Wat zijn noötropics en hoe kun je ze gebruiken bij ADHD?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Steeds meer mensen ontdekken de kracht van noötropics, en het lijkt erop dat deze supplementen ook bij ADHD zinvol kunnen zijn. Nootropics zijn stoffen die een positief effect kunnen hebben op de hersenen. Ze kunnen daardoor bijdragen aan een betere concentratie en meer rust in je leven. In deze blog leggen we uit welke noötropics geschikt zijn om in te zetten bij ADHD en wat de voordelen zijn.

Wat zijn noötropics?

Wie zich verdiept heeft in supplementen, natuurlijke middelen en gezondheid, is vast de term noötropics wel eens tegengekomen. Ze worden ook wel cognitieve versterkers genoemd of breinsupplementen. Het woord noötropics komt uit het Grieks. Noos staat voor hersenen en tropos voor omvormen. Dat maakt meteen duidelijk wat deze stoffen kunnen doen: een positieve invloed uitoefenen op de hersenen, zoals het geheugen, de cognitie en het leervermogen.

Er zijn synthetische, semi-synthetische en natuurlijke noötropics. In de webshop van Dutchmicrodosing zul je alleen puur natuurlijke breinsupplementen tegenkomen. Het voordeel is ook dat deze middelen over het algemeen ook geen of slechts milde bijwerkingen veroorzaken. Dat is natuurlijk wel een plus in vergelijking met reguliere medicatie die bij ADHD wordt voorgeschreven.

De mogelijkheden van noötropics bij ADHD

Als je ADHD of ADD hebt, heb je moeite met het verwerken van prikkels. Je bent snel afgeleid, heb moeite om je langer achter elkaar te concentreren en bent lichamelijk en mentaal hyperactief. Deze stoornis kan een flinke negatieve impact op je leven hebben. Er wordt dan ook vaak medicatie voorgeschreven. Langdurig gebruik brengt echter nogal wat bijwerkingen met zich mee. Dat is iets waar veel mensen zich zorgen over maken. Daarom kan het een goed idee zijn om eens te kijken wat noötropics kunnen betekenen.

Deze middelen kunnen op verschillende manieren helpen. Ze bevorderen bijvoorbeeld de bloedsomloop, brengen de aanmaak van neurotranmitters (zoals dopamine en serotonine) in balans en verbeteren de concentratie en alertheid. Het blijft hierbij natuurlijk belangrijk ook aandacht te besteden aan andere gezonde leefstijlaanpassingen, zoals gezonde voeding en lichaamsbeweging. Maar noötropics kunnen goed ingezet worden naast medicatie en een gezonde leefstijl.

De beste brainboosters voor ADHD

Brain E

Brain E bevat een aantal nuttige natuurlijke stoffen die bij ADHD uitstekend van pas kunnen komen. Zo bevat het Rhodiola rosea. Deze plant werkt als een adaptogeen, wat betekent dat het rust brengt als je geprikkeld bent en juist stimuleert als je je uitgeblust voelt. Rhodiala kan goed helpen bij concentratieproblemen. Daarnaast bevat Brain E stoffen die helpen ontspannen, zoals L-triptofaan, choline en GABA.

Noötropics bij ADHD: 5-HTP

Ook 5-HTP is een van de noötropics die je kunt gebruiken als je ADHD hebt. 5-HTP staat voor 5-hydroxytryptofaan, de stof wordt verkregen uit de plant Griffonia Simplicifolia en hij is nodig bij het aanmaken van serotonine. Serotonine wordt in het lichaam weer omgezet in melatonine, wat belangrijk is bij het verkrijgen en behouden van een gezond slaapritme. Verder is serotonine een stof die goed is voor een positieve stemming en het geheugen. 5-HTP kan gebruikt worden als supplement dat helpt om beter te slapen, voor je stemming, je leervermogen en innerlijke rust.

Brain booster

Sommige medicinale paddenstoelen kunnen eveneens je hersenfuncties ondersteunen. Brain Booster bevat Lion’s Mane, een paddenstoel die bekend staat om het feit dat hij de hersenen en zenuwen helpt beschermen. Stoffen in Lion’s Mane stimuleren de aanmaak van nieuwe neuronen, waardoor cognitieve functies kunnen verbeteren. Ook heeft Lion’s Mane een positieve invloed op het geheugen en de stemming. Brain Booster bevat naast Lioin’s Mane ook andere noötropics, zoals Panax ginseng, GABA en choline. Je kunt in plaats van Brain Booster natuurlijk ook gaan voor alleen Lion’s Mane als supplement.

Wise rootz Full Focus

Microdosing kun je eveneens gebruiken om je gezondheid te ondersteunen. Wise Rootz Full Focus voegt nog iets extra’s aan microdosing toe, namelijk noötropics. Bij ADHD is dit dus een goede optie. Behalve microdosing truffels en cacao, zijn hier Lion’s Mane en Ginkgo Biloba aan toegevoegd. Gingko biloba heeft een positief effect op de bloedsomloop en bevordert cognitief functioneren. Microdosing met truffels ondersteunt de concentratie en heeft positieve effecten op de creativiteit. Ook met microdosing kun je dus werken aan ADHD.

Panax Ginseng

Ginseng is een Aziatische specerij die in Nederland vooral bekend staat als smaakmaker in gerechten. In Azië wordt hij gewaardeerd vanwege zijn positieve eigenschappen die lichaam en geest gezond kunnen helpen houden. Ginseng zou een positief effect kunnen hebben op de energie, de stofwisseling en het immuunsysteem. Wat voor ADHD belangrijk is, is dat het ook invloed heeft op de serotonine receptoren en daardoor op je stemming en je slaapritme. Ook Ginseng kan dus als supplement en noötropic gebruikt worden.

Profiteren van noötropics

Wie ADHD heeft kan daar behoorlijk veel last van ondervinden in het dagelijks leven. Met noötropics kun je hopelijk meer grip krijgen op je klachten. We raden wel aan om, voor je natuurlijke noötropics gaat gebruiken, eerst te overleggen met je arts, vooral als je reguliere geneesmiddelen gebruikt. Het is niet altijd te voorspellen of natuurlijke noötropics wel veilig zijn om te combineren met je reguliere geneesmiddelen.

Deze natuurlijke middelen kunnen heel interessant zijn wanneer je ADHD hebt. Er is nog meer onderzoek nodig om duidelijkheid te krijgen over de effecten van sommige noötropics bij ADHD. Maar veel mensen hebben er baat bij, zo blijkt uit ervaringsverhalen. In onze shop vind je verschillende natuurlijke middelen om te proberen. Kijk wat bij jouw klachten past en waar je voordeel van zou kunnen hebben.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 20 mei tot en met 27 mei.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

10%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 10% korting te ontvangen op je bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?