Hoe kunnen paddo’s helpen bij pijn?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit
No pain no gain concept

Positive effecten van paddo's

Paddo’s maken een revival door: niet alleen gebruiken mensen ze omdat ze lekker willen trippen, er zijn er ook veel die merken dat paddo’s een positief effect kunnen hebben op de gezondheid. De nadruk ligt nog vooral op de geestelijke gezondheid. Zo blijkt uit onderzoek dat de psychoactieve stof psilocybine mogelijk kan helpen bij PTSD, angsten en depressie. Maar er is nog niet zoveel onderzoek gedaan naar de voordelen van paddo’s bij pijn. Toch lijkt het erop dat paddo’s ook op dat vlak verlichting kunnen brengen.

Paddo’s voor pijn: de geschiedenis

Geestverruimende middelen zijn vanaf halverwege vorige eeuw steeds meer in het verdomhoekje terecht gekomen. Gelukkig is er de laatste jaren sprake van een opleving in de interesse in psychedelica. Er wordt dan ook steeds meer onderzoek gedaan naar mogelijkheden om aandoeningen met deze middelen te behandelen. Eerst vooral op mentaal gebied, maar nu ook op lichamelijk vlak, zoals voor pijn. Een van de onderzoeken was gericht op psilocybine voor cluster hoofdpijn, maar nu zijn er eveneens wetenschappers die kijken of deze stof in paddo’s ook ingezet kan worden voor chronische pijn, fibromyalgie en fantoompijn. Het zijn vooral aandoeningen waarvan men nog niet goed begrijpt waardoor ze veroorzaakt worden. Behandeling met reguliere middelen is dan ook vaak niet erg effectief.

Voordat de maatschappij steeds meer met een scheef oog naar psychedelica ging kijken, werd er wel onderzoek gedaan naar deze middelen. Een van deze onderzoekers was Eric Kast. Hij gaf LSD aan ernstig zieke patiënten, die pijn leden door verschillende aandoeningen, zoals kanker of gangreen. Ze kregen als behandelingen opioïden en een krachtige dosis LSD van 100 mcg. Kast gaf aan dat de opioïden lang niet zo’n groot pijnstillend effect hadden als de LSD. Helaas verdween de interesse in de toepassingen van psychedelische middelen vlak daarna en werd er geen verder onderzoek gedaan naar aanleiding van dit boeiende onderzoek.

Mental health, pain, not well, mental illness, health, healthy lifestyle, problems, mentally, life

Nieuw onderzoek naar paddo’s bij pijn

Vandaag de dag groeit de belangstelling gelukkig weer. Er zijn inmiddels enkele onderzoeken gedaan die de mogelijkheden van psychedelica bij pijn verkennen. Tryp Therapeutics heeft een onderzoek opgezet naar de effectiviteit van psilocybine en een medicijn op basis van psilocybine TRP-8803 (dat zij zelf produceren) bij chronische pijn. Ze werken samen met de University of Michigan. Fibromyalgie veroorzaakt pijn in de gewrichten en kan zo erg zijn dat iemand in een rolstoel terecht komt. Het onderzoek is op dit moment nog niet afgerond, maar het is goed dat hier meer aandacht aan besteed wordt.

Het volgende verhaal is het verhaal van slechts een man, maar wel iemand die veel baat heeft gehad bij paddo’s voor zijn pijn. Steve Forman vermaalt elke ochtend wat magic mushrooms in een koffiemachine, stopt het poeder in een capsule en neemt ze in met wat water. In 2005 werd hij gediagnosticeerd met auto-immuun perifere neuropathie. Hierdoor had hij elke dag verschrikkelijke chronische pijn in zijn voeten. Hij bezocht verschillende specialisten en kreeg allerlei pijnstillers voorgeschreven. Niks mocht echter helpen.

Behalve paddo’s. Als hij de capsules met vermalen paddo’s inslikt merkt hij binnen half uur verlichting van de slopende pijn waar hij al jarenlang last van heeft. Nu kan hij voor het eerst in jaren weer genieten van uren zonder pijn, zo zegt hij zelf. Hij hoopt dat deze “paddo therapie” zoals hij het noemt, voor iedereen met chronische pijn beschikbaar wordt.

Er wordt ook onderzoek gedaan naar paddo’s bij migraine. Deelnemers aan het onderzoek moesten een hoofdpijn-dagboek bijhouden. Degenen die psilocybine kregen gaven aan dat ze een significante verbetering merkten in hun migraine. Er was sprake van een vermindering in pijn en frequentie van migraine, vergeleken met degenen die een placebo kregen. Dit was een verkennend onderzoek, waarbij duidelijk werd dat een enkele dosis psilocybine langdurig therapeutisch kan werken.

3d illustration. Model of serotonin molecule, Hormone of Happiness

De rol van serotonine

Wat natuurlijk een belangrijke vraag is, is hoe het komt dat psychedelica mogelijk pijnstillend kunnen werken. Een stof die waarschijnlijk een rol speelt is serotonine, het bekende gelukshormoon. Wanneer je paddo’s gebruikt, zal psilocybine een vergelijkbaar effect veroorzaken als serotonine. Dat is de reden dat je opgewekte, zelfs euforische gevoelens tijdens een trip kunt ervaren. Volgens onderzoekers kan het echter ook de reden zijn dat psilocybine pijnstillend werkt. Blijkbaar neemt het de pijn niet weg, maar verandert het de manier waarop we op pijn reageren.

Wetenschapper Boris Heifets geeft aan dat deze middelen bij pijn net zo werken als bij depressie. Ze veranderen je relatie met pijn, of deze nu geestelijk of lichamelijk is. Neurowetenschapper Fadel Zeidan gelooft dat je met psilocybine niet alleen een klacht als pijn behandelt. Eerder behandel je de hele persoon, iets wat volgens hem de moderne medische wetenschap meer zou moeten doen.

Heart and brain, feelings, emotions

Paddo’s bij pijn gebruiken

Het is voorlopig nog niet mogelijk een duidelijke conclusie te trekken over de voordelen van paddo’s bij pijn. Er moet nog meer onderzoek gedaan worden, maar daar wordt gelukkig hard aan gewerkt. Zou je paddo’s willen gebruiken voor pijn, dan is het goed om te weten dat paddo’s feitelijk de veiligste drugs zijn, vergeleken met bijvoorbeeld alcohol, MDMA of amfetamine. Paddo’s kun je thuis zelf kweken met eenvoudig te gebruiken growkits. Zijn je paddo’s eenmaal klaar voor de oogst, dan kun je ze oogsten en vervolgens vers eten of drogen.
Twijfel je over paddo’s vanwege hun hallucinogene effecten, dan kun je ook kiezen voor microdosing. Je neemt dan slechts een zeer kleine dosis paddo’s of truffels, waardoor je wel de gezondheidseffecten kunt merken, maar geen last hebt van de geestverruimende werking. In onze shop vind je de biologische microdosing truffels van Microdosing XP.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?