Microdosing als ondersteuning bij stress en burn-out

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit
anxiety

Wie last heeft (gehad) van stress of een burn out, weet dat dit je leven erg kan verstoren. Stress komt steeds meer voor in onze samenleving en daardoor ook de burn-out. We proberen op allerlei manieren stress te managen, van meer aandacht besteden aan mindfulness tot medicatie. Maar de worsteling blijft voor veel mensen een werkelijkheid. Microdosing zou kunnen helpen.

Last van stress of een burn-out?

Heb jij wel eens last van stress? Wie niet, zouden we willen zeggen. Het is misschien wel de meest voorkomende klacht, die toch ook vaak wordt gebagatelliseerd. En toch zijn de gevolgen van stress niet mis. Het CBS heeft de cijfers. 16% Van de Nederlanders heeft last van burn-out verschijnselen. 12% Van de huisartsbezoeken draait om stressklachten. Burn-out en stress zijn ook de reden dat er steeds meer mensen in de WAO terechtkomen.

De gevolgen van stress zijn daardoor niet alleen op persoonlijk vlak groot en ingrijpend. Ook het bedrijfsleven moet de gevolgen van deze “ziekte” zien op te vangen. Wie last van stress heeft, werkt niet optimaal. Die persoon zal niet goed presteren en meldt zich ook vaker ziek. De geschatte verzuimkosten vanwege burn-out klachten liggen rond de 1,8 miljard euro!

De oorzaken van stress en burn-out

En waarom we zoveel last van stress hebben? Dat kan zijn door een toegenomen werkdruk, waarbij de scheiding tussen werk en privé steeds meer is weggevallen. Er wordt verwacht dat we altijd maar beschikbaar zijn. Trekken we de deur van ons werk achter ons dicht, dan moeten we ook nog een waslijst aan privéberichten wegwerken, via mail, Whatsapp of Facebook. Het moeten houdt nooit op, en daarmee de stress ook niet.

Natuurlijk is niet alleen de digitale media de schuldige. Je kunt ook langdurige stress voelen door problemen op je werk of in de privé sfeer. Een moeilijke financiële situatie of ziekte in de familie kunnen ook veel druk op je leggen. Hoe meer problemen zich opstapelen, hoe groter de kans op langdurige stress en uiteindelijk een burn-out.

De symptomen van langdurige spanning

Stress is in principe gewoon spanning. Achterliggende oorzaken zijn vaak onzekerheid, angst, frustratie of een gevoel van machteloosheid. Het is eigenlijk je reactie op wat er in je leven gebeurt. Stress kan zich uiten in slapeloosheid, hoofdpijn, buikklachten, hartkloppingen, paniekaanvallen, gespannen spieren of rusteloosheid. Je kunt je depressief en ongemotiveerd gaan voelen. Hoe langer de situatie duurt, hoe heftiger dit wordt.

Als je in een burn-out terecht komt, ben je helemaal “opgebrand”. Je voelt je fysiek en lichamelijk uitgeput. Je kunt het niet meer opbrengen om in actie te komen. Normale, dagelijkse taken kun je haast niet meer volbrengen. Mensen met een burn-out piekeren veel, zijn altijd moe, kunnen zich vaak niet goed concentreren en hebben last van sombere stemmingen.

Microdosing als ondersteuning

Er wordt in geval van stress en burn-out helaas vaak gegrepen naar farmaceutische middelen. Microdosing is echter een natuurlijke optie die in deze gevallen een positief effect zou kunnen hebben. Microdosing gaat uit van het principe dat een zeer kleine hoeveelheid van een psychedelisch middel, verbeteringen kan brengen in ons welzijn. Door een microdosering te nemen, merk je niets van een geestverruimend effect, maar wel de voordelen van het middel.

De stoffen in psychedelica, zoals psilocybine in magic mushrooms of mescaline in cactussen, werken in op de serotonine receptoren in de hersenen. Daardoor heeft het invloed op ons humeur, maar ook ons gevoel van zelfvertrouwen en emoties. Door regelmatig een microdosis psychedelica te nemen, kun je zelf rustiger worden. Maar het kan daardoor ook helpen beter met stress om te gaan.

Hoe kan microdosing helpen?

Uit gebruikerservaringen kunnen we opmaken dat:

  • Mensen zich rustiger voelen, minder piekergedachten hebben.
  • Je beter bij jezelf kunt blijven.
  • Spanning gemakkelijker kan worden losgelaten.
  • Het lukt om positiever in het leven te staan.
  • Je minder gevoelig voor stress wordt.
  • Je beter in het nu aanwezig kunt zijn.

Vaak zijn de veranderingen die ontstaan door microdosing niet groot en opvallend, maar eerder genuanceerd. Maar de veranderingen zijn wel degelijk waar te nemen. Het lijkt erop dat microdosing een soortgelijk effect heeft als yoga of meditatie. Maar het kan vaak moeilijk zijn om te gaan mediteren of oefeningen te doen als je gestrest bent. De ontspanning wil dan vaak niet komen. Microdosing kan juist dat steuntje in de rug zijn, waardoor je die ontspanning wel kunt vinden. Je kunt je beter gecenterd voelen en meer in het nu. Stress krijgt dus minder grip op je.

Zou je ook wel eens willen uitproberen of microdosing voor jou iets is? Kies onze kant en klare microdosing producten, waarmee eenvoudig een microdosering kunt nemen.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 15 juli t/m 31 juli.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

10%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 10% korting te ontvangen op de gehele bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?