Microdosing met cacao

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit
Dark chocolate and cacao on the wooden table

Wist je dat je paddo’s of truffels kunt microdoseren met cacao? De Azteken wisten al lang dat cacao bijzondere eigenschappen heeft en zij gebruikten het ook in combinatie met psychoactieve paddenstoelen. Wij westerlingen ontdekken nu eveneens steeds meer de kracht van deze twee natuurproducten. Ze hebben een weldadig effect op onze hersenen en dus op onze stemming en cognitieve vaardigheden.

Cacao en microdoseringen truffels halen het beste in elkaar naar boven. De Azteken noemden de psychoactieve paddenstoelen teonanacátl, wat vlees van de Goden betekent. De officiële naam van cacao is theobroma cacao. Dat betekent voedsel van de Goden. Beide stoffen kunnen synergetisch met elkaar samenwerken. Cacao helpt het hart te openen en de magische truffels de geest.

Wat zijn de effecten van microdosing en cacao?

Als eerste zullen we kort uitleggen wat microdoseren inhoudt. Simpel gezegd neem je een zeer kleine dosis van een psychedelisch middel, zoals psilocybine. Dit is de stof die in magische paddenstoelen en truffels zit. Microdoseren wordt de laatste tijd steeds bekender, omdat duidelijk wordt dat deze manier van toedienen van een psychoactieve stof voordelen voor de gezondheid kan hebben. Microdosing kan helpen met de concentratie, angsten verminderen en in het algemeen beter in je vel te zitten.

Psilocybine heeft een effect op de hersenen, het kan invloed uitoefenen op de serotonine receptoren. Als je echt pure cacao eet, zal dat ook invloed op je stemming hebben. Cacao is een MAO-remmer, wat betekent dat er minder serotonine zal worden afgebroken. Het is bekend dat cacao je vrolijk kan maken en geluksgevoelens kan bevorderen.

the influence of psilocybin and psilocyb on the physical and emotional state of a person

Het combineren van microdosing en cacao

Neem je je microdosis tegelijk met pure cacao, dan moet je ervan uit gaan dat cacao het effect van de psilocybine zal versterken. Misschien is het dus nodig om je dagelijkse dosis iets te verlagen. De combinatie van cacao met psilocybine helpt ons om meer in contact te staan met onze emoties. Je kunt ze duidelijker voelen, of dat nou vreugde, angst of frustratie is. Maar je inzicht in je emoties is groter en als je ze observeert en accepteert, kun je van ze leren en groeien. Cacao is natuurlijk geen psychoactieve stof, maar zorgt voor een verdieping van het effect van de microdosis.

Er zit nog een voordeel aan het tegelijkertijd eten (of drinken) van cacao met microdosing. Cacao kan de opname van actieve stoffen door het lichaam bevorderen. Dit voedsel van de Goden bevat natuurlijke vetten en stimuleert de bloedsomloop, beiden eigenschappen zorgen voor een betere opname van psilocybine.

Cacao en psilocybine: een lange geschiedenis

Cacao wordt al duizenden jaren door de inheemse volkeren in Midden- en Zuid Amerika gebruikt. Het wordt gezien als een geneeskrachtig medicijn. Het is dan ook rijk aan mineralen, vitamines, gezonde vetten en antioxidanten. Cacao is voedzaam voor het lichaam en kan reinigend werken op de lever en nieren. Maar de Maya’s zagen het niet alleen als voeding. Het was een stof die hen kon helpen dichter bij de Goden te komen.

Het was echter niet voor de normale man (of vrouw) in de straat bedoeld. Het waren de sjamanen of priesters die cacao en psilocybine namen om in contact te komen met de Goden. Ze profiteerden van de krachten van cacao en psilocybine om beter de boodschappen van de andere wereld te kunnen ontvangen en te interpreteren. De traditie om beide stoffen tegelijk te gebruiken bestaat nog steeds.

De beste manier om te microdoseren met cacao

Wil jij gaan microdoseren, dan kan dat eenvoudig met de handige kant en klare verpakkingen van Microdosing XL. Elke microdosis zit apart verpakt, zodat je altijd precies weet hoeveel je neemt. Kijk snel in onze shop om ze te bestellen.

Combineren met cacao kan op verschillende manieren. Het is echter wel de bedoeling dat je chocolade neemt, die zo puur mogelijk is. Dus niet de gezoete melkchocolade uit de supermarkt, die bevat een te laag percentage cacao. Je kunt chocoladerepen kopen met een cacaoaandeel van 70% of hoger. Of kies de rauwe chocolade, die 90 tot 99%% cacao bevat. Eet een stukje chocolade na je microdosis of maak een lekkere chocolademelk, door de chocola op te lossen in (plantaardige) melk.

Microdosing met cacao

Een laatste tip die handig kan zijn. Het kan zijn dat je gevoelig bent voor chocolade met een hoog percentage cacao. Je kunt er last van je darmen door krijgen. Daarom kan het tevens een goed idee zijn om pure cacao te microdoseren. Hiermee kun je je lichaam laten wennen aan de stof. Door te microdoseren kan het zijn dat je na verloop van tijd toch pure cacao kunt gebruiken. Daarnaast kan het maar net zo zijn dat ook cacao extra eigenschappen krijgt door er een zeer kleine dosis van te nemen. Het is nu eenmaal voedsel van de Goden en zou ons daarom iets belangrijks kunnen leren.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?