Microdosing voor PMS

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

PMS: Premenstrueel syndroom kan leiden tot allerlei klachten

Geïrriteerd zijn, huilbuien, depressieve stemmingen en nervositeit, PMS kan ervoor zorgen dat je je helemaal niet jezelf voelt. En het vervelende is dat dit elke maand weer terugkomt. PMS brengt allerlei klachten met zich mee, die zowel fysiek als mentaal een impact op je kunnen hebben. Behandeling is niet makkelijk en als er al iets wordt voorgeschreven, zijn dat antidepressiva. Dat is ook niet altijd wat je wilt. Microdosing met truffels kan een manier zijn om je PMS klachten op een natuurlijke manier aan te pakken.

Elke maand weer overhoop door PMS

Mannen en vrouwen verschillen niet wezenlijk dat geldt in ieder geval voor onze capaciteiten. Maar fysiek is er toch wel wat verschil en dat blijkt alleen al uit de maandelijkse cyclus die een vrouw doormaakt. Elke maand (soms iets vaker of minder vaak) komt de menstruatie weer terug. Helaas zijn er ook vrouwen die de weken voor de menstruatie, last krijgen van PMS (premenstrueel syndroom).

Het is niet precies duidelijk waar PMS door veroorzaakt wordt. Uit onderzoek naar de hormoonspiegels van vrouwen met PMS blijkt dat er hormonaal gezien geen afwijkingen te vinden zijn. Ondanks dat zijn de klachten die op komen zetten in de een tot twee weken voor de menstruatie begint, niet te ontkennen. Vrouwen met PMS kunnen last krijgen van:

 • Geïrriteerdheid, kwaadheid
 • Huilerigheid
 • Depressie
 • Stemmingswisselingen
 • Concentratieproblemen
 • Vermoeidheid, gebrek aan energie
 • Angst
 • Veranderingen in eetlust (vooral het verlangen naar bepaalde soorten voeding, eetbuien)
 • Gevoel dat alles teveel is
 • Meer conflicten met familie of collega’s
 • Opgezwollen borsten
 • Hoofdpijn
 • Gewrichtspijn
 • Slaapproblemen

Hoewel dit voor sommige mensen misschien niet al te ernstig klinkt, kunnen PMS klachten echt zorgen voor problemen. Als je PMS hebt, voel je je helemaal uit je doen, je voelt je niet als jezelf, en de klachten kunnen je werk en privéleven belemmeren. De somberheid, geïrriteerdheid, stemmingswisselingen en angstaanvallen kunnen ervoor zorgen dat je relaties onder druk komen te staan.

Helaas kan PMS nog niet goed behandeld worden. Bij ernstige vormen worden nog wel eens SSRI’s (antidepressiva) voorgeschreven. Deze kunnen helpen bij de psychische klachten. Maar nadelen van antidepressiva zijn dat het veel tijd kost voor je de juiste dosis hebt gevonden, dat ze vervelende bijwerkingen kunnen hebben en dat het lastig kan zijn met het gebruik te stoppen. Microdosing kan een goed alternatief zijn: het is een natuurlijk middel dat weinig bijwerkingen kent en dat veel verlichting kan brengen.

Wat is microdosing voor PMS

Wanneer je overweegt te gaan microdoseren, is het goed om te begrijpen wat dit inhoudt. Microdosing betekent dat je een zeer kleine dosis neemt van een geestverruimend middel. Truffels en paddo’s worden hier het meeste voor gebruikt, maar het is eveneens mogelijk met LSD en andere middelen. Omdat je er slechts een heel kleine dosis van neemt (een tiende van een normale dosis), is er geen sprake van hallucinaties. Maar er is wel een subtiel effect te merken op je klachten.

Er zijn verschillende manieren om te microdoseren. De meeste mensen gebruiken het Fadiman protocol, waarbij je een dag een dosis neemt en vervolgens twee dagen niets. Door de afwisseling voorkom je tolerantie, waarbij je lichaam zozeer went aan de ingenomen stoffen dat ze steeds minder effect hebben. Hieronder kun je meer leven over de effecten van microdosing op je PMS klachten.

Mentale klachten

Wanneer je vrouwen met PMS vraagt waar ze het meeste last van hebben, worden vaak de mentale en emotionele klachten genoemd. Sommige vrouwen voelen zich vooral zeer geïrriteerd, worden snel kwaad en voelen zich machteloos. Andere vrouwen zijn depressief, voelen zich wanhopig, huilen snel en zijn angstig. Deze klachten lijken te wijzen op een disbalans in het serotonine systeem. Dat is ook waarom er vaak SSRI’s worden voorgeschreven.

Psilocybine in truffels en paddo’s kan echter ook invloed uitoefenen op het serotonine systeem, maar dit werkt net even anders. Psilocybine bindt zich aan de serotonine receptoren in de hersenen. Hierdoor denkt je brein dat er meer van deze neurotransmitter aanwezig is, dan er daadwerkelijk is. Psilocybine vervult op deze manier dezelfde functie als serotonine.

Vrouwen die normaal last hebben van PMS, merken dat ze beter slapen, meer energie hebben en ze voelen zich minder depressief als ze microdoseren. Verder zorgt psilocybine ervoor dat die delen in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor angstreacties, minder actief worden. Hierdoor voel je je rustiger, niet zo geïrriteerd en minder angstig.

Waarom zou je nu voor microdosing kiezen als behandeling van PMS, in plaats van SSRI’s? Microdosing heeft verschillende voordelen. Ten eerste merk je het effect sneller. De meeste vrouwen merken de voordelen van microdosing al in de eerste week van het microdoseren, terwijl het maanden kan duren voor je weet of SSRI’s bij jouw klachten helpen. Ook kun je flexibeler doseren met microdosing. Je kunt het nemen wanneer je het nodig hebt. Dat kan met SSRI’s niet, die moet je continu blijven nemen.

Microdosing voor de lichamelijke klachten van PMS

Je kunt tevens last hebben van fysieke klachten tijdens de PMS weken. Veel gehoorde klachten zijn krampen, spierpijn en hoofdpijn. Hier kun je natuurlijk een pijnstiller voor nemen, maar microdosing met truffels kan eveneens zinvol zijn. Bij lage doseringen werkt psilocybine vaat vernauwend. Hierdoor kan er minder bloed doorstromen en dit kan hoofdpijn verlichten en ontstekingen remmen.

Een bijkomend effect hiervan is dat microdosing kan zorgen voor een wat hogere bloeddruk. Sommige vrouwen hebben tijdens PMS juist last van een lage bloeddruk. Dit geeft weer klachten als licht in je hoofd voelen, duizeligheid en misselijkheid. De vaat vernauwende effecten van psilocybine kunnen deze klachten dus ook verminderen

In alle rust door je menstruatiecyclus

De menstruatie op zich is al niet echt een pretje voor veel vrouwen, maar PMS zorgt voor nog eens extra zware belasting op je lichaam en geest. Het is fijn om te weten dat er een natuurlijke manier is om makkelijker en met minder klachten door de menstruatiecyclus te komen. Microdosing met truffels kan helpen om klachten te verlichten, zowel de mentale als de fysieke. Wil je het zelf proberen, kijk dan in onze webshop bij onze biologische microdosing truffels van Microdosing XP, Mondo of McMicrodose.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 15 juli t/m 31 juli.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

10%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 10% korting te ontvangen op de gehele bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?