Wat is een tripsitter en waarom is deze belangrijk als je gaat trippen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Wie van plan is te gaan trippen, heeft grote kans iets bijzonders mee te maken. Het gebruik van geestverruimende middelen kan geweldig zijn, maar het blijft een feit dat je niet altijd kunt voorspellen hoe het gaat. Je wilt natuurlijk wel dat je veilig bent. Om die reden kun je er het beste voor zorgen dat er een tripsitter aanwezig is. Dit is iemand die bij je blijft en je in de gaten houdt als jij in hogere sferen bent. In deze blog leggen we uit wat een tripsitter precies is. 

Begeleiding bij een trip

Een tripsitter regelen, is dat nou echt nodig, vraag je je misschien af? Hoeveel kan er nou helemaal gebeuren tijdens het trippen? Dat is natuurlijk altijd iets dat niet te voorspellen valt. Maar als er iets mis gaat, is het wel fijn als er iemand bij je is. Het punt is, dat geestverruimende middelen onverwachte effecten kunnen hebben. Zelfs als je veel ervaring hebt, kan dat nog het geval zijn.

 

 

Het heeft niet eens te maken met een bad trip. Ook als je een geweldige happy trip hebt, kun je zo heftig van de wereld zijn dat je niet meer weet wat veilig is en wat niet. Om die reden is een tripsitter echt geen overbodige luxe. Over het algemeen is de tripsitter een goede vriend of vriendin (we noemen de tripsitter voor het gemak hij, maar dit kan dus net zo goed een zij zijn). Deze persoon vertrouw je door en door en je voelt je helemaal op je gemak. De tripsitter houdt een oogje op je en zorgt ervoor dat je in alle omstandigheden veilig bent. Waar jij dan ook in gedachten bent. De tripsitter heeft voor, tijdens en na de trip verschillende taken.

Wat doet de tripsitter voor je gaat trippen?

Het is wel zo handig als de tripsitter al aanwezig is voor de trip begint. Jullie kunnen dan vast met elkaar in gesprek gaan: over wat je gaat gebruiken, hoe je je voelt en of er in de ruimte nog iets gedaan moet worden. Als eerste geef je dus aan wat je gaat nemen. Welk middel je neemt (paddo’s, truffels, mescaline cactus of wat dan ook) bepaalt namelijk hoe jij reageert en het is fijn als de tripsitter weet wat hij of zij kan verwachten.

Daarnaast heeft jouw stemming veel invloed op hoe je trip zal verlopen. Zijn er dingen waar je over piekert, zit je niet lekker in je vel? Dan kun je dit aan je maat vertellen. Als je in een bad trip terecht komt, kan de tripsitter je beter geruststellen als hij weet wat er in je leven speelt. Als laatste zou de tripsitter even een blik moeten werpen op de ruimte. Leg voorwerpen die mogelijk een gevaar kunnen opleveren weg (denk aan messen, scharen of medicatie).

 

Zorg dat er water en wat te eten klaar staat en dat de ruimte comfortabel is. Een dekentje, wat kussens en een rustig muziekje zorgen voor een fijne omgeving om te trippen. Het is verder ook een goed idee om een tripstopper in de buurt klaar te leggen. Wijs je maat hierop en leg uit waar dit middel toe dient. Nu zijn jullie klaar voor de trip. 

Veiligheid tijdens de trip

Of een tripsitter tijdens de trip iets te doen heeft, hangt af van hoe het gaat. Zit jij heerlijk met je hoofd in de wolken en gaat alles van een leien dakje, dan hoeft je maatje niets te doen. Natuurlijk is het belangrijk dat hij een oogje op je houdt en af en toe controleert of alles goed gaat. Daarnaast kan hij gewoon zijn eigen ding doen. Maar vraag wel of hij iets kan doen dat niet al teveel lawaai maakt. Harde muziek of het geluid van een gewelddadige film of game kan een negatieve invloed hebben op hoe jouw trip verloopt.

 

Heb jij echter een nare of bad trip, dan kan het zijn dat je de hulp van je tripsitter nodig hebt. Soms kun je verstrikt raken in sombere gedachten of krijg je last van angsten en andere negatieve emoties. In dat geval komt het goed uit dat jullie van tevoren dat gesprek hebben gehad, over wat er in je leven aan de hand is. Hij kan je daardoor waarschijnlijk beter geruststellen. Het kan ook gebeuren dat je het gevoel hebt dat de trip nooit meer ophoudt. De tripsitter kan je eraan helpen herinneren dat er echt een einde aan zal komen.

 

 

Gaat de trip echt niet lekker, dan kun je er ook voor kiezen om de tripstopper te nemen. Dit middel zal ervoor zorgen dat de effecten van het geestverruimende middel sneller verdwijnen. Helaas kan het ook gebeuren dat iemand die tript gewelddadig wordt. In dat geval zal de tripsitter zijn eigen veiligheid voorop moeten stellen, zich terugtrekken en (professionele) hulp moeten regelen.

Begeleiding na de trip

Is de trip voorbij, dan zou je denken dat de hulp van de tripsitter niet meer nodig is. Toch is het fijn als hij nog even langer kan blijven. Jij als gebruiker hebt waarschijnlijk een heel bijzondere ervaring gehad. Het kan even duren voor je weer met beide voeten op de aarde bent aangekomen. De tripsitter zou even moeten controleren of het echt goed met je gaat.

 

Daarnaast kun je veel hebben aan een goed gesprek na de trip. Als je aan je maat kunt vertellen wat je hebt meegemaakt, kan dit helpen om de ervaringen te verwerken en mogelijke lessen duidelijk te krijgen. Een trip kan namelijk een diepgaande impact op je hebben, je visie op je leven veranderen of je een wijze les leren. Door nog even na te praten, blijven de ervaringen beter hangen.

 

 

Een tripsitter zijn lijkt dus op het eerste gezicht heel simpel. Een beetje vergelijkbaar met een babysitter misschien. Maar zo eenvoudig is het niet. Het kan veel betekenen om een goede vriend of vriendin naast je te hebben tijdens het trippen. Vraag dus altijd iemand om tripsitter te zijn. En wil die ander eens trippen, dan kun jij voor hem of haar tripsitter zijn.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 20 mei tot en met 27 mei.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

10%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 10% korting te ontvangen op je bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?