Koken met paddo’s: hoe maak je magic mushroom melk?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Wie wel eens paddo’s gebruikt, weet dat ze niet zo geweldig lekker smaken. Daarom zijn veel mensen altijd op zoek naar recepten, waarmee je een wat smakelijker begin kunt hebben van je trip. Een van de minder bekende mogelijkheden om paddo’s of truffels te gebruiken is paddo melk. De melk kan de bittere smaak van paddenstoelen wat dempen, en is daarbij ook nog eens te combineren met andere drankjes en gerechten. Daarom lees je in deze blog hoe je magic mushroom melk kunt maken en hoe je het kunt gebruiken.

Snel proberen: Magic Mushroom melk

Paddo’s hebben een behoorlijk bittere smaak. Sommige mensen houden gewoon hun neus dicht en slikken hun magic mushrooms snel door. Maar het kan goed zijn dat jou dat niet zo gemakkelijk af gaat. Paddo’s en truffels hebben ook nog eens een bijzondere textuur die je tegen zou kunnen staan. Daarom is het altijd fijn als er meer mogelijkheden zijn om ze te kunnen nemen.

Nou is er de bekende paddo thee of je kunt je paddo’s door een salade mengen. Maar gelukkig zijn er genoeg mensen die manieren bedenken om paddo’s op een andere manier te nemen. Er zijn zelfs kookboeken vol recepten met magic mushrooms, zoals het Psilocybin Chef Cookbook van Virginia Haze en Dr. K. Mandrake. Hierin vonden we een basisrecept voor een warme melk extract. Dat kan een goede manier zijn om je magic mushrooms te nemen. Maar hoe zit het dan met de mogelijkheid dat zuivelproducten je trip kunnen afremmen of zelfs teniet kunnen doen?

Niet trippen met zuivel?

Misschien ken je het verhaal wel dat zuivelproducten geen aanrader zijn als je wilt trippen met psilocybine. Het zou de lactose zijn die je trip een vroegtijdig einde kan bezorgen of zelfs kan voorkomen dat je gaat trippen. Het is dus verrassend om een recept te vinden voor paddo’s en melk. De vraag is dan ook of de combinatie van lactose en psilocybine echt zo slecht is.

Dat blijkt dus een mythe te zijn. Er is helemaal geen wetenschappelijk bewijs te vinden dat lactose de effecten van psilocybine tegengaat. En er zijn ontzettend veel mensen die paddo’s met veel succes (en mooie trips als gevolg) combineren met melk, in bijvoorbeeld ijs, smoothies en andere lactose bevattende gerechten. Onderstaand recept is dus zeker aan te raden als jij je paddo’s eens op een andere manier wilt nemen.

Het recept van magic mushroom melk

Wie deze lekkere melk wil proberen kan onderstaand recept gebruiken. Melk combineert goed met paddo’s en truffels, omdat de romige smaak van zuivel de aardse smaak van de paddenstoelen echt aanvult. Voor dit recept heb je de volgende zaken nodig:

 • 10 gram verse paddo’s of truffels
 • Melk (gewone of plantaardige)
 • Maatbeker
 • Lepel
 • Mes
 • Snijplank
 • Theedoek of kaasdoek
 • Pan

Zo maak je het

Kies een melksoort die je lekker vindt. Dit kan gewone koemelk zijn, maar natuurlijk ook een plantaardige variant, zoals sojamelk, rijstmelk, kokosmelk of havermelk. Het kan allemaal en elke variant geeft zijn eigen smaakje aan de magic mushroom melk. Je hoeft je geen zorgen te maken over de lactose, dus je kunt ook prima koemelk gebruiken.

Zet alle spullen klaar voor je begint. Giet 500 ml melk in de pan. Hak vervolgens de truffels of paddo fijn met een scherp mes. Houd er rekening mee dat hoe kleiner de stukjes zijn, hoe beter ze gemengd kunnen worden met de melk. Verwarm nu de melk, maar laat het niet koken. Blijf goed roeren zodat het niet aanbrandt. Zet op tijd het vuur uit. Voeg dan de paddo’s of truffels toe aan de warme melk en laat ze 15 tot 20 minuten trekken. Is de tijd voorbij, pak dan de maatbeker erbij. Leg de theedoek of kaasdoek over de maatbeker en druk het midden wat naar beneden. Zo zorg je ervoor dat de melk die je er straks op giet er niet direct afstroomt.

Nu ga je de melk zeven. Giet het paddo-melk mengsel op de doek, zodat deze speciale melk in de maatbeker terechtkomt, maar de stukjes paddo op het doek achterblijven. Zorg dat je de pan goed leegmaakt, gebruik een lepel om alles eruit te halen. Pak de doek bij de hoeken vast en knijp er alle vloeistof uit. Gebruik goed veel kracht, elke druppel die je er nog uit krijgt bevat wat magie! Je hebt nu magic mushroom melk gemaakt!

Hoe kun je magic mushroom melk gebruiken?

In principe is de melk nu klaar en kun je hem gaan drinken. Voeg naar smaak wat honing of kaneel toe om een nog lekkerder smaak te krijgen. Maar dit is slechts de basis, je kunt nu ook je creativiteit erop loslaten en de melk in andere gerechten gebruiken. Zorg er wel voor dat dit gerechten zijn die je niet gaat koken of bakken. In dat geval gaan de hallucinerende eigenschappen van psilocybine verloren en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Hier zijn enkele suggesties:

 • Koffie of thee met magische melk
 • Voeg de melk toe aan smoothies
 • Voor een extra magisch ontbijt neem je cornflakes of muesli met magic mushroom melk
 • De lekkerste chocolademelk maak je natuurlijk met paddo melk
 • Maak een psychedelische saus of soep bij het avondeten
 • Ook ijs kun je maken met deze heerlijke paddo melk
 • Dipsausjes op basis van magic mushroom melk zijn ook een aanrader om een super gezellig feestje te krijgen!

De mogelijkheden zijn dus bijna eindeloos. Nu heb je nog meer (lekkere) manieren om van je paddo’s en truffels te genieten. We wensen je veel eet- en drinkplezier!

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?