Volop genieten van de lente: 6 tips

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het zover: het is lente! Het weer lijkt nu eindelijk ook een beetje mee te doen. We zien de zon weer af en toe en als hij schijnt, voelt het ook echt warm. Wat voelt dat heerlijk en het doet ons echt goed! Ben jij al klaar voor de lente? In deze blog geven we je 6 tips, waarmee je volop van deze tijd kunt genieten!

Zo geniet je met volle teugen van de lente

Na een lange grauwe winter wil je natuurlijk genieten van wat de lente te bieden heeft. De lente staat voor groeien, bloeien en frisse energie. Het is ook een tijd van plannen maken, van vruchtbaarheid en opnieuw beginnen. Heb jij zin om daar bewust in te stappen, om met het seizoen mee te bewegen? Hieronder staan 6 tips. Pik eruit wat je aanspreekt en duik met enthousiasme in de lente.

1. Tijd om te zaaien

De lente is de tijd om te zaaien. Vanaf april kunnen veel plantjes al direct in de volle grond gezaaid worden. Dit is op zichzelf al een fijne bezigheid, waarbij je je dicht bij de natuur kunt voelen. Maar het heeft ook veel symboliek. Sta bijvoorbeeld even stil bij wat jij dit jaar wilt zaaien. Wat wil je laten groeien? Geef de zaadjes jouw wens mee, zodat deze onder de grond aan kracht kunnen winnen en uiteindelijk als sterke planten boven de grond kunnen komen.

Zoek je nog meer inspiratie voor persoonlijke groei? Onze magic mushrooms kunnen daar veel aan bijdragen. In principe zijn paddo’s geschikt voor elk seizoen, omdat ze veilig binnen kunnen groeien in hun kweekset. Maar de lente is een ideaal tijdstip om met iets nieuws te beginnen. Waarom niet eens kijken wat paddo’s te bieden hebben? Schaf een van onze paddo kweeksets aan en ontdek hun magische kracht.

2. Tijd voor introspectie

Het voorjaar is ook een geschikte tijd om je te richten op je binnenwereld. Vaak geeft de lente-energie, maar wat ga je met die energie doen? Door alle prikkels om je heen, de vele mogelijkheden, kun je soms het overzicht kwijtraken. Veel mensen weten niet goed wat bij hen past. Mindfulness, meditatie, yoga of chi gong kunnen helpen om je centrum weer terug te vinden. Ook kun je beter tot rust komen en stress los te laten. In de stilte die deze technieken je helpen vinden, kun je een helderder zicht kunt krijgen op wat je wel wilt. Daarmee kun je vervolgens gerichter met die stralende lente-energie aan het werk!

Microdosing is ook heel geschikt om te combineren met deze ontspannende technieken. Wie last heeft van onrust, angst of stress (en daardoor moeite heeft om te beginnen met iets nieuws) kan veel baat hebben bij microdosing met truffels. Ze kunnen zorgen voor meer focus, een vermindering van angst en stress en meer energie.

3. Lekker naar buiten gaan!

Er is geen betere manier om feeling met de lente te krijgen, dan door naar buiten te gaan. Niet alleen in de zonneschijn, ook als het wat minder is. En ga vooral de natuur in. Als je ziet hoe bomen weer uitlopen met fris groen en je hoort de vogels gezellig kwetteren, dan kom je vanzelf meer in een lente stemming. Wandelen in de natuur geeft veel energie en brengt je mentaal en fysiek tot rust. In de natuur kun je jezelf zijn, waardoor het ook makkelijker is contact te maken met jouw innerlijk en wat je wilt.

 

4. Gezond en vers eten

Genieten van de lente kun je ook doen via je voeding. Dit seizoen komen er weer allemaal lekkere en gezonde groentes op tafel: asperges, andijvie, bietjes, bloemkool, spinazie en courgette bijvoorbeeld. Zelf koken blijft natuurlijk altijd het gezondste. Voor het milieu is het goed om dat te eten wat bij het seizoen past. Door met deze groente te koken, kom je vanzelf in de lente stemming. Eet gevarieerd en experimenteer met verschillende recepten!

5. Nieuwe hobby’s

De lente is de tijd van het jaar om iets nieuws te proberen. Heb je ook allerlei nieuwe voornemens opgeschreven toen het nieuwe jaar begon? Ben je daar al een beetje mee bezig? Als dat niet zo is, probeer dat dan alsnog te doen. Bijna iedereen neemt zich voor om te gaan sporten of die nieuwe hobby te proberen. Gebruik de krachtige lente-energie om je in te schrijven bij die voetbalclub of om eens mee te gaan zingen met dat koor. Of ga schilderen, boetseren, leer viool spelen of ga mountainbiken. De lente geeft je de energie om nu echt eens iets nieuws te proberen en daar ook van te genieten.

6. De voorjaarsschoonmaak

Het is een bekend fenomeen: de voorjaarsschoonmaak. Maar dat kan je ook echt veel brengen. In de winter zitten we lange uren achtereen in onze warme en ook wat muffe huiskamers. Nu is het lente en is het tijd om de ramen en deuren open te gooien. Laat het voorjaar en wat frisse lucht binnen! In de winter is de lucht in huis vaak muf en droog. De gezonde buitenlucht zal je huis helemaal opfrissen. Plan een paar dagen in om je huis goed schoon te maken. Ga met een ragebol door de hoeken, maak je boeken- en kledingkast schoon, gooi weg (of breng naar de kringloop) wat je niet meer gebruikt. Door zo’n grote schoonmaakbeurt zul je merken dat je huis en ook je geest helemaal is opgefrist en dat je klaar bent voor alles dat de lente brengt.

De dagen worden alsmaar langer en de zon laat zich vaker zien. Met deze tips kun jij optimaal profiteren van de frisse energie van de lente. In deze tijd van groei en bloei kun jij je leven de kant op sturen die jij wilt.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?