Wat is microdosing stacking?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Doe je al aan microdosing en wil je dit naar een hoger niveau tillen, verdiep je dan zeker in microdosing stacking. Deze methode combineert meerdere stimulerende middelen zoals truffels, die je in lage doses neemt. Zo prikkel je jouw brein en functioneren nóg een stukje meer dan wanneer je op één paard wedt. Lees hier alles over deze praktijk en ontdek de voordelen die microdosing stacking jou kan opleveren.

Wat is microdosing stacking precies en hoe doe je dat?

Microdosing is het nemen van hele kleine hoeveelheden werkzame stoffen. Meestal worden hier psychedelica zoals truffels, paddo’s of LSD voor gebruikt. In plaats van een hele dosis, neem je 1/20e tot 1/10e van een portie waar je normaliter mee gaat trippen. Daardoor zul je geen trip ervaren, maar wel je brein op een bepaalde manier stimuleren. Naast psychedelica worden ook andere stoffen gebruikt, zoals nootropics en Lion’s Mane.

Met microdosing stacking combineer je een aantal van zulke potente stoffen. Een populaire combo is de zogeheten Paul Stamets stack. Deze wetenschapper claimt dat de combinatie van psilocybine, vitamine B3 en Lion’s Mane paddenstoelen de groei van je hersencellen stimuleren. Lion’s Mane is een paddenstoel die een positief effect kan hebben op je hersenwerking, zoals je geheugen.

Ook nootropics worden zowel los als in een microdosing stack gebruikt als breinbooster. Nootropics worden ook wel ‘smart drugs’ genoemd vanwege hun uitwerking op je denkvermogen. De bekendste nootropic is cafeïne. Ook de natuurlijke stoffen ginseng, L-theanine en creatine vallen hieronder. Daarnaast heb je wellicht wel eens gehoord van de racetam-familie, waar bijvoorbeeld oxiracetam en piracetam onder vallen. Dit zijn synthetische stofjes die mensen gebruiken in de hoop hun geheugen en functioneren te stimuleren.

De potentiële effecten van microdosing

Microdosing wordt steeds populairder onder de gewone burger. Het is tegenwoordig helemaal geen praktijk meer om geheimzinnig over te doen. Steeds meer gebruikers ervaren positieve effecten wat betreft hun focus en creativiteit. Ook kan het je stemming een boost geven. En dat komt van pas in je werk, maar ook in je vrije tijd. Zo kun je met het nemen van minimale hoeveelheden psychedelica makkelijker in een staat van flow komen. Je gaat helemaal op in wat je aan het doen bent, verliest je gevoel voor tijd en geniet meer van je bezigheden.

Zelf aan de slag met een microdosing stack?

Nu je de voordelen van microdosing stacking kent, zul je het vast zelf willen proberen! Lees onze tips hieronder door om jezelf de beste start te geven.

Kies jouw stack

De meest bekende stack voor microdosing bestaat uit de combinatie van vitamine B3, psilocybine en Lion’s Mane paddenstoelen. Om zeker te weten dat je de juiste dosering en kwaliteit in huis haalt, kun je via 24high aan Lion’s Mane capsules komen. Combineer deze met onze truffels of paddo’s en eventuele andere stoffen, zoals theanine en cafeïne.

Weeg de juiste hoeveelheden af

Wil je zelf aan de slag met het samenstellen van je microdosing stack uit losse ingrediënten, dan heb je een weegschaal nodig die dit precisiewerk aankan. Lees hier wat de beste precisieweegschaal is voor microdosing, zodat je dit veilig aanpakt.

Paddo’s, LSD of truffels?

De meeste microdosing stacking protocollen bevatten psychedelica zoals LSD, paddo’s of truffels. Hieruit haal je psilocibine, de werkzame stof die je in hogere doseringen doet trippen. LSD is weliswaar niet legaal, maar met paddo’s en truffels kun je met onze hulp legaal microdosen.

Kies je voor microdosen met paddo’s, ga dan voor een van onze growkits. De verkoop van paddo’s is bij wet verboden, maar je mag ze wel zelf kweken. Alle toebehoren en tips vind je in onze shop. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over dit topic: Microdosen met paddo’s.

Wanneer je voor truffels kiest als onderdeel van je microdosing stack, dan ben je in één klap klaar met onze microdosing truffel. In tegenstelling tot paddo’s en LSD is de verkoop van truffels wel legaal. Met de capsules van 24high weet je zeker dat je de juiste hoeveelheid werkzame stof binnenkrijgt om de vruchten te plukken van het microdosen. 

Voorbeelden van microdosing schema’s

Je kunt op verschillende manieren microdosen. Niet alleen met de middelen in jouw microdosing stack, maar ook wat betreft wanneer je deze neemt gedurende de week of maand. Met de eerder genoemde Paul Stamets stack van Lion’s Mane, vitamine B3 en psilocibine hanteer je het volgende schema:

Dag 1-4:

  • 0,5-1,5 gram magische truffels of 0,1-0,3 gram paddo’s
  • 0,5-1 gram Lion’s Mane
  • 25-50 mg B3

Hierna neem je de laatste 3 dagen van de week een break van deze stack. Je kunt nog wel ervoor kiezen om B3 en Lion’s Mane te blijven nemen. Deze cyclus houd je 4 weken aan, waarna je 2-4 weken een pauze neemt. Daarna kun je, wanneer het bevalt, een nieuwe cyclus beginnen. Deze break is nodig om je hersenen de nodige rust te geven.

Evalueer en pas je schema aan

Evalueer tijdens jouw microdosing stacking hoe het je vergaat. Houd bijvoorbeeld een kort dagboek bij en let op zaken als je stemming en hoeveel werk je gedaan krijgt. Vraag eventueel na een paar weken aan mensen in je omgeving of ze veranderingen bij je opmerken. Ervaar je tijdens het microdosen negatieve effecten van je stack, stop dan gelijk. Kijk vooral uit met mentale klachten en schakel hulp in van een professional wanneer deze zich aandienen.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?