Hoe maak je poeder van paddo’s voor microdosing?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Het maken van poeder van je paddo’s kan een uitkomst zijn als je wilt microdoseren. Het maakt het innemen en doseren een stuk makkelijker en nauwkeuriger. Om je poeder te maken heb je niet veel nodig en in deze blog kun je lezen hoe je het aanpakt.

Waarom zou ik zelf paddo poeder voor microdoseren maken?

Wanneer je microdoseert, neem je een zeer kleine dosis van een psychedelisch middel. Meestal zijn dit paddo’s of truffels. Je kunt kant en klare doseringen kopen en deze zijn makkelijk in gebruik. Maar er zijn ook goede redenen om je eigen verse paddo’s te gebruiken. Deze kun je zelf kweken met een kweekset en dan heb je keuze uit verschillende soorten paddo’s, van de Mexican tot de Golden Teacher.

Maar gebruik je verse paddo’s, dan zit je met het nadeel dat deze niet zo lang houdbaar zijn. Vaak worden paddo’s dan ook gedroogd. Deze gedroogde paddo’s kun je goed gebruiken om te microdoseren. Er zijn echter goede redenen om zelf een paddo poeder te maken. Dit poeder krijg je door gedroogde paddo’s te vermalen

Dit zijn de voordelen van het drogen en vermalen van je paddo’s tot een poeder voor microdosing:

  • Je kunt paddo poeder nauwkeuriger afmeten, waardoor je consistenter precies dezelfde hoeveelheid kunt microdoseren.
  • Hierdoor zullen je ervaringen ook vergelijkbaar zijn.
  • Je hebt minder last van de bittere smaak van paddo’s (je kunt het vermengen met voedsel).
  • Het poeder van magic mushrooms wordt beter verteerd en opgenomen dan wanneer je andere methodes gebruikt.
  • Poeder is gemakkelijker om te bewaren en kun je verwerken in capsules.
  • Je kunt het poeder eveneens verwerken in maaltijden, smoothies of een tussendoortje.
  • In de vriezer is het paddo poeder zeer lang houdbaar, tot een jaar of zelfs meerdere jaren.

Hoe maak je poeder van je paddo's?

Om zelf paddo poeder te maken voor microdosing, heb je wel wat materiaal nodig. Maar juist omdat je er wat meer werk voor moet doen, is het een goede manier om intensief bezig te zijn met je microdosing proces.

Als eerste heb je natuurlijk een magic mushroom kweekset nodig. Als de paddo’s volgroeid zijn, is het tijd om te oogsten en vervolgens om ze te drogen. Hoe je dit aanpakt, kun je lezen in onze uitgebreide blog Paddo’s drogen. Als je ze goed droogt, zijn deze paddo’s heel lang houdbaar en geschikt om mee te microdoseren.

Neem nu je gedroogde paddo’s. Je gaat hier een poeder van maken. Om je paddo’s te vermalen heb je een koffiemolen of blender voor nodig. Meestal is dit in een minuutje gedaan, waarna je een fijn poeder hebt. Let op dat je niet meteen het apparaat open doet. Het poeder is zo fijn dat het zou opstuiven en een fijne mist van paddo poeder door je keuken zou verspreiden. Dat is niet alleen zonde van het poeder, maar kan ook je keuken nog lang naar paddo’s laten geuren.

Het poeder afmeten

Er zijn verschillende manieren waarop je het paddo poeder voor microdosing kunt bewaren. Stop het in een afsluitbare bak of pot en je kunt wanneer je wilt je dosis uitscheppen, wegen en innemen. Zo zul je elke keer nauwkeurig precies de juiste dosis nemen.

Je kunt ook capsules maken met je microdosering. Lege capsules zijn online goed verkrijgbaar (zowel van gelatine als vegetarisch, in verschillende formaten). Je kunt een dosis poeder zelf in de capsules stoppen of er een capsuleermachine voor gebruiken. Capsules zorgen er voor dat je makkelijk je dosis kunt innemen en je hebt geen last van de smaak van het poeder.

Voor het afwegen van een microdosis heb je wel een goede, nauwkeurige weegschaal nodig. Gewone keukenweegschalen kunnen meestal geen microdosis afwegen, omdat ze geen tiende en honderdste grammen weergeven. Hiervoor heb je een milligram weegschaal nodig, zoals bijvoorbeeld de On Blance DJ-100.

Bepaal je dagelijkse dosis paddo poeder

Wanneer je microdoseert met paddo’s of truffels, gebruik je over het algemeen een tiende van een normale dosis. Je hebt dus een dosis van 0,1 tot 0,3 gram gedroogd paddo poeder nodig. Gebruik je truffels (daarvoor kun je een truffel kweekset gebruiken, zoals de Magic Truffel Growkit Utopia, dan is de dosis wat hoger, omdat deze minder psylocibine bevatten. Je neemt dan 0,5 tot 1 gram poeder.

Wie gaat microdoseren kan dus dagelijks een dosis van het paddo poeder afwegen, of een capsule nemen waarin de dosis zit. Houd er ook rekening mee dat je niet altijd elke dag hoeft te microdoseren. Je kunt de Fadiman routine aanhouden. Deze is bedoeld om gewenning aan de werkzame stoffen (psilocybine) in paddo’s te voorkomen en goed te kunnen voelen wat de effecten van het microdoseren zijn.

Nu je weet hoe je zelf paddo poeder voor microdosing kunt maken, kun je aan de slag gaan. Het is erg leuk om zelf je paddo’s of truffels te kweken. Vind je het toch teveel werk? Dan kun je natuurlijk ook gewoon onze kant en klare microdosing pakketten kopen, zoals van Wise Rootz of Microdosing XP

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?