De beste boeken over de wereld van de paddo’s

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit
Books psychedelics

Of je nu houdt van lezen of niet, om meer te weten te komen over paddo’s heb je goede informatie nodig. Dat kan via internet, maar met een handboek, boordevol informatie over precies datgene wat je zoekt, kun je snel en makkelijk alles terugvinden wat je nodig hebt. Hieronder vind je 5 prachtige boeken over de wereld van de paddo’s: het kweken, het gebruik en de geschiedenis.

De 5 beste boeken over paddo's

Wil jij alle informatie over paddo’s overzichtelijk bij de hand hebben? Schaf dan een van onderstaande boeken aan. Ze kunnen je helpen bij alle stappen van het kweken, bewaren en zelfs het gebruiken van paddo’s.

The Psilocybin Mushroom Bible: The Definitive Guide to Growing and Using Magic Mushrooms

Deze paddo bijbel is geschreven door Virginia Haze en K. Mandrake. Het is een van de meest uitgebreide bronnen van informatie over het cultiveren, oogsten en gebruiken van paddo’s. De taal is duidelijk en eenvoudig. Ook is het boek voorzien van mooie foto’s in hoge resolutie, die stap voor stap alles weergeven wat je moet weten over het kweken van paddo’s.

Dit is de tweede editie, die meer en up-to-date informatie bevat dan de eerste. Er zijn nieuwe foto’s toegevoegd en nieuwe hoofdstukken over zowel low-tech als geavanceerde kweekmethodes. Ook kun je meer te weten komen over indoor en outdoor kweektechnieken en is er informatie toegevoegd over nieuwe soorten. Beschreven processen zijn bijvoorbeeld hoe je kweek containers kunt maken, welk gereedschap je nodig hebt en verschillende manieren om magic mushrooms te kweken. Ook vind je in deze tweede editie meer over wetenschappelijk onderzoek naar psilocybine als medicijn en methodes om paddo’s te gebruiken.


Psilocybin Mushrooms of the World

Dit prachtige naslagwerk van Paul Stamets is een paddo-identificatie gids, specifiek gericht op het leren identificeren van psilocybine paddenstoelen. Vanwege zijn gedetailleerde beschrijvingen en kleurenfoto’s van meer dan 100 soorten paddo’s is dit een van de beste boeken die je meeneemt in de wereld van de paddo’s. Ook verkent Stamets de geschiedenis van het gebruik van paddo’s bij natuurvolkeren, maar gaat hij eveneens niet voorbij aan hoe belangrijk ze vandaag de dag nog zijn.

Het boek levert je prachtige foto’s om mee op ontdekkingstocht te gaan in de wereld van de paddo’s. Er staan ook enkele soorten in die pas in de laatste jaren zijn ontdekt, en paddo’s die nooit eerder in hun natuurlijke omgeving zijn gefotografeerd. Elk hoofdstuk biedt interessante informatie, van de korte geschiedenis van psilocybine en veiligheidsmaatregelen voor tijdens het trippen tot kennis om paddo’s te leren identificeren (via de Stamets methode). Volgens reviewers is dit boek de must have voor beginnende mycologen, waarmee je kunt leren hoe je de verschillende paddenstoelen kunt leren herkennen en onderscheiden van hun gevaarlijke soortgenoten.

The Magic Mushroom User’s Guide

The Psilocybin Handbook for Safe and Ceremonial Use of Psychedelic Mushrooms. A Practical and Sacred Journey for the Awakening of Consciousness

Zit jij ook met vragen over hoe je paddo’s veilig kunt gebruiken? Dan is het handboek dat D.M. Tripson heeft geschreven iets voor jou. Veel beginners zoeken antwoorden op vragen als: hoe kan ik paddo’s gebruiken, hoeveel zou ik moeten nemen en zijn paddo’s het beste of toch truffels? Wat is het verschil tussen deze twee? Zijn er bijwerkingen en redenen om misschien toch maar geen paddo’s te gebruiken? Wat is microdosing? Dit zijn heel legitieme vragen en dit boek beantwoord al deze en nog veel meer vragen.

Je zou dit boek in drie delen kunnen opdelen. Het eerste deel fungeert als een soort Quick Guide. In enkele pagina’s geeft de schrijver je de meest essentiële informatie, met handige stappen die je moet nemen als je paddo’s gaat gebruiken en wat je beter niet kunt doen. Het tweede deel levert meer diepgaande informatie en gaat dieper in op de wonderlijke wereld van paddo’s.

Het derde deel gaat nog verder en bespreekt zowel de resultaten van wetenschappelijke onderzoeken als oude, spirituele tradities. Er worden verschillende ceremoniële praktijken besproken, zowel voor wanneer je solo gaat trippen als in groepen. Dit boek is gewoon onmisbaar voor beginners, maar ook voor ervaren psychonauten.

Reviewers geven aan dat dit een van de beste boeken is over psychedelica, met informatie over hoe je het beste te werk kunt gaan als je voor het eerst paddo’s gaat gebruiken. Verder wordt ook uitgelegd welke buitengewone positieve effecten trippen kan opleveren, als je bewust en voorzichtig te werk gaat. Een reviewer geeft aan dat zijn of haar angst voor een eerste trip werd weggenomen door dit boek te lezen.

Magic Mushroom Grower’s Guide Simple Steps to Bulk Cultivation

Van Principium Quaesitor

Heb jij interesse in het kweken van paddo’s, dan is dit handboek een geweldig naslagwerk. Het legt in duidelijke woorden uit hoe je thuis zelf paddo’s kunt kweken met gebruik van doe-het-zelf gereedschap en materiaal dat je makkelijk overal kunt krijgen. Het helpt je met elke stap van het proces en levert eenvoudig te volgen instructies.

De vele foto’s maken alle informatie makkelijk om te volgen. Er worden ook meer geavanceerde technieken behandeld, zodat ook ervaren kwekers veel aan dit handboek zullen hebben.


The Magic of Mushrooms: Fungi in folklore, superstition and traditional medicine

Sandra Lawrence biedt met haar boek een andere kijk op de wereld van paddo’s. Deze magische schimmels spelen vaak een belangrijke rol in allerlei folkloristische verhalen, bijgeloof en magische sprookjes. Maar ze worden eveneens gebruikt in recepten, geneesmiddelen en drankjes, zowel traditionele als moderne. De mensheid weet dat paddo’s grote krachten hebben.

In dit boek vind je meer dan 100 fascinerende soorten, die afkomstig zijn uit de archieven van de Royal Botanic Gardens in Kew. Door het boek heen staan prachtige gedetailleerde kleurentekeningen. The Magic of Mushrooms laat zien dat paddo’s levens kunnen veranderen en de geest kunnen openen en dat de kracht van deze fascinerende schimmels niet onderschat zou moeten worden.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 17 Sept t/m 23 Sept.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

15%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 15% korting te ontvangen op de gehele bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?