Onderzoek wijst uit: niet alle paddo’s uit een kweekset bevatten evenveel psilocybine

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Heb jij je wel eens afgevraagd of paddo’s uit dezelfde kweekset evenveel psilocybine bevatten? Misschien is het je wel eens opgevallen dat elke trip anders is, zelfs als je paddo’s uit dezelfde kweekset gebruikt. Dat kan goed zijn, want uit onderzoek blijkt dat de concentratie psilocybine per paddo kan verschillen! We hebben de feiten voor je op een rijtje gezet.

Paddo hoedjes of steeltjes?

Het is een veel gehoorde vraag: zijn bepaalde gedeeltes van paddo’s sterker dan andere? Anders gezegd: zit er meer psilocybine in de hoedjes of juist in de steeltjes? Het is een interessante vraag en op internet kun je de wildste verhalen hierover vinden. Maar er is inmiddels onderzoek naar gedaan dat het antwoord geeft op deze vraag naar de hoeveelheid psilocybine in delen van paddo’s. Het gaat bij dit onderzoek over de cubensis paddo, de meest gebruikte paddo.

Over het algemeen is het zo dat de hoedjes hogere concentraties psilocybine en psilocine bevatten. De testen werden uitgevoerd op Psilocybe cubensis en Panaeolus copelandia (Hawaiian). Gemiddeld bevatten de hoedjes twee keer zoveel psilocine als de steeltjes. Hoewel de hoedjes krachtiger zijn, is dit natuurlijk geen reden om de steeltjes niet te gebruiken. Het zou zonde zijn om die te laten liggen!

Maar dan is er nog de vraag of elke paddo uit een kweekset wel evenveel van deze geestverruimende stof bevat. Het blijkt dat paddo’s nog een andere verrassing in petto hebben.

Onderzoek naar de hoeveelheid psilocybine in paddo's

In een paddo kweekset groeien vrijwel alle paddo’s onder precies dezelfde omstandigheden. Er heerst een gelijkmatige luchtvochtigheid en ze krijgen evenveel licht en voeding. Je zou daarom denken dat de hoeveelheid psilocybine in paddo’s uit dezelfde kweekset daarom gelijk is.

Het blijkt echter dat dit niet het geval is. Zelfs bij paddo’s die direct naast elkaar staan in een kweekset, kan het zijn dat de ene paddo twee keer zo sterk is als de andere. De oorzaak hiervan is de leeftijd. Hoeveel psilocine een paddenstoel bevat wordt namelijk voor een deel bepaald door wanneer deze geoogst wordt.

Je oogst paddo’s in een kweekset allemaal op hetzelfde moment, wanneer de meeste paddo’s rijp zijn. Het is echter niet zo dat alle paddo’s dan klaar zijn voor de oogst, er zullen er altijd een paar zijn die te vroeg worden geplukt. Een gevolg is dat die net te jonge paddo’s dan nog niet zoveel psilocybine bevatten. Daardoor kunnen de concentraties van geestverruimende stoffen dus verschillen per paddo.

Daarnaast is ook opvallend dat paddo’s krachtiger worden, naarmate je meerdere flushes uit een kweekset haalt. Een flush is een oogst. Een kweekset kan na een oogst opnieuw opgestart worden, waarna er weer paddo’s kunnen groeien. Onderzoek lijkt erop te wijzen, dat de paddo’s uit een latere flush grotere concentraties psilocine bevatten, maar niet meer psilocybine. Het is dus zeker de moeite waard om na je eerste oogst voor een volgende flush te gaan. Niet alleen omdat je dan meer paddo’s krijgt, maar ook omdat deze krachtiger trips zullen geven.

Variaties psilocybine tussen kweeksets

Ook opvallend is dat de hoeveelheid psilocine en psilocybine flink kan variëren tussen kweeksets met dezelfde soorten paddo’s, zo blijkt uit onderzoek. Dit werd bijvoorbeeld onderzocht bij Psilocybe cubensis. De gemiddelde hoeveelheid psilocine lag tussen de 0,2 en 5 mg per gram paddo’s. Het verschil tussen de laagste en hoogste concentraties is enorm groot, namelijk een factor van 25. Voor psilocybine zijn de verschillen minder groot, maar nog altijd gemiddeld een factor 5.

Het bleek dat deze variaties voorkwamen bij alle soorten paddo’s die werden getest. Dit kan als gevolg hebben dat de krachtigste paddo van een normaal gesproken milde soort, meer psilocine kan bevatten dan het zwakste exemplaar van een heel krachtige soort, zoals azurescens of Hawaiian.

Wat kun je met deze informatie?

Ervaren kosmonauten zullen misschien altijd al geweten hebben dat de ene paddo, de andere niet is. Niet alleen is het zo dat paddo’s verschillende hoeveelheden geestverruimende stoffen bevatten, doordat ze te vroeg of te laat geoogst worden. Ook de kweekomstandigheden zelf spelen natuurlijk een rol en zoals je nu weet, of je paddo’s uit een eerste of latere flush hebt. Daarnaast blijft het natuurlijk ook een natuurproduct, waarbij fluctuaties van nature kunnen voorkomen.

Het kan zijn dat je deze fluctuaties niet erg vindt. Heb je liever een gelijkmatiger trip, dan kun je deze verschillen in concentraties psychedelische stoffen opvangen door paddo’s van meerdere oogsten en van verschillende leeftijden met elkaar te mengen. Neem grote en kleine paddo’s, zodat je altijd een gemiddeld sterke trip krijgt.

Een andere opties is je paddo’s drogen. Daarna kun je ze ook vermalen en dit poeder van een hele oogst dan goed door elkaar mengen. Ook hiermee verzeker je je van een mix met een mooie, gemiddelde concentratie psilocybine. Is de trip niet intens genoeg naar je zin, dan weet je dat dit komt door een te lage dosis en niet door je keuze voor bepaalde paddo’s uit de set. Neem een volgende keer een wat hogere dosis, zodat je wel optimaal kunt genieten van je trip.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 22 Nov t/m 30 Nov 2024

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

15%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 15% korting te ontvangen op de gehele bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?