Versterk je intelligentie met microdosing

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit
New Idea Concept

Intelligentie is een kwaliteit die we graag zouden versterken, de vraag is echter of dat met microdosing zou kunnen? Het gebruik van microdosing is inmiddels geen onbekend verschijnsel meer. Vooral in de veeleisende wereld van Sillicon Valley schijnen veel hardwerkende jonge mensen microdosing te gebruiken om beter om te kunnen gaan met de eisen van hun baan.

Meer intelligentie, creativiteit, voorstellingsvermogen, stressbestendigheid, kennis, hoe meer je kunt, hoe succesvoller je kunt zijn. Daarom is er veel interesse in de mogelijkheden van microdosing. Met een kleine dosis van een psychedelisch middel zou je de verborgen krachten van je brein kunnen ontdekken. Of dat echt mogelijk is? Vind de antwoorden in deze blog.

Wat is intelligentie eigenlijk?

We weten nog niet alles over microdosing en wat de effecten van deze kleine doses psychedelica precies zijn. Het is een van de minst onderzochte gebieden binnen het onderzoek naar geestverruimende middelen. Om te weten wat voor invloed microdosing kan hebben, is het handig om eerst vast te stellen wat intelligentie eigenlijk is.

Intelligentie omvat alles dat te maken heeft met ons cognitieve functioneren. Het zijn vaardigheden, zoals redeneren, problemen oplossen, abstract denken, plannen maken, leren en het begrijpen van complexe problemen. Je mentale vermogens maken het mogelijk dat je taal gebruikt, je kunt concentreren en je geheugen kunt gebruiken om informatie uit het verleden terug te halen. Al deze functies samen vormen je intelligentie.

Het is een behoorlijk breed begrip en vaststellen hoe hoog iemands intelligentie is, is al helemaal ingewikkeld. Sommige mensen zijn enorm goed in wiskundige problemen oplossen, terwijl anderen sterker zijn met taal of een uitstekend ruimtelijk inzicht hebben. Hoewel dit allemaal verschillende vormen van intelligentie zijn, zou het microdoseren van psychedelica hier een positief effect op kunnen hebben.

Hoe microdosing de intelligentie zou kunnen versterken

Een belangrijke component van intelligentie is creativiteit. Deze eigenschap bevordert het bedenken van originele oplossingen en out-of-the-box denken. Luisa Prochazkova van de Universiteit van Leiden heeft in 2018 onderzoek gedaan naar de kracht van microdosing.

Een van de voordelen van het gebruiken van zeer kleine hoeveelheden van een psychedelisch middel, is dat je er niet high van wordt. Maar het is wel gebleken dat psychedelica bepaalde voordelen hebben voor je mentale vaardigheden, zoals divergent denken en cognitieve flexibiliteit. Prochazkova onderzocht of ook microdosing invloed had op convergent denken, divergent denken en fluid intelligence.

Convergent denken heeft te maken met het bedenken van oplossingen en divergent denken met niet-lineair denken. Vooral dit laatste is een belangrijke vaardigheid om creatief te kunnen zijn. Microdosing bleek daar dan ook een positieve invloed op te hebben. Deelnemers merkten op dat het makkelijker was om creatief na te denken en met originele oplossingen te komen. Maar microdoseren bevorderde eveneens het convergente denken.

Beter presteren met microdosing

Waar normale doses psychedelica je helpen met creatief denken, verstoren ze helaas het rationele denken. Bij microdoseren heb je letterlijk the best of both worlds: zowel je creatieve denken als je ratio wordt gestimuleerd. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat microdoseren je hersenen helpen om de ideale balans te behouden tussen creatief en logisch nadenken.

Hoewel er nog niet veel wetenschappelijk onderzoek naar microdosing is gedaan, zijn de eerste resultaten veelbelovend. Intelligentie is een veelomvattend begrip. Om goed gebruik te kunnen maken van de capaciteit van je brein, zijn bijvoorbeeld ook emotioneel welzijn en je fitheid van belang. Uit gegevens van gebruikers blijkt dat microdosing bijvoorbeeld eveneens kan helpen je concentratie te ondersteunen en je stemming te verbeteren. Ook voelen veel mensen zich energieker met microdosing.

Men denkt dat de kracht van microdosing voortkomt uit het feit dat psychedelica blijvende veranderingen in de hersenen veroorzaken. Zo wordt de neuroplasticiteit vergroot, het aanmaken van nieuwe zenuwcellen bevordert en gaat het ontstekingen in de zenuwen tegen.
Denk jij dat je ook wel iets zult hebben aan microdosing en wil je je intelligentie ondersteunen? Ontdekt de kracht van microdosing met onze eenvoudig te gebruiken kant en klaar verpakkingen Microdosing Truffels.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?