Hoe kunnen medicinale paddenstoelen je workout ondersteunen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Steeds meer mensen ontdekken de kracht van medicinale paddenstoelen voor hun gezondheid, maar wist je dat ze ook veel voordelen met zich mee kunnen brengen voor je workout? Deze geneeskrachtige paddenstoelen kunnen het algehele functioneren van je lichaam ondersteunen, maar ook je sportprestaties en herstel bevorderen. In deze blog gaan we hier dieper op in.

Medicinale paddenstoelen voor een robuuste gezondheid

In veel culturen worden geneeskrachtige paddenstoelen al duizenden jaren gebruikt. Deze paddenstoelen zijn rijk aan werkzame stoffen, zoals bèta-glucanen, antioxidanten, mineralen, eiwitten en vitamines. Het voordeel is dat het menselijk lichaam al deze stoffen makkelijk kan opnemen.

Ook in het westen ontdekken we steeds meer wat deze schimmels voor onze gezondheid kunnen betekenen. Ze worden gebruikt voor het mentale welzijn, meer energie, beter slapen, hormonale balans en nog veel meer. Maar ook als je graag sport kun je veel hebben aan de kracht van medicinale paddenstoelen, omdat ze je lichaam tijdens en na je workout kunnen ondersteunen.

Medicinale Paddenstoelen Gebruiken Voor Je Workout​

Cordyceps

Cordyceps werd in de sportwereld plotseling bekend, doordat in de jaren 90 een groep Chinese atleten hun olympische succes bij het hardlopen weten aan een speciaal drankje waarin cordyceps verwerkt was. Deze schimmel kan de doorbloeding stimuleren, waardoor meer zuurstofrijk bloed in de spieren en cellen kan komen, wat sportprestaties kan bevorderen. Het ondersteunt het uithoudingsvermogen.

Ook bevat cordyceps adenosine, een stof die van belang is voor de productie van ATP, wat cellen nodig hebben om energie te kunnen produceren. Uit onderzoek blijkt dat cordyceps het algemene welzijn bevordert, en tevens sportprestaties ondersteunt.

Cordyceps is verkrijgbaar als poeder (je kunt het drinken als thee of verwerken in een smoothie of in de yoghurt doen), maar ook als extract of capsules.

Chaga

Chaga is een onopvallende schimmel om te zien. Als een zwarte uitstulping groeit hij op de bast van dode berkenbomen. Maar hij is rijk aan mineralen als kalium, zink, selenium en mangaan. Chaga kan bij je sportprestaties helpen, omdat hij je conditie kan ondersteunen en net als cordyceps de doorbloeding bevordert. Verder is Chaga eveneens een uitstekend supplement om je weerstand te ondersteunen.

Geneeskrachtige Paddenstoelen Voor Sneller Herstel

Je kunt ook na je workout gebruik maken van de kracht van medicinale paddenstoelen.

Reishi

Een stevige workout kan een zware belasting zijn voor het lichaam. Dat geldt vooral voor het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Reishi wordt al eeuwenlang gebruikt om de kracht, het uithoudingsvermogen en het immuunsysteem te ondersteunen. Daarnaast is het een adaptogeen, een stof die zich aanpast aan wat het lichaam nodig heeft. Dit kan helpen bij het beter omgaan met de stress die intensief trainen met zich meebrengt. Reishi heeft bovendien de meest krachtige ontstekingsremmende eigenschappen van alle paddenstoelen. Hij is daardoor uitermate geschikt om in te zetten tegen ontstekingsreacties en spierpijn, die kunnen voorkomen na je training.

Reishi is verkrijgbaar in de vorm van capsules, extract en poeder.

Cordyceps

Ook cordyceps kan het lichaam ondersteuning bieden bij het herstellen van een workout. Na een high-intensity training blijkt cordyceps de VO2 max te kunnen verbeteren, wat inhoudt dat je meer zuurstof kunt opnemen. Dit helpt om sneller te kunnen herstellen na een workout en daarbij heb je minder last van spierpijn.

Shiitake

Shiitake is een van de medicinale paddenstoel die eveneens ingezet kan worden na je workout. Dit komt vooral vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen en de grote hoeveelheid antioxidanten die hij bevat. Tijdens een onderzoek deden gezonde mannen mee, die een aantal zware oefeningen moesten doen, waarbij de spieren zwaar belast werden. Na inname van Shiitake bleek dat de antioxidanten bijdroegen aan het reguleren van de stikstof concentratie, waardoor de kans op ontstekingen en spierschade zou kunnen afnemen.

Alle medicinale paddenstoelen zijn rijk aan bèta-glucanen, die de werking van het immuunsysteem helpen reguleren en daardoor bijdragen aan een goede weerstand tegen griep, verkoudheid en andere infecties. Zware workouts kunnen een negatieve impact hebben op ons immuunsysteem, maar door medicinale paddenstoelen te gebruiken kun je ervoor zorgen dat je lichaam in balans blijft.

Hoe kun je medicinale paddenstoelen gebruiken?

Er zijn een groot aantal medicinale paddenstoelen verkrijgbaar en die zijn er in verschillende vormen. Deze manieren van innemen hebben hun eigen voor- en nadelen.

Capsules: Je neemt gemakkelijk de juiste dosis met een capsule en een capsule is altijd eenvoudig in te nemen met wat water. Heb je een zware training voor de boeg, neem dan een capsule om je lichaam een boost te geven en je herstel te bevorderen.

Poeder: Poeders kun je verwerken in een smoothie, een bord pap of een kop thee voor of na je workout. Het is een goede manier om wat extra vocht binnen te krijgen, vooral als je in je smoothie eiwitrijke producten verwerkt zoals noten, zaden en kwark.

Extract: Ook een extract is een goede manier om medicinale paddenstoelen te nemen. Het kleine flesje is makkelijk mee te nemen in je sporttas. Neem enkele druppels direct in je mond of los ze op in wat water.

Wil jij meer halen uit je workout, dan zijn medicinale paddenstoelen onmisbaar. Ze ondersteunen je conditie, uithoudingsvermogen, geven energie en kunnen helpen met herstel. Wil je ook profiteren van de kracht van geneeskrachtige paddenstoelen tijdens je training, kijk dan in onze shop!

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 15 juli t/m 31 juli.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

10%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 10% korting te ontvangen op de gehele bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?