helpen niet alleen met de stoelgang, maar hebben ook een positief effect op de bloedsuikerspiegel en hebben een ontstekingsremmende werking. Daarnaast is zeewier een bron van jodium, dat ook nog goed opneembaar is. Het zeewier met de meeste jodium is kelp.

Verder bevat zeewier veel omega 3, een meervoudig onverzadigd vetzuur dat erg belangrijk is voor je gezondheid. Deze vetzuren helpen beschermen tegen hart- en vaatziektes. Vooral als je vegetariër bent zou het goed zijn om regelmatig zeewier te eten. Maar ook algen zijn rijk omega 3. Met het Algae Omega 3 supplement van Together kun je daar op een gemakkelijke manier meer van binnen krijgen.

Een ander voordeel van zeewier is dat het stoffen bevat die zouden kunnen helpen beschermen tegen kanker. Wetenschappers denken dat het o.a. de carotenoïden en carragenen zijn die hier verantwoordelijk voor zijn. Deze hebben een antioxidante werking en stimuleren het immuunsysteem.

Zeewier bevat vele stoffen die onze gezondheid kunnen ondersteunen. Ben je niet dol op zeewier, maar wil je toch profiteren van de voordelen? Met Seaweed Calcium van Together krijg je niet alleen 608 mg calcium binnen, maar ook 72 spore elementen uit zeewier.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?