Microdosing tracking: het bijhouden van je voortgang

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Waarom is het belangrijk je microdosis kuur te monitoren?

Wanneer je microdosing gebruikt voor je gezondheid, zou je eigenlijk wel willen weten hoe het met je voortgang zit. Als je microdoseert voor stress, voor hoofdpijn of voor angst, hoe kun je er dan achter komen of het helpt? Dat kan met microdosing tracking, een manier waarop je meer inzicht kunt krijgen in je microdosing reis. Hoe microdosing tracking in zijn werk gaat, hoe je het toepast en wat de voordelen zijn, lees je in deze blog.

Waarom microdosing tracking toepassen?

Je gaat microdoseren met truffels vanwege je gezondheid of je welzijn. Misschien wil je beter kunnen omgaan met stress, misschien heb je last van chronische pijn of slaap je slecht. Wat het ook is, uiteindelijk wil je daar met microdosing wat verandering in aanbrengen. Microdosing kan mogelijk helpen, maar omdat de veranderingen vaak subtiel zijn en over langere tijd plaatsvinden, kan het lastig zijn ze waar te nemen. Misschien zie je de positieve effecten gewoon over het hoofd.

Met microdosing tracking heb je een manier om informatie te verzamelen. Die informatie houd je bij door een score te geven aan verschillende categorieën, bijvoorbeeld slaap of stress die je ervaren hebt. Met dat soort scores kun je vervolgens een grafiek of tabel maken. Zo kun je je microdosing voortgang veel visueler maken. Er is dan ook een groot verschil tussen tracking en het bijhouden van een dagboek. In een dagboek beschrijf je je ervaring, je reflecteert. Dat werkt meer therapeutisch, het is een emotionele uitlaatklep. Tracking is echt bedoelt om in cijfers je voortgang weer te geven. Je kunt natuurlijk heel goed beide manieren gebruiken.

De 4 voordelen van microdosing tracking

1. Het helpt je met je voorbereiding

Doordat je je voortgang gaat bijhouden, zul je ook stilstaan bij wat je doel gaat zijn van het microdoseren. Dat zul je dan ook moeten gaan verwoorden. Je kunt hiervoor een doel of intentie waar je naartoe wilt werken opstellen. Dat kan krachtig werken en geeft je de motivatie om serieus met microdosing aan de slag te gaan. En het geeft je het houvast om te kunnen tracken of je wel richting je doel werkt.

Vervolgens kun je op basis van dit doel je huidige situatie vaststellen, dit wordt het uitgangspunt van waaruit je werkt. Het zijn de variabelen zoals die op dit moment zijn, voor je met microdosing begint. Deze noteer je en na het microdosing protocol kun je ze vergelijken met hoe je klachten of symptomen dan zijn.

2. Microdosing tracking helpt je bewust te zijn

Doordat je elke dag je voortgang bijhoudt, word je verplicht om elke dag even te reflecteren op hoe het gaat. Je staat stil bij je hoe je je voelt, je mentale toestand, de pijn waar je last van had of wat het maar is dat je volgt. Normaal gesproken vliegen we door de dag, we zijn druk en nemen bijna nooit de tijd om na te denken over hoe onze dag was. Daardoor missen we de kans om meer te leren over onszelf, over ons lichaam en onze emoties.

3. Veranderingen zichtbaar maken

Veranderingen die subtiel zijn en over langere periodes plaatsvinden, zijn voor ons erg moeilijk waar te nemen. Het is net als met het opgroeien van kinderen. Opeens zijn ze zomaar groot geworden. Een langzame verandering ontgaat ons, tot je opeens het resultaat ziet. Dit kan ook gebeuren met microdosing. Persoonlijke verandering gaat meestal met kleine stapjes. Als je deze niet kunt zien, heb je misschien het gevoel dat microdosing niets doet. Gelukkig kan microdosing tracking hier bij helpen. Het is een handige tool om de kleine veranderingen te kunnen waarnemen, die tijdens je microdosing reis kunnen voorkomen. Hierdoor kun je daar ook op inspelen en blijft je motivatie goed. Je kunt je blijven ontwikkelen en vertrouwen hebben dat je de vooruit blijft gaan.

4. Microdosing tracking: in actie komen

Het werd hierboven al genoemd: microdosing tracking geeft je de handvatten om in te spelen op veranderingen. Dat is logisch: als je geen inzicht hebt, kun je er ook niets mee doen. Door microdosing tracking houd je vinger aan de pols bij je voortgang. Dit maakt het mogelijk om direct in te spelen op veranderingen in je dagelijks leven en hier nog actiever mee aan de slag te gaan.

microdoseren truffels

Hoe kun je de voortgang bijhouden?

Als jij door deze informatie gemotiveerd bent om je voortgang nu bij te gaan houden, dan vraag je je vast af hoe je dat kunt doen. Daar zijn twee manieren voor. 

Tracking app

Er zijn meerdere apps waarmee je je gezondheid kunt tracken. Dit kan een app zijn voor gezondheid in het algemeen, of specifiek voor slapen, medicatie nemen of een symptoom/klacht tracker. Je voortgang bijhouden via een app is handig, want tegenwoordig heeft iedereen zijn smartphone wel bij de hand. Je kunt gebruik maken van de gemakken die de app al met zich meebrengt, zoals simpel vakjes aanklikken en alles snel bijwerken. Ook wordt je voortgang al meteen visueel gemaakt in grafieken en overzichtjes. De app kan je er ook aan herinneren dat je je voortgang nog moet bijhouden. Zo mis je zeker niks!

Met pen en papier

Wil je liever geen app gebruiken, dan kan microdosing tracking natuurlijk ook gewoon met pen en papier. Je kunt trouwens wel een app als voorbeeld gebruiken om te kijken wat je kunt tracken. Probeer zoveel mogelijk facetten te noteren. Gaat het om slapen, houd dan ook bij hoe je je overdag voelt, zowel emotioneel als fysiek. Of wil je je hoofdpijn tracken, noteer dan bijvoorbeeld hoe dit ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds is, hoe je je voelt, hoe actief je was en hoe je slaapt en eet. Geef elk onderdeel op meerdere momenten van de dag een cijfer. Zo houd je zicht op zoveel mogelijk onderdelen van je gezondheid. Microdosing tracking is een handige manier om erachter te komen hoe effectief microdosing voor jou is. Zoek in de Apple-store of Google Play store een handige app of neem een kladblok of schrift om je voortgang in bij te houden. Hoe nauwkeuriger je bent, hoe meer je eraan zult hebben. 

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?