Met psilocybine je grootste angsten onder ogen zien

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Of je nu jong of oud, of rijk of arm bent, iedereen kan te maken krijgen met diepgewortelde angsten. Veel mensen worstelen met vragen als: waarom zijn we op aarde, wat is het doel van mijn leven? En ook de dood kan angsten oproepen. Dit soort gevoelens kunnen veel invloed hebben op je welzijn en kunnen zelfs leiden tot een existentiële crisis. Uit onderzoek blijkt dat psilocybine (de geestverruimende stof in paddo’s) kan helpen om deze grootste angsten onder ogen te zien.

Onderzoek naar psilocybine bij angsten

Recent werd er een baanbrekend onderzoek uitgevoerd, waaruit bleek dat psilocybine therapie, gecombineerd met groepstherapie, mensen kan helpen die langdurig ziek zijn door AIDS. Zij hebben vaak last van demoralisatie, angst en gevoelens van verlies. Ander goed nieuws op het gebied van psilocybine, is het besluit van de minister van gezondheid van Canada. Deze heeft toestemming gegeven aan vier ongeneeslijk zieke patiënten om psilocybine te gebruiken. Hiermee kunnen zij hun hevige existentiële angst en stress proberen te verlichten.

Er zijn al enkele onderzoeken gedaan naar het gebruik van psilocybine als therapie voor mensen die terminaal ziek zijn. Toch is dit besluit een belangrijke stap vooruit, omdat dit in Canada de eerste keer is dat er een wettige medische vrijstelling wordt gegeven voor het gebruik van psilocybine sinds 1970. Mogelijk maakt dit de weg vrij voor meer behandelingen en onderzoek. Want laten we eerlijk zijn: Wie worstelt er niet zo af en toe met angsten over sterfelijkheid, over de zin van het leven? Iedereen krijgt hier wel mee te maken, op een moment gedurende zijn of haar leven.

Wat is een existentiële crisis?

We maken ons allemaal wel eens zorgen over de dood of over hoe zinvol het leven is. Maar wanneer je erg last hebt van dergelijke angsten, kun je spreken van een existentiële crisis. Een existentiële crisis betekent dat je worstelt met de betekenis van het leven. Je voelt je onzeker over waar je heen gaat, waar je leven toe dient en je kunt bang zijn voor de dood. Antwoorden op dergelijke vragen zijn niet makkelijk te vinden. Deze angsten en zorgen kunnen een negatieve impact op je leven hebben.

De symptomen van een existentiële crisis zijn:

  • Je terugtrekken, minder sociaal zijn
  • Weinig energie
  • Minder motivatie
  • Angst en depressie
  • Zorgen maken

Een existentiële crisis kan door van alles veroorzaakt worden. Het kan zijn dat je al langer worstelde met gevoelens van ontevredenheid. Ook kun je te maken hebben gehad met onverwachte gebeurtenissen, grote veranderingen en dat daarbij gevoelens van een verlies van controle kwamen.

Hoe ga je om met dit soort gevoelens? Het wordt ons niet geleerd op school. Vaak blijven dergelijke vragen over het leven op de achtergrond aanwezig. Veel mensen zoeken afleiding, geld kan een buffer zijn (je kunt mooie spullen kopen die je je even goed doen voelen). Verslaving is ook een manier om de negatieve gevoelens van een existentiële crisis niet te hoeven voelen. Je dringt hiermee echter niet door tot de kern en zult niet tot antwoorden komen.


Je kunt een existentiële crisis echter ook zien als kans. Een kans om weer met je eigen waarden en doelen in contact te komen. Je kunt je leven opnieuw vorm en richting geven. Psilocybine zou hiermee kunnen helpen.

Onderzoek naar de effecten van psilocybine

Geconfronteerd worden met je grootste angsten kan overweldigend zijn. Dat is ook de reden dat de meeste mensen liever de andere kant op kijken. Toch komen deze angsten vaak weer terug. Door geestverruimende middelen, zoals psilocybine, te gebruiken kun je ervaren dat je meer open gaat staan voor ervaringen. Uit onderzoek blijkt dat mensen minder last hebben van vermijding, zowel in gedrag als in gedachten. Ze kunnen deze angsten beter onder ogen zien.

Uit
onderzoek blijkt ook dat psilocybine de hersenen kan helpen te “openen”. Wetenschappers maakten een model van het brein onder invloed van psilocybine. Hieruit komt naar voren dat deze stof ervoor zorgt dat de hersenen meer neurotransmitters aanmaken en dat er een feedbackloop aan activiteit van neuronen plaatsvindt. Hierdoor krijgen je hersenen toegang tot eerder nog onbenut potentieel.


Deze invloed van psilocybine is een van de redenen dat het geestverruimende effecten heeft. Maar het maakt ook duidelijk waarom het ingezet kan worden als middel voor de behandeling van aandoeningen, zoals depressie. Onderzoek hiernaar staat nog in de kinderschoenen. Wetenschappers beginnen nog maar net te begrijpen hoe dit alles werkt. Zo blijkt psilocybine de effecten van serotonine na te bootsen. Deze neurotransmitter wordt in verband gebracht met gevoelens van tevredenheid en geluk. Maar volgens Kringelbach, onderzoeker aan de University of Oxford, doet het meer dan dat.


Psilocybine kan meer verbindingen leggen tussen verschillende gebieden in de hersenen van depressieve mensen. Uit
onderzoek blijkt dat het ze helpt loskomen van ingesleten gedachtepatronen, van piekeren en een te grote focus op zichzelf. Het lijkt erop dat om die reden psychedelica als psilocybine gebruikt kan worden om depressieve klachten en andere aandoeningen te behandelen. Het kan helpen om vaste denkpatronen te doorbreken. En op die manier kan het een existentiële crisis en de bijbehorende angsten mogelijk ook helpen verlichten. 

Manieren om psilocybine te gebruiken

Durf jij het aan en ga jij je grootste angsten onder ogen zien? Psilocybine kan helpen om je eigen innerlijk te ontdekken. Een trip met paddo’s of truffels kan een mystieke ervaring zijn, waarbij je je totaal verbonden voelt met de wereld. Het kan je een nieuwe visie op het leven geven, op jouw eigen plek op aarde. Hierdoor kunnen angsten afnemen, kun je je bevrijd en tevreden voelen.

Wil je paddo’s gaan gebruiken, dan kun je een kweekset van
All-in-One of Fresh-Mushrooms aanschaffen in onze shop. Met een kweekset kun je heel eenvoudig thuis zelf paddo’s kweken. Kies een paddo voor beginners als je nog nooit gebruikt hebt, zoals de Mexican of de Thai paddo. Gebruik je verse paddo’s, dan is een dosis van 10 gram voldoende voor een milde trip. Neem je gedroogde, dan heb je voldoende aan 1 of 2 gram.


Ook
microdosing is een goede optie om beter om te gaan met angsten. Hierbij neem een een heel kleine dosis psilocybine, zodat je geen geestverruimende effecten zult merken. Toch zal de stof wel een subtiel effect op je hebben en kun je na verloop van enkele dagen of weken merken dat je anders met je angsten en negatieve gedachten omgaat. Hoe je het ook gaat aanpakken, hopelijk kan psilocybine je een nieuwe visie op het leven geven, waarin je je angsten rustig onder ogen kunt komen.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 20 mei tot en met 27 mei.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

10%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 10% korting te ontvangen op je bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?