Solfeggio frequencies, wat zijn dat en wat doen ze?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Luister je graag muziek en gebruik je het ook om te ontspannen? Wie zich verdiept in muziek heeft vast wel eens gehoord van frequenties en Herz binnen een melodie. Muziek heeft veel invloed op onze stemming, maar ook onze gezondheid. De term Solfeggio frequencies wordt gebruikt voor bepaalde tonen van geluid, die de lichamelijke en geestelijke gezondheid zouden kunnen bevorderen. In deze blog leggen we uit wat Solfeggio frequencies precies zijn en welke voordelen ze op de gezondheid hebben.

De wetenschap achter Solfeggio frequencies

Hoewel Solfeggio frequenties in recente jaren meer bekendheid hebben gekregen, zijn ze geen nieuw fenomeen. Al in het verre verleden waren het de basisklanken die in zowel Westerse Christelijke muziek werden gebruikt als in Oosterse religies. Natuurkundige Joseph Puleo herontdekte deze frequenties in de jaren 70 en probeerde de voordelen ervan onder de aandacht van het publiek te brengen. Hij gebruikte wiskundige cijfer reductie om zes meetbare tonen te identificeren.

Deze kunnen het lichaam weer in balans terugbrengen. Dankzij zijn werk hebben verschillende wetenschappers meer bewijzen gevonden die de bewering ondersteunen dat deze frequenties positieve effecten kunnen hebben op het lichaam.

Zo deed dr. Glen Rein in 1988 onderzoek naar de effecten van verschillende soorten muziek op DNA. Hij stelde een aantal buisjes met gelijkwaardig DNA bloot aan verschillende muziekfrequenties: Gregoriaanse en Sanskriet liederen, klassieke muziek en rock. Vervolgens mat hij de snelheid waarmee het DNA licht absorbeerde, een essentiële functie van gezond DNA. En wat bleek? De Gregoriaanse en Sanskriet muziek hadden het grootste positieve effect. De absorptie van licht nam toe met 5 tot 9%. Onder invloed van de klassieke muziek nam de absorptie slechts met kleine hoeveelheden toe. En rock muziek deed de absorptie van licht zelfs dalen, waardoor het DNA beschadigde. Frequenties van geluid kunnen dus intense effecten hebben en zowel schadelijk als helend zijn.

Ook ander onderzoek lijkt erop te wijzen dat Solfeggio frequencies veel invloed kunnen hebben op de mentale, fysieke en emotionele gezondheid. Het is ook om die reden dat er tegenwoordig meer aandacht is voor muziektherapie en dat dit gebruikt kan worden om de gezondheid te ondersteunen. Willen we echter begrijpen hoe het komt dat deze frequenties zoveel invloed op ons hebben, dan is het van belang om meer te weten over de Schumann resonantie.

De invloed van Schumann resonantie

Eigenlijk is alles in trilling, ook de aarde zelf. De Duitse natuurkundige Schumann documenteerde in 1952 de elektromagnetische resonanties die bestaan tussen het aardoppervlak en de ionosfeer. Hij kwam er achter dat deze elektromagnetische golven, die ontstaan door ontladingen van bliksem, resoneerden op een lage frequentie die lag tussen de 7,86 en de 8 Herz. Schumann concludeerde dat deze frequentie in feite de hartslag van de aarde is. Tegenwoordig wordt deze frequentie de Schumann resonantie genoemd.

Zijn opvolger Konig zette het onderzoek voort. Hij onderzocht de verbinding tussen de Schumann resonantie het het functioneren van de mens. Hij kwam erachter dat verschillende niveaus van hersenactiviteit (delta, theta, alpha, bèta en gammagolven) overeenkwamen met de Schumann resonanties. Al deze niveaus van hersenactiviteit komen van nature voor als mensen slapen, wakker zijn, aan het leren zijn enzovoorts. Ook andere onderzoekers hebben voor dit feit bewijs gevonden. Dan is er nog de vraag: wat is het verband tussen de Schumann resonantie en Solfeggio frecuencies?

De positieve effecten van Solfeggio frecuencies

Deze frequenties kunnen een positief effect hebben op je gezondheid omdat ze in harmonie resoneren met de Schumann resonantie van 8 Hz. Als we naar muziek kijken, kun je zien dat de frequenties worden afgeleid door te beginnen bij 8 Hz. Daarna bestijg je de toonladder octaaf voor octaaf en kom je bij de noot C, die trilt op een frequentie van 256 Hz. De noot A vibreert op 432 Hz. Als muziek wordt afgestemd met als doel te harmoniseren met deze frequentie, wordt dit ook wel wetenschappelijke afstemming genoemd.

De Solfeggio frequencies omvatten zes verschillende tonen, maar daar zijn ze niet toe beperkt. Elke frequentie heeft zijn eigen unieke helende effecten op lichaam en geest.

432 Herz

Veel oude instrumenten zijn afgestemd op 432 Herz, voor de 20e eeuw was deze frequentie de standaard voor het stemmen van instrumenten. Tegenwoordig is 440 Herz de norm geworden. 432 Herz staat bekend om zijn krachtige kalmerende en rustgevende effecten. Het kan helpen de hartslag te vertragen en wekt gevoelens van vrede en welzijn op.

528 Herz

528 Herz is een frequentie de het herstelproces van het lichaam kan helpen ondersteunen. Onderzoek hiernaar staat nog in de kinderschoenen, maar in Japan werd in 2018 ontdekt dat muziek, afgestemd op 528 Hz stress in het autonomische zenuwstelsel kan helpen reduceren. En dat was zelfs al na 5 minuten muziek luisteren te merken.

396 Herz

Luister je naar muziek die afgestemd is op 396 Hz, dan kan dat ervoor zorgen dat angsten en zorgen afnemen. Het kan ook helpen om onbewuste negatieve overtuigingen los te laten. Deze muziek is geschikt voor iedereen die zich positiever en veilig wil voelen.

639 Hz

De Solfeggio frecuency van 639 Hz kan helpen om je emoties in balans te krijgen en je stemming te verbeteren. Het is bevordert liefde, begrip en harmonie binnen relaties.

741 Herz

Muziek in de frequentie van 741 Hz kan gebruikt worden voor het reinigen van het lichaam, het versterken van de intuïtie en het beter uitdrukken van jezelf. Het kan je dus helpen wanneer je moeite hebt om voor jezelf op te komen.

852 Herz

Deze frequentie kun je gebruiken om negatieve gedachten los te laten en te vervangen door positieve. Heb je last van stress of angst, dan kan deze muziek je helpen om beter te luisteren naar je innerlijke kracht. 852 Hz is een geweldige frequentie om meer in harmonie met jezelf te leven.

Solfeggio frequencies in combinatie met microdosing

Doe jij al aan microdosing, dan kun je dat goed combineren met regelmatig luisteren naar Solfeggio frequencies. Deze frequenties kunnen de voordelen van microdosing versterken en ondersteunen. Kies de frequentie waar je op dat moment behoefte aan hebt, deze kan je helpen ontspannen, beter slapen en je eigen unieke ik te uiten. Deze frequenties zijn natuurlijk ook heel geschikt om bij te mediteren.

Al deze technieken gaan goed samen met microdosing. De meeste mensen gebruiken dat eveneens om hun lichamelijke en geestelijke gezondheid een boost te geven. Door de Solfeggio frequencies te combineren met microdosing ondersteun je de processen waar je aan werkt en kun je mogelijk effectiever je doelen bereiken.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 20 mei tot en met 27 mei.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

10%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 10% korting te ontvangen op je bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?