Wat zijn de voordelen van medicinale paddenstoelen bij brain fog?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit
Brainfrog

Wie brain fog heeft, kan zich moeilijk concentreren of dingen herinneren, maar misschien kunnen medicinale paddenstoelen iets betekenen. Dit mistige gevoel in je hersenen kan o.a. een symptoom zijn van een ziekte of door stress veroorzaakt worden. In deze blog gaan we in op de mogelijkheden van medicinale paddenstoelen.

Wat is brain fog?

Brain fog is een term die gebruikt wordt voor een groep van symptomen die je denken en cognitief functioneren belemmeren. Je hebt moeite om helder te denken, je te concentreren, dingen te herinneren en goed op te letten. Er is sprake van een wattig gevoel in je hoofd, waardoor je je aandacht er niet goed bij kunt houden. Soms kun je zelfs verward raken tijdens routine handelingen, die je normaal zonder problemen kon doen.

Brain fog, ook wel hersenmist genoemd, kan ontstaan na een ziekte of een bijwerking zijn van medicatie (zoals chemotherapie). Het kan ook een symptoom zijn van een onderliggende aandoening, zoals lupus, fibromyalgie of diabetes. Stress kan eveneens brain fog veroorzaken, evenals hormonale veranderingen of mentale aandoeningen, zoals depressie.

Hoe voelt het als je last hebt van hersenmist? Dit kan per persoon verschillen, maar dit zijn veel genoemde klachten:

  • Verwarring
  • Vergeetachtigheid
  • Mentale uitputting
  • Concentratieproblemen
  • Moeite hebben je aandacht ergens bij te houden
  • Gedachten gaan traag
  • Langere reactietijd nodig
  • Vermoeidheid
  • Niet op de juiste woorden kunnen komen
  • Je gedachtegang kwijtraken

Brain fog is zeker geen klacht die alleen voorkomt als je ouder wordt. Het komt ook bij jongere mensen voor. Maar wat kun je er tegen doen? Kunnen medicinale paddenstoelen een oplossing zijn bij brain fog?

De beste medicinale paddenstoelen bij brain fog

Paddenstoelen staan bol van de waardevolle voedingsstoffen, zoals antioxidanten, die oxidatieve stress kunnen tegengaan. Verder zijn ze rijk aan B-vitamines, omega 3 vetzuren en bioactieve stoffen die de aanmaak van BDNF stimuleren. Hieronder zetten we vier medicinale paddenstoelen op een rijtje die het beste werken bij brain fog.

Reishi

Reishi bevat meerdere stoffen die kunnen helpen bij brain fog. Zo bevat deze paddenstoelen triterpenen, polysachariden en peptoglycanen, die mogelijk de zenuwen kunnen helpen beschermen. Zo hebben triterpenen krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Dit kan oxidatieve stress tegengaan, wat kan bijdragen aan brain fog.

Verder lijkt reishi neurogenese te kunnen bevorderen. Dit is het proces waarbij nieuwe neuronen gevormd worden in de hersenen. Dit kan helpen het cognitieve functioneren te stimuleren, de stemming te verbeteren en klachten door angst en stress tegen te gaan. Het is niet voor niets dat reishi ook bekend staat als de Paddenstoel van de Onsterfelijkheid!

Cordyceps

Cordyceps is eveneens een van de krachtige medicinale paddenstoelen die kan helpen bij brain fog. De kracht van cordyceps ligt in het feit dat het een adaptogeen is, wat betekent dat hij je kan helpen beter om te gaan met stress. En stress kan een van de oorzaken van brain fog zijn.

Cordyceps zit bomvol bioactieve stoffen, waaronder cordycepin en polysachariden. Deze kunnen veel bijdragen aan een goede gezondheid. Cordycepin in het bijzonder staat erom bekend dat het kan helpen de zenuwen te beschermen. Het kan eveneens ontstekingsmarkers en oxidatieve stress helpen verminderen, die bijdragen aan mentale vermoeidheid en brain fog.

Deze vreemde medicinale paddenstoel (hij groeit in het lichaam van een rups) kan de aanmaak van ATP stimuleren. Dit stofje is de belangrijkste bron van energie van de cellen. Hierdoor beschikt het lichaam over meer energie en dat kan vermoeidheid en dus brain fog tegengaan.

Lion’s Mane

Ook Lion’s Mane is een geweldige paddenstoel om te gebruiken als je brain fog hebt. Hij staat bekend om de voordelen die hij met zich meebrengt voor de mentale gezondheid. Lion’s Mane bevat een grote hoeveelheid bioactieve stoffen die helpen de hersenen te beschermen en die de aanmaak van NGF (nerve growth factor) stimuleren. Door deze eigenschappen gaat hij cognitieve

belemmeringen tegen en boost hij het cognitief functioneren.

Dit wordt vooral veroorzaakt door twee soorten stoffen in Lion’s Mane: hericenones en erinacines. Deze stoffen bevorderen de plasticiteit van de hersenen en verbeteren de communicatie tussen hersencellen. Verder werkt Lion’s Mane ontstekingsremmend en heeft hij antioxidant eigenschappen. Dit is dus echt een paddenstoel die je huisapotheek zou moeten opnemen als je brain fog hebt.

Chaga

Chaga heeft als bijnaam “De Koning van de Medicinale Paddenstoelen.” Het is een van de medicinale paddenstoelen die veel voordelen met zich meebrengt als je brain fog hebt. Hij is rijk aan antioxidanten, fytonutriënten en bijzondere vezels, de bèta-glucanen. Deze werken synergetisch met elkaar samen, waar je op cognitief vlak van kunt profiteren.

Chaga bevat zeer veel antioxidanten, waardoor hij geschikt is om oxidatieve stress te bestrijden. Daarnaast ondersteunen de bèta-glucanen het immuunsysteem, wat zeer belangrijk is om gezond te kunnen blijven. Ook wordt een goed werken immuunsysteem gelinkt aan het tegengaan van ontstekingen en het beter omgaan met stress. En dat speelt eveneens een rol bij brain fog.

Zoek jij manieren om brain fog tegen te gaan, dan zijn medicinale paddenstoelen een goede keuze. Deze natuurlijke supplementen werken samen met het lichaam om herstel teweeg te brengen. Daarbij kennen ze weinig bijwerkingen. Medicinale paddenstoelen kunnen ook goed met elkaar gecombineerd worden. Zo kun je bijvoorbeeld Chaga en Reishi goed combineren, of Lion’s Mane met Cordyceps. Maar ook andere combinaties zijn mogelijk. Probeer het zelf, kijk rond in onze shop en kies de medicinale paddenstoel die het beste bij jouw situatie past.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 17 Sept t/m 23 Sept.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

15%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 15% korting te ontvangen op de gehele bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?