Reishi voor meer energie en een krachtig immuunsysteem

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit
Ling zhi mushroom or Ganoderma lucidum capsule_

Reishi Paddenstoel

Reishi is een mooie, karamelkleurige zwam die in subtropische gebieden groeit. In Azië wordt hij al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige werking. Ook in het westen ontdekken we steeds meer wat Reishi voor de gezondheid kan doen, en dat is niet niks. Uit onderzoek blijkt dat deze zwam mogelijk kan helpen bij hartritmestoornissen, stress, astma en kanker. De bijzondere werkzame bestanddelen in Reishi kunnen je weerstand een boost geven en dat komt altijd goed van pas. Je leest hier alles wat je nog niet wist over Reishi.

De oorsprong van Reishi

Met zijn donkerbruine en warm gele kleuren is Reishi een mooie zwam om te zien. Hij groeit op de stam van bomen en heeft een voorkeur voor pruimenbomen. Hij wordt in ons land de Japanse Lakzwam genoemd, maar de officiële naam is Ganoderma Lucidum. Reishi is een zeldzame paddenstoel en dat is dan ook de reden dat middelen met Reishi behoorlijk prijzig zijn.

Toch is het de moeite waard deze zwam op te nemen in je medicijnkastje. Hij bevat een groot aantal krachtig werkende stoffen die de gezondheid kunnen ondersteunen. In Azië zijn zo zo onder de indruk van de kracht van Reishi, dat deze de bijnaam Goddelijke Paddenstoel der Onsterfelijkheid heeft gekregen. Of dat overdreven is of niet, laten we aan je eigen beoordeling over. Hieronder kun je in ieder geval lezen waar je Reishi voor zou kunnen gebruiken en wat er bekend is over de effectiviteit.

Lingzhi Mushroom Ganoderma Lucidum Isolated on white background

Reishi voor stressklachten

Veel mensen ervaren stress tegenwoordig. Door werk, piekeren over de gezondheid, onze impact op het milieu, zorgen over de kinderen of de financiën, misschien voel je wel dagelijks een hoge spanning. Hoewel kortdurende stress niet veel kwaad kan, is chronische stress een grote belasting voor lichaam en geest. Dit kan veel klachten veroorzaken, zoals te merken is aan de bloeddruk, slaapproblemen, de spijsvertering of de zenuwen. Je kunt je uitgeput, futloos en zelfs ziek voelen door stress.

Reishi zou hierbij kunnen helpen. Deze paddenstoel werkt namelijk adaptogeen. Dat betekent dat het zich aanpast aan de omstandigheden, aan wat jouw lichaam nodig heeft. Als je erg veel last van stress hebt, kan Reishi je helpen weer in balans te komen, zowel lichamelijk als geestelijk. Reishi bevordert het transport van zuurstof, waardoor je organen meer voeding en energie krijgen. Het ondersteunt de weerstand en kan schommelingen in de bloeddruk voorkomen. Ook blijkt dat Reishi kan helpen je humeur te verbeteren.

De mogelijkheden van Reishi bij kanker 

Reishi is een prachtig natuurlijk middel om te gebruiken bij kanker. Het kan een bijdrage leveren aan een sneller herstel en om de kwaliteit van leven te vergroten. De paddenstoel bevat namelijk stoffen die de lichaamseigen natural killer (NK) cellen, die kankercellen opruimen, stimuleren. Hierdoor worden deze NK cellen actiever. Uit onderzoek blijkt dat de Japanse Lakzwam eveneens angiogenese kan veroorzaken. Kankercellen kunnen hierdoor geen bloedvaten meer vormen en dat zorgt ervoor dat de groei gehinderd wordt. Reishi kan ingezet worden bij verschillende soorten kanker, zoals prostaat-, darm- en borstkanker en tevens bij leukemie.

Uit een onderzoek naar Reishi bij borstkanker, blijkt dat de zwam metastase kan voorkomen. Dit betekent dat de verspreiding van kankercellen door het lichaam wordt voorkomen. Reishi lijkt eveneens apoptose te kunnen veroorzaken, dit is de dood van kankercellen. Je kunt de Japanse Lakzwam gebruiken om je immuunsysteem te ondersteunen, maar ook om minder last te hebben van de bijwerkingen van een chemokuur. Het combineren van medicinale paddenstoelen bij kanker is zeer effectief. Zo kan Reishi samen genomen worden met Chaga en Agaricus blazei, ze versterken elkaars werking.

Herb supplement. Lingzhi mushroom or Reishi mushroom supplement capsules.

Reishi bij ontstekingen

Reishi bevat verschillende stoffen die een ontstekingsremmende werking hebben, zoals triterpenen. Hierdoor is het een geschikt middel bij allerlei aandoeningen die voortkomen uit ontstekingen, zoals fibromyalgie, reuma en de ziekte van Crohn. Ook bij bloedend tandvlees en ontstoken wondjes is Reishi daarom de juiste keuze. Het ondersteunt je immuunsysteem, zodat dat effectiever in actie komt tegen infecties.

Gebrek aan energie en bij depressie

Heb je het gevoel dat je al ‘s ochtends opstaat met een gebrek aan energie? Voel je je somber en ongemotiveerd? Hoe goed je ook slaapt, het lijkt wel alsof je altijd maar moe bent. Dan zou het een goed idee zijn om Reishi te nemen. Doordat het een positieve invloed op de stemming, immuunsysteem en transport van zuurstof heeft, kan het je energie een boost geven. Reishi kan ook helpen bij depressieve gevoelens.

In 2005 werd er onderzoek gedaan bij 132 mensen die leden aan zenuwzwakte (neurasthenie). Zij hadden klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid en geïrriteerdheid. De deelnemers kregen gedurende 8 weken een Reishi supplement. Ze voelden zich daarna een stuk beter, ze waren minder moe en zaten beter in hun vel. Daarbij kwam dat Reishi goed verdragen werd door alle deelnemers.

Reishi voor het immuunsyteem

Zoals je eerder al kon lezen heeft Reishi een krachtige werking op het immuunsysteem. Het ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Dus wanneer je klachten hebt, zoals langdurige verkoudheid, vaak grieperig zijn of een zwakke weerstand in het algemeen, zou Reishi hierbij goed kunnen helpen. Deze zwam is de juiste keuze bij alle soorten infecties, ontstekingen, maar ook bij allergieën. Bij auto-immuunziektes kan Reishi eveneens genomen worden, zoals de ziekte van Lyme of Lupus.

Wanneer je denkt dat Reishi ook voor jouw klachten geschikt is, kun je bij Dutchmicrodosing.com Reishi als tinctuur aanschaffen of capsules. Beiden bevatten alle werkzame stoffen en kunnen helpen jouw gezondheid te ondersteunen. Bestel nu snel een Reishi supplement en je krijgt je pakketje zo spoedig mogelijk thuis bezorgd.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 15 juli t/m 31 juli.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

10%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 10% korting te ontvangen op de gehele bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?