Microdosing met een microdosing coach

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Heb jij interesse in microdosing, heb je er dan al eens over nagedacht om dat samen met een microdosing coach te doen? Microdosing op zich is een mooie en krachtige manier om aan jezelf te werken. Je kunt het inzetten bij angst, stress, concentratieproblemen of voor het doorbreken van patronen. Door de extra begeleiding van een coach, kun je meer uit je microdosingtraject halen.

Waarom microdosing met een coach?

Microdosing is het nemen van een supplement om je gezondheid te ondersteunen. Je neemt een heel kleine dosis van een geestverruimend middel (zoals paddo’s of truffels). Deze dosis is zo laag, dat je er niet van gaat trippen. Het heeft echter wel invloed op je lichaam. Hierdoor is het geschikt om te gebruiken bij verschillende klachten.

Veel mensen gebruiken het gewoon zelf, zonder begeleiding van een coach. Maar door te kiezen voor microdosing met een coach, kun je het traject zo effectief mogelijk maken. Aan jezelf werken is namelijk best moeilijk. Je kunt vaak zelf je eigen blinde vlekken niet zo goed zien. Ook kan het lastig zijn om patronen te doorbreken of gedrag te veranderen. De hulp van een coach kan je meer inzichten geven en je helpen om de groei te bereiken die je wilt.

Er zijn coaches die op verschillende manieren werken. Sommigen hebben specialisaties in ademwerk, kunnen andere nuttige supplementen aanraden of geven je advies op het gebied van meditaties, mindfulness of lichaamsbeweging. Meestal wordt er ook gewerkt met de Fadiman routine.

Hoe werkt een microdosing coach?

Wanneer je op zoek gaat naar een coach is het belangrijk om iemand te kiezen waar je je helemaal bij op je gemak voelt. Over je gevoelens, gedachten en doelen in het leven praten, doe je alleen als je een klik hebt met iemand. Zoek ook uit hoe diegene werkt. Gaat het om online coaching en spreekt dat je aan? Uit hoeveel sessies bestaat het traject? En kijk ook hoeveel ervaring iemand heeft met microdosing coaching.

Veel coaches werken met een bepaald aantal sessies, vaak zijn dat er drie, verspreid over een periode van 4 tot 6 weken. De coach zet je aan om voor het traject begint, na te denken over waar je aan wilt werken. Op die manier kan je tijdens het microdoseren werken met een intentie, je eigen persoonlijke doel. Door je doel voor ogen te houden, weet je waar je naartoe werkt, en kun je aan het einde van het traject goed bepalen of dat doel ook bereikt hebt.

Ook kan het zijn dat de coach gebruik maakt van bepaalde coachingstechnieken. Sommige zullen je daarbij huiswerkopdrachten geven of het is de bedoeling dat je een microdosing dagboek gaat bijhouden. Dat kan heel nuttig zijn. Hierin beschrijf je je voortgang, hoe het met je klachten gaat en of je daar vooruitgang in merkt.

Wat bespreek je tijdens de coaching sessies?

Zoals gezegd werkt elke coach op zijn of haar eigen manier. Toch zal er een bepaalde lijn zitten in de sessies.

Eerste sessie

De eerste sessie is bedoeld om je te laten kennismaken en goed te laten starten met het microdoseren. De informatie zal praktisch zijn en gaan over welk middel voor jou het meest geschikt is. Ga je bijvoorbeeld voor truffels, paddo’s, mescaline of misschien cannabis? Misschien heb je zelf een voorkeur, maar kan de coach uitleg geven over de verschillende voor- en nadelen.

Verder kan de coach ook helpen om de juiste dosis vast te stellen en je advies te geven over het protocol dat je kunt volgen. Hij of zij kan tips geven over andere zaken waar je rekening mee kan houden (zoals voeding, nachtrust en dergelijke). Daarnaast wordt ook je intentie (doel) besproken. Na al deze informatie kun je zelf thuis beginnen met microdosing.

Tweede sessie

De tweede sessie vindt enkele weken na de eerste plaats. Hierin wordt besproken hoe het gegaan is tot nu toe. Misschien ben je tegen dingen aangelopen of blijkt de dosis niet helemaal juist. De coach helpt je om je ervaringen duidelijk te krijgen en te linken aan je intentie. Je kunt nu dieper ingaan op waar je aan wilt werken. Kijk goed naar je patronen en gewoontes en of je wel het leven leidt dat je wilt. Heb je nieuwe inzichten opgedaan, dan kun je die met hulp van de coach integreren in je leven.

Laatste sessie

Nu kun je weer zelf verder, tot enkele weken later de laatste sessie plaatsvindt. Het is weer tijd voor een evaluatie. Hoe is het gegaan en wat heb je nog nodig om verder te komen? Ben je tegen weerstanden aangelopen? Waar kwamen deze vandaan en wat kun je ermee? Je kijkt terug op je microdosing traject met je coach en analyseert wat er allemaal gebeurt is op fysiek, mentaal, sociaal en emotioneel gebied.

Je zult waarschijnlijk veel leren over jezelf. Dat is iets waar een coach echt een meerwaarde heeft. Deze kan je handvatten geven hoe je al deze inzichten kunt gebruiken om in actie te komen, om te transformeren. Dat is iets wat een stuk lastiger is als je alleen aan de slag gaat met microdoseren. Wie weet ben je nu klaar met de coaching en kun je zelf verder, maar je kunt natuurlijk ook altijd extra sessies aanvragen.

Door het microdoseren en het coachen heb je meer handvatten om aan jezelf te werken. Het coachen geeft structuur en een duidelijke opbouw aan het traject. Aan het eind heb je een waardevolle rugzak vol ervaringen. Deze kun je gebruiken om daadwerkelijk veranderingen aan te brengen je leven. Stop met roken, verander van baan, gebruik je nieuw gevonden zelfvertrouwen om een partner te vinden of een nieuwe hobby te beginnen. Wat het ook is, microdosing met een coach kan de manier zijn om je nieuwe ik te vinden en een nieuwe weg in je leven in te slaan.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?