Kun je een paddo trip stoppen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Ben je aan het trippen en gaat het niet helemaal volgens plan? Soms kan het zijn dat je het liefste een paddo trip snel zou stoppen. Dat kan zijn omdat je een bad trip hebt of omdat je bijvoorbeeld opeens moet werken. Maar is dat wel mogelijk en hoe zou je dat voor elkaar kunnen krijgen? In deze blog leggen we uit of en op welke manier je een trip kunt afbreken.

Het stoppen van een paddo trip

Het kan zomaar gebeuren: je bent lekker aan het trippen, bent in hogere sferen en je geniet volop. Dan gaat opeens de telefoon. Je moet naar je werk voor een noodgeval. Trippen is geweldig, maar niet in combinatie met werk. Hoe krijg je het voor elkaar dat je nu snel weer nuchter wordt?

Het kan ook zijn dat je trip niet zo fijn voelt als verwacht. Misschien zijn de hallucinaties erg heftig of krijg je last van moeilijke emoties. Hoe dan ook, je hebt er genoeg van en wilt dat je trip stopt. Stel dat dit gebeurt, wat kun je dan doen? Wanneer je paddo’s hebt genomen, is het de geestverruimende stof psilocybine die zorgt dat je gaat hallucineren. Eenmaal in je lichaam, kun je dit er niet zomaar uit krijgen. Kun je een trip dan wel stoppen? Hieronder leggen we uit wat er tijdens een trip gebeurt en wat je kunt doen als je een trip wilt beëindigen.

Een paddotrip stoppen: is dat mogelijk?

Nu weet je hoe lang een paddotrip ongeveer duurt. Wat nu als je wilt stoppen? Als je al bijna aan de 6 uur zit, kun je het beste maar gewoon wachten tot de psilocybine is uitgewerkt en de trip vanzelf stopt. Een trip echt afbreken is helaas niet mogelijk. De werkzame stof, psilocybine, zit nu eenmaal in je lichaam en doet zijn werk. Wel kun je enkele dingen doen om ervoor te zorgen dat de effecten sneller afnemen.

Wat je kunt doen is gaan bewegen. Ga bijvoorbeeld een stukje wandelen of hardlopen. Door de beweging zal je stofwisseling versnellen. Hierdoor kan je lijf de drugs sneller omzetten en uitscheiden. Andere middelen die de stofwisseling kunnen versnellen zijn bepaalde specerijen, kruiden en antioxidanten. Voorbeelden hiervan zijn druivenpitextract, kurkuma, magnesium, omega-3 vetzuren, meidoorn en mariadistel.

Zit je nu met een bad trip, dan kun je het beste op zoek gaan naar een rustige plek, waar je je veilig voelt. Je bent in deze nare trip terechtgekomen door negatieve emoties als angst, boosheid of verdriet. Een veilige, comfortabele plek kan helpen om deze gevoelens om te buigen of af te zwakken. Vraag een goede vriend bij je te komen, zet fijne muziek op en eet wat lekkers. Soms brengt de trip je in contact met delen van jezelf waar je moeite mee hebt. Stel jezelf gerust op de manier waarop je dat anders ook doet, zodat je die emoties kunt omzetten in iets positiefs.

Hulp van een tripsitter

Heb je een tripsitter in de buurt? Dat is helemaal mooi. Deze goede vriend of vriendin kan je hopelijk helpen door de bad trip heen te komen. Het is het beste als de tripsitter ervoor zorgt dat de omgeving rustig is. Zet harde muziek af en doe felle lampen uit. Ga bij degene zitten die een bad trip heeft en praat rustig tegen hem of haar. Laat die persoon weten dat de trip echt weer over zal gaan en probeer hem gerust te stellen.

Als iemand vast zit in negatieve gedachten (wat goed kan gebeuren omdat mensen tijdens een trip helemaal kunnen opgaan in hun denkbeelden), is het een goed idee om de aandacht op iets anders te richten. Help de ander focussen op positieve gedachten, op een vakantie of op leuke herinneringen, wat je maar kunt bedenken.

De tripstopper

Wat je het beste kunt doen voor je gaat trippen, is zorgen dat je een Tripstopper bij de hand hebt. Deze bevatten twee verschillende tabletten. Een met dextrose, wat helpt de effecten van de trip te verminderen en zorgt voor een snellere afbraak van psilocybine. De andere tabletten bevatten valeriaan, wat helpt om je beter te ontspannen, zodat je snel weer tot rust komt.

Een trip direct stoppen wanneer je dat wilt is dus helaas niet mogelijk. Maar je kunt gelukkig wel wat doen om ervoor te zorgen dat de trip sneller tot een einde komt. Het is ook verstandig om hier rekening mee te houden voor je gaat trippen. Bedenk dat er geen uit-knopje is. Kijk even goed naar de omstandigheden voor je gaat trippen. Zijn de set en setting in orde? Zit je lekker in je vel en voel je je op je gemak in de omgeving waar je bent? En is er een tripsitter in de buurt? Als alles oké is, kun je van start gaan en gaan genieten van je trip. En wil je toch dat de trip stopt, dan weet je nu wat je moet doen.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 20 mei tot en met 27 mei.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

10%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 10% korting te ontvangen op je bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?