Paddo’s doseren: zo doet je dat

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Als je paddo’s wilt gaan gebruiken, is een van de belangrijkste dingen die je moet weten, hoe je deze moet doseren. Of je nu gedroogde of verse paddo’s gaat nemen, de hoeveelheid bepaalt hoe intens je trip zal worden. Een heftige, mindblowing trip kan zijn wat je zoekt, maar als het de eerste keer is dat je paddo’s gebruikt, is het belangrijk voorzichtig te zijn met de dosering. In deze blog lees je alles over hoe je je dosering bepaalt en wat de effecten kunnen zijn.

De geestverruimende kracht van paddo's

Een trip (hallucinaties) wordt veroorzaakt door een geestverruimende stof. Er zijn allerlei stoffen die psychoactief zijn en sommige daarvan kun je vinden in de natuur. Paddo’s (magic mushrooms) bevatten de geestverruimende stof psilocybine. Als we nauwkeurig willen zijn, is het niet psilocybine die de hallucinaties veroorzaakt. Het is in feite een inactief bestanddeel (een voorloper stof), die pas in het lichaam wordt omgezet in een actieve stof, psilocine.

Wanneer je paddo’s neemt, is het dus psilocine die de trip veroorzaakt. Maar wil je nu precies weten hoe je je paddo’s moet doseren, dan kijk je toch naar de hoeveelheid psilocybine die ze bevatten. Het lastige is echter dat paddo’s een natuurproduct zijn en de hoeveelheid psilocybine zal per soort en per individuele paddo wisselen. Je kunt dus nooit precies bepalen hoeveel van de geestverruimende stof er in jouw zelf gekweekte paddo’s zitten. Tenminste, niet zonder er een hele batterij aan testen op los te laten, die alleen in een laboratorium kunnen worden gedaan.

Maar in feite is dat ook niet nodig. We kunnen van elke paddo soort een gemiddelde geven. En hiermee zul je de nodige handvatten hebben om te bepalen hoeveel paddo’s je wilt nemen voor een milde, gemiddelde of heftige trip.

Zo kun je paddo's doseren

Ga jij voor de eerste keer paddo’s gebruiken? Dan heb je nog geen idee hoe je hierop gaat reageren. We raden aan om in dat geval voorzichtig te beginnen. Neem een lage dosis om eerst te kijken wat de effecten zijn. Is dit goed gegaan en denk je dat je wel meer kunt hebben, dan kun je de volgende keer de dosis verhogen.

Denk ook na over wat voor trip je wilt hebben. Ben je op zoek naar een gezellige avond met anderen, wil je je relaxed en sociaal voelen, maar niet helemaal van de wereld zijn? Dan is het verstandig om het bij een lage dosis te houden. Ga je juist voor een spirituele zoektocht, wil je de volledige kracht van paddo’s ervaren en alle kanten van het universum ontdekken, dan kun je een hoge dosis nemen. Dit soort trips kan je leven op zijn kop zetten en het is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Maar dit is alleen een optie voor doorgewinterde kosmonauten, die al vaker paddo’s hebben gebruikt. Voor beginners is dit niet aan te raden.

Zorg er verder voor dat er iemand bij je is die nuchter blijft en die een tripsitter wil zijn. Deze zal een oogje op je houden en je helpen bij een bad trip. Hoe pak je het doseren nu aan? Hieronder zie je een aanbevolen hoeveelheid gedroogde of verse paddo’s voor een milde, gemiddelde of intense trip.

 

Gedroogde paddo’s

Verse paddo’s

Milde trip

1 gram

9 gram

Gemiddelde trip

2 gram

20 gram

Intense trip

3,5 gram

35 gram

Wat zijn de effecten van paddo's?

Paddo’s kunnen hallucinaties veroorzaken. Maar nu vraag je je misschien af wat de effecten zijn van een lage, gemiddelde of hoge dosis paddo’s. Bij een lage dosis (1 gram gedroogde of 10 gram verse magic mushrooms) zullen de effecten mild zijn. Ook al lijkt het niet veel, toch is dit geen microdosis. Je kunt visuele effecten merken, zoals dat kleuren feller lijken en je voelt je vrolijker of juist lekker ontspannen.

Neem je een gemiddelde dosis, dan zijn de hallucinaties sterker aanwezig. Gevoelens van euforie zijn mogelijk, of je krijgt lachbuien of je brein produceert opvallende, bijzondere, out of the box gedachten. Het nemen van een gemiddelde dosis is pas aan te raden als je al een paar keer een lage dosis hebt gebruikt en hier goed op reageerde.

De hoogste dosis neem je als je veel ervaring hebt opgedaan met paddo’s. Je kunt dan 3,5 gram gedroogde of 35 gram verse paddo’s nemen. De trip zal intensief zijn, met krachtige hallucinaties die je met je ogen open en dicht kunt zien. Al je zintuigen werken anders, je besef van tijd en ruimte kan verdwijnen. Mensen geven aan dat ze met deze dosis spirituele inzichten hebben opgedaan, dat ze buitenaardse of vreemde wezens hebben ontmoet. Een dergelijke hoge dosis kan je hele kijk op het leven veranderen.

Paddo’s voor beginners en gevorderden

Niet alleen de dosis is bepalend voor je trip, ook de soort paddo die je kiest. Sommige paddo’s hebben namelijk krachtiger effecten dan anderen. Zoek je een paddo met milde effecten, geschikt voor een beginner? Ga dan voor de Mexican (van All in One of Fresh Mushrooms). De Mazatapec is een mooie paddo voor mensen die al wat vaker getript hebben (van All in One of Fresh Mushrooms. En heb je veel ervaring en ga je voor een intense trip, dan is de McKennaii iets voor jou (van All in One of Fresh Mushrooms).

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 20 mei tot en met 27 mei.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

10%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 10% korting te ontvangen op je bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?