Hoe kun je met ademwerk je psychedelische trip verbeteren?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Overal op aarde zijn mensen op zoek naar effectieve en natuurlijke methodes om hun gezondheid te ondersteunen. Psychedelica kunnen een grote positieve invloed op zowel lichaam als geest hebben. Maar wist je dat ademwerk heel goed samengaat met psychedelica? Ademwerk houdt in dat je je door bewust ademhalen meer gegrond, bewust en kalm voelt. Op die manier kun je ademwerk gebruiken om je psychedelische trip te verbeteren. In deze blog lees je hoe dat werkt.

Wat is ademwerk?

Ademwerk, ook wel breathwork genoemd, is een techniek waarbij bewust ademhalen wordt gebruikt om meer zuurstof in het lichaam en de hersenen te krijgen. Door het diepe en geconcentreerde ademhalen krijgen mensen een dieper bewustzijn van hun lichaam en kunnen ze beter ontspannen en herstellen.

Ademwerk heeft een kalmerend effect en kan helpen het zenuwstelsel te reguleren. Je raakt hierdoor beter afgestemd op je lichaam en haar instincten en het vergroot je lichamelijke intelligentie. Hierdoor kun je ook in stressvolle situaties kalm en gecenterd blijven. Mensen geven dan ook aan dat ze door deze ademtechnieken meer hun authentieke zelf kunnen blijven en zich beter kunnen verbinden met hun eigen waarheid.

Het cyclische ademen beperkt de pauzes die iemand neemt tussen de in- en uitademing. In het begin kan je door deze manier van ademhalen duizelig worden en last van tintelingen krijgen in je vingers. Maar ben je er eenmaal aan gewend, dan wekt het gevoelens van kalmte op en komt je geest ook tot rust.

Voor sommige mensen die ademwerk gebruiken, gaat het verder dan alleen ontspannen. Ademwerk kan ook een verandering van bewustzijn veroorzaken. Wanneer je diep en cyclisch ademhaalt, komt er meer zuurstof in de hersenen, wat een soort van high kan veroorzaken.

Vanwege al deze effecten is het niet moeilijk te zien dat ademwerk goed gebruikt zou kunnen worden om een psychedelische trip met bijvoorbeeld paddo’s of truffels, te verbeteren. Ook deze middelen leiden tot een verandering van het bewustzijn.

De effecten van psychedelica

De meeste mensen weten wel wat geestverruimende middelen doen. Ze kunnen je waarneming, gedachten en emoties veranderen. Voorbeelden van dergelijke middelen zijn paddo’s, LSD en mescaline cactussen. Neem je psychedelica, dan ga je trippen oftewel hallucineren.

Mensen gebruiken deze stoffen al eeuwenlang. Een van de oudste bewijzen dat onze verre voorouders al psychedelica namen, komt van grottekeningen die in Algerije gevonden zijn. Deze zijn al 9000 jaar oud en laten een sjamaan zien met een psilocybine paddenstoel (Psilocybe mairei), die uit zijn lichaam groeit. Ook peyote wordt al ruim 5000 jaar gebruikt, zo blijkt uit historische gegevens.

Psychedelica hebben een unieke interactie met het lichaam. De stoffen oefenen invloed uit op de serotonine receptoren in de hersenen. Hierdoor kunnen bepaalde gebieden in het brein met elkaar communiceren, die dat normaal niet kunnen. Op die manier veroorzaken ze hele nieuwe cognitieve en emotionele ervaringen, waarbij de hersenen open komen te staan voor nieuwe inzichten.

Wat ademwerk kan betekenen voor je psychedelische trip

Als een trip al zo’n unieke ervaring is, waarom zou je dan nog ademwerk gebruiken? Deze ademtechnieken kunnen heel waardevol zijn in combinatie met een trip. Ook ademwerk kan dus zorgen voor een verandering in bewustzijn. Maar als je ademwerk toepast wanneer je aan het trippen bent, kan dit de kans op een positieve ervaring helpen te vergroten.

Wanneer je ademwerk gebruikt, adem je ritmisch en kalm. Dit zorgt voor gevoelens van rust en dat kan goed uitkomen. Tijdens een trip kun je je namelijk best gestrest of oncomfortabel voelen. Het is zelfs mogelijk dat hallucinaties griezelig zijn en dat je bang en paniekerig wordt. Een trip gaat niet altijd zoals je wilt.

Door de juiste ademhalingstechnieken toe te passen, kun je de kans verkleinen op zo’n bad trip. Je kunt zelfs als je lastige gevoelens ervaart, hier makkelijker doorheen komen door je kennis van ademwerk. Het toepassen van ademwerk tijdens een psychedelische trip kan vele voordelen met zich meebrengen, van een vermindering van angst tot een grotere helderheid van geest.

  • Minder last van angsten
  • Vergroot bewustzijn van het lichaam
  • Grotere mentale helderheid
  • Meer controle over je emoties en daardoor minder last van negatieve emoties

Ademwerk kan helpen de vecht- en vluchtreactie tot rust te brengen, wat de kans op angst, stress en zelfs depressie kan verminderen. Over het algemeen lijken mensen die aan ademwerk doen vaker een opgewekte stemming te ervaren en beter te slapen. Dus deze ademtechnieken zijn zeker ook aan te raden als je geen psychedelica gebruikt!

De krachtige combinatie van ademwerk en trippen

Als je elke dag een half uur oefent met ademwerk, zul je merken dat dat veel voordelen heeft. Het verbetert de verbinding tussen lichaam en geest. Maar juist de combinatie met psychedelica is enorm krachtig. Beiden kunnen de geest meer openstellen voor wat diep van binnen leeft. Hierdoor kun je vanuit kalmte kijken wat naar bovenkomt, zoals trauma’s of andere problemen met de mentale gezondheid. Het is niet voor niets dat geestverruimende middelen ook goed kunnen helpen bij depressie of PTSS.

Daarnaast kunnen beiden een verandering in de staat van bewustzijn veroorzaken. Onderzoekers hebben waargenomen dat er vergelijkbare chemische veranderingen in de hersenen plaatsvinden tijdens een psychedelische trip en tijdens het doen van ademwerk. In beide gevallen ontspannen bepaalde gebieden in de hersenen en kan iemand nieuwe inzichten opdoen.

Ook stimuleren zowel psychedelica als ademwerk een houding die meer mindful is, waarbij je meer introspectief bent en positief kunt omgaan met gedachten en emoties. Het prachtige is dat je ademwerk altijd en overal kunt toepassen en dat je er niets voor nodig hebt. Combineer je ademwerk met psychedelica, dan kun je nog meer halen uit je trip. Beiden zijn goed voor lichaam en geest en kunnen het natuurlijke genezingsproces ondersteunen.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 20 mei tot en met 27 mei.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

10%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 10% korting te ontvangen op je bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?