Wat zijn de voor en nadelen met microdosing

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit
Drawn scales with empty cups on chalkboard

Er zijn voordelen aan microdosing, maar zijn er ook nadelen?

Misschien heb je je gedachten wel eens laten gaan over microdosing: het nemen van een zeer kleine dosis van een psychedelische stof, zoals psilocybine. Dat kan een positief effect hebben op je gezondheid. Er wordt steeds meer bekend over de voordelen van microdosing. Maar misschien zou je ook wel willen weten of er nadelen aan verbonden zijn. Daar gaan we in deze blog dieper op in.

Wat houdt microdosing precies in?

Wanneer je microdoseert neem je een heel kleine dosis van een psychoactief middel. Paddo’s en truffels bijvoorbeeld, bevatten de stof psilocybine. Dit heeft een geestverruimende werking. Wanneer je een microdosis hiervan neemt, zul je niets merken van de psychoactieve werking, maar kun je wel voordeel hebben van de positieve effecten van de stof op je gezondheid.

Er zijn nog niet heel veel onderzoeksgegevens beschikbaar over microdosing. Maar er zijn wel veel verhalen te lezen van enthousiaste gebruikers. Microdosing kan een positieve invloed hebben op je lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar zijn er ook nadelen bekend?

Microdosing Magic Mushrooms.

De voor- en nadelen van microdosing

Zoals gezegd zijn er nog niet heel veel dubbelblinde en betrouwbare onderzoeken gedaan naar de mogelijke voordelen van microdosing. We zullen dus moeten afgaan op wat er wel bekend is en op wat gebruikers aan ervaringen hebben gedeeld. Hieronder zie je een overzicht van mogelijke voordelen en nadelen van microdosing.

Voordelen van microdosing

1. Meer energie

Veel mensen hebben last van een gebrek aan energie. Het is soms moeilijk om op te staan en aan het eind van de dag is de energie op en voel je je oververmoeid. Stress kan een boosdoener zijn, maar natuurlijk kun je ook last van slaapproblemen hebben. Microdosing kan hierbij helpen, doordat je een boost in je energie kunt krijgen en omdat het mogelijk een positief effect heeft op de kwaliteit van de slaap.

2. Minder last van angsten

Uit persoonlijke ervaringen en beperkt onderzoek is op te maken dat microdosing zou kunnen helpen bij angsten. Het kan overmatig piekeren tegengaan en helpt je beter in het nu te blijven. Het gevolg daarvan is dat je je minder zorgen maakt over wat er misschien wel zou kunnen misgaan. Gebruikers geven aan dat het hen helpt om wat gemakkelijker met andere mensen om te gaan.

3. Meer creativiteit

Microdosing kan je creativiteit een boost geven. Gebruikers melden dat ze tijdens het microdoseren beter out-of-the-box kunnen denken, makkelijker op originele ideeën komen en sneller oplossingen kunnen bedenken. Dit blijkt ook uit onderzoek. Je kunt veel voordeel hebben van een grotere creativiteit, zowel op je werk, tijdens het studeren, maar ook thuis.

Conceptual of business strategy, creativity or teamwork
Creative entrepreneur

4. Gevoel van tevredenheid

De voordelen van microdosing zijn niet makkelijk objectief weer te geven. Een gevoel van tevredenheid is natuurlijk ook subjectief en dus heel persoonlijk. Mensen die microdoseren geven aan dat ze nu meer tevreden zijn met zichzelf en hun leven. Ze voelen zich meer verbonden met het universum. Ze zijn zich meer bewust van de goede dingen in het leven, al zijn die soms maar klein. Ze genieten nu bijvoorbeeld meer van een mooi liedje op de radio, de warme zon op hun gezicht of een knuffel van hun kind. Dit maakt het leven veel waardevoller en helpt je beter in je vel te zitten.

5. Verbeterde productiviteit

Een van de veel genoemde voordelen van microdosing is een verbeterde concentratie en daardoor meer productiviteit. Als je je langere tijd achter elkaar kunt concentreren, krijg je meer gedaan. Ook helpt microdosing om overzicht te houden en beter te plannen, zodat je je niet overspoeld voelt door een volle agenda.

6. Microdosing voordelen: Pijnstillende werking

Ook bij pijn kan microdosing gebruikt worden. Het werkt niet zo snel als een normale pijnstiller, maar kan wel op de lange termijn verlichting brengen bij chronische pijn. Bij migraine en clusterhoofdpijn zijn goede resultaten bereikt. Mensen die hier last van hebben, geven aan dat psilocybine vrijwel net zo effectief is als reguliere middelen. Het voordeel is dat microdosing mogelijk zelfs aanvallen van deze hoofdpijn kan voorkomen.

Happy mind, happy life

Nadelen van microdosing

Ondanks de hierboven genoemde voordelen, zijn er ook enkele nadelen te vinden.

1. Lichamelijk ongemak

Uit een survey die recent gedaan werd, bleek dat er soms wat fysiek ongemak te merken is door microdosing. Enkele gebruikers melden hoofdpijn, maagpijn en vermoeidheid. Ook komen soms slaapproblemen voor. Dit laatste kan mogelijk voorkómen worden door je microdosis niet ‘s avonds of vlak voor het slapen te nemen. Verder is het ook goed om te bedenken dat deze klachten door slechts 18% van de deelnemers aan het onderzoek gemeld werden.

2. Kan angst verergeren

Uit dezelfde survey blijkt dat sommige mensen juist meer last van angsten krijgen door microdosing. Het ging om slechts 7% van de deelnemers. Zij voelden meer angsten, hadden minder energie en hadden eveneens problemen met hun concentratie. Het gaat om slechts een laag percentage, maar dit kan dus een van de nadelen van microdosing zijn.

3. De effecten zijn niet altijd snel duidelijk

De invloed die microdosing op je gezondheid kan hebben, kan subtiel zijn en niet altijd precies zo zijn als je verwacht had. Probeer de lat niet te hoog te leggen, en verwacht ook niet te snel resultaat. Het kan enkele weken duren voor je iets merkt.

Voordelen en nadelen van microdosing: Wat is de conclusie?

Er lijken veel meer voordelen te zitten aan microdosing, dan nadelen. Een kanttekening die wel gemaakt kan worden, is dat er nog niet voldoende onderzoek naar de effecten van microdosing met psychedelische middelen is gedaan, om definitieve conclusies te kunnen trekken. Het zijn voornamelijk de persoonlijke verhalen waaruit blijkt dat microdosing je gezondheid een boost zou kunnen geven. Maar is dat een reden om het niet te proberen? Het zou je veel kunnen brengen. Je kunt in de webshop de gemakkelijk te gebruiken, kant en klare microdosing truffels van Microdosing XP aanschaffen. Elke truffel zit individueel verpakt en is precies voldoende voor een enkele dosis.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 15 juli t/m 31 juli.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

10%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 10% korting te ontvangen op de gehele bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?