Wat zijn de voordelen van microdosing met psilocybine bij slaapproblemen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Zijn er voordelen aan het gebruik van microdosing bij slaapproblemen? Veel mensen geven aan dat ze beter slapen en lekkerder in hun vel zitten door te microdoseren. Wat is het effect van microdosing op slaap en hoe zou je het kunnen gebruiken bij slaapproblemen? In deze blog gaan we daar op in.

Hoe werkt microdosing precies?

Magic mushrooms of paddo’s bevatten de geestverruimende stof psilocybine. In hogere doseringen zorgt deze stof ervoor dat je gaat hallucineren. Maar het brengt ook bepaalde voordelen met zich mee, zoals verbeteringen in de stemming, creatief denken en nieuwe verbindingen die in de hersenen worden aangelegd. Wie van de voordelen van psilocybine wil profiteren, maar niet wil trippen, kan microdoseren.

Als je microdoseert neem je een heel kleine dosis psilocybine uit paddo’s of truffels. Zo kun je wel merken dat psilocybine effect heeft, maar merk je niets van de geestverruimende eigenschappen. Microdoseren brengt verschillende voordelen met zich mee: het kan helpen de concentratie te verbeteren en kan een positieve impact hebben op de stemming, angst, stress en vastzittende patronen. Maar wat is het effect op de slaap?

Psilocybine kan een interactie aangaan met de serotonine receptoren. Zelfs bij lage doseringen kan psilocybine invloed hebben op je slaappatroon, de REM slaap en de diepe slaapfase. Wetenschappers proberen er nog steeds achter te komen wat de effecten van deze stof op de slaap precies is.

De voordelen van microdosing bij slaapproblemen

Microdosing is een natuurlijk middel dat steeds vaker gebruikt wordt bij slaapproblemen. Mogelijk kan psilocybine helpen je slaappatroon te reguleren, waarbij het ervoor kan zorgen dat je langer en dieper slaapt. Maar ook op andere manieren kan microdosing helpen de slaap te verbeteren:

Het remmen van angsten en een positieve invloed op de stemming

Psilocybine wordt in verband gebracht met het verbeteren van de stemming en het remmen van angsten. Dit kan een positief effect hebben op de slaap. Mensen die microdoseren rapporteren dat ze zich opgewekter voelen en minder angstig zijn. Hierdoor hebben ze minder last van verstoringen van de slaap.

Polito en Stevenson deden in 2019 onderzoek onder 98 deelnemers die microdoseerden met psilocybine. Zij vulden een survey in waarin ze aangaven hoe ze zich voelden. Ook daaruit kwam naar voren dat hun stemming verbeterde en dat ze zich minder angstig voelden. Microdoseren kan daardoor mogelijk helpen bij depressie, OCD, stemmingsstoornissen, angsten en PTSS. Als je minder last hebt van dergelijke klachten, zal dat ook zorgen voor een betere nachtrust.

Neuroplasticiteit

De term neuroplasticiteit heeft betrekking op het vermogen van de hersenen om nieuwe neurale verbindingen te vormen. Dit is belangrijk om te kunnen vernieuwen en om cognitief goed te kunnen blijven functioneren. Psilocybine bevordert neuroplasticiteit, wat weer invloed heeft op slaappatronen, en dan vooral de REM slaap en de diepe slaap. Deze zijn op hun beurt weer belangrijk voor het reguleren van emoties en het opslaan van herinneringen.

Persoonlijke verhalen

James Fadiman deed in 2011 onderzoek onder gebruikers van microdosing. Uit de rapportages bleek dat deelnemers aangaven dat ze langer en dieper sliepen, en dat was juist de nacht nadat ze een microdosis hadden genomen. Sommigen gaven aan dat ze wanneer ze microdoseerden, ze sneller in slaap vielen en uitgeruster wakker werden.

Hoe kun je microdosing het beste gebruiken bij slaapproblemen?

Wil jij profiteren van de voordelen van microdosing en heb je last van slaapproblemen? Hier zijn enkele tips om alles uit je microdosing routine te halen.

  • Let op de timing: neem je microdosis liefst ’s ochtends. Op die manier is er weinig kans dat psilocybine je slaappatroon verstoort en kan het juist positieve effecten hebben.
  • Maak gebruik van de microdosing routine, waarbij je om de 2 dagen een dosis neemt. Hiermee voorkom je gewenning.
  • Houd zicht op je slaapkwaliteit: schrijf bijvoorbeeld elke ochtend op hoe je geslapen hebt of gebruik een slaaptracker of smartwatch. Met deze data kun je je microdosing routine indien nodig aanpassen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook gaan microdoseren? Het is een veilige methode, microdosing veroorzaakt over het algemeen weinig bijwerkingen, zeker als je ook gebruik maakt van de Fadiman routine. Ga voor een supplement van hoge kwaliteit, kijk in onze shop voor de opties. En is microdosing misschien toch niet iets dat bij je past? In onze Healthshop vind je onder Slaap nog veel meer natuurlijke supplementen die kunnen helpen bij slaapproblemen, zoals Sleepwell Gummiesvaleriaan of Night Time complex.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 17 Sept t/m 23 Sept.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

15%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 15% korting te ontvangen op de gehele bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?