Wat kun je gebruiken als je eens wat anders wilt dan paddo’s?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Trippen met paddo’s is magisch. Ze worden echt niet voor niks magic mushrooms genoemd. Door te trippen krijg je een nieuwe kijk op de werkelijkheid en ook op jezelf. Maar misschien ben je toe aan iets anders, wil je een nieuwe prikkel of ben je gewoon nieuwsgierig naar andere geestverruimende middelen. Als het tijd is voor iets anders dan paddo’s, lees dan hieronder verder om te weten te komen wat je als alternatief zou kunnen gebruiken.

De effecten van paddo’s

Wat de effecten zijn van paddo’s hangt van verschillende factoren af. Natuurlijk speelt de dosering een rol en eveneens hoe krachtig de paddo is die je neemt. Verder zijn de set en de setting belangrijk. Dat betekent dat de omgeving waar je bent invloed heeft (voel je je er op je gemak, is het er druk of rustig). En je eigen stemming is eveneens van belang. Een opgewekte vrolijke stemming zorgt over het algemeen voor een fijnere trip, dan wanneer je verdrietig, boos of bang bent.

Neem je een dosis paddo’s in een lage dosering, dan voel je je waarschijnlijk open-minded, je gedachten veranderen, kunnen sneller gaan of juist allerlei creatieve kanten opgaan. Bij hogere doses kun je hallucinaties gaan zien. Dat kunnen bewegende, van vorm veranderende patronen zijn, maar ook kunnen voorwerpen gaan bewegen. Bij de hoogste doses kan het lastig worden om de realiteit te onderscheiden van de hallucinaties die je ziet.

Paddo’s (en truffels) veroorzaken deze effecten omdat ze de stof psilocybine bevatten. Er zijn nog andere geestverruimende stoffen, die een vergelijkbaar effect hebben. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje. 

Tijd voor iets anders dan paddo’s?

Ben jij benieuwd naar andere psychoactieve stoffen waarmee je kunt trippen? Je kunt bijvoorbeeld mescaline, LSA of DMT gebruiken. Ook deze stoffen veroorzaken hallucinaties, net als paddo’s.

Mescaline

Behalve paddo’s zijn er ook cactussen die een psychedelische stof bevatten. Dat zijn mescaline cactussen, zoals de San Pedro en de Peyote. In Centraal Amerika groeien ze in het wild in woestijnen en op ruige berghellingen. De oorspronkelijke bevolking in deze regio’s gebruikt deze cactussen al eeuwenlang in religieuze ceremoniën. De effecten van mescaline zijn vergelijkbaar met die van LSD, de trip is echter niet zo heftig. Je kunt levendige kleuren zien en het middel zorgt ervoor dat je je meer verbonden voelt met de natuur. Een hogere dosis kan je het gevoel geven dat je waarneming van tijd en ruimte verandert. Ook is er een kans dat je een out-of-body experience krijgt of bijzondere wezens ontmoet.

LSA zaden

LSA is een ander middel dat hallucinaties kan veroorzaken. LSA staat voor lysergeenzuur amide en er zijn verschillende planten die deze stof aanmaken. Voorbeelden hiervan zijn de zaden van morning glory en hawaiian baby woodrose. LSA lijkt wat chemische samenstelling betreft op LSD en kan ook gebruikt worden om deze drug te maken. LSA heeft slechts een tiende van de hallucinogene kracht van LSD, dus heeft niet zo’n krachtig effect. Heb jij al vaker psychedelica gebruikt, kan kun je 4 tot 8 zaadjes nemen voor een goede trip.

Morning glory is nog minder sterk. Van de kleine zaadjes heb je er voor een milde trip zo’n 40 tot 50 nodig. Je kunt dan patronen gaan zien. Wil je echt naar grotere hoogtes stijgen, dan zul je er minstens 200 moeten nemen. Morning glory en hawaiian baby woodrose kunnen allebei echter misselijkheid veroorzaken. Het helpt om de zaadjes op een nuchtere maag te nemen.

LSD

LSD (Lysergeenzuurdi-ethylamide) is een verboden substantie. Bijna alle landen in de Verenigde Naties tekenden in 1971 het Verdrag inzake psychotrope stoffen, waardoor het nergens gebruikt mag worden. In 1938 werd het door Albert Hofmann voor het eerst gesynthetiseerd uit de graanschimmel moederkoren. Het is een ongelooflijk sterke drug: met slechts 25 microgram begin je al te hallucineren. 100 microgram veroorzaakt een heftige trip. Wij raden gebruik van LSD niet aan, maar heb jij het in huis, dan kun je een vergelijkbare trip verwachten als met de stoffen die hierboven zijn genoemd. Maar waar je wel op moet letten is dat een trip zo maar 12 uur kan duren, veel langer dan andere psychoactieve stoffen.

DMT

DMT of Dimethyltryptamine is een hallucinogeen dat je zomaar in het tuincentrum kan tegenkomen. De stof wordt aangemaakt door grassen, planten en bomen en is bepaald niet zeldzaam. DMT wordt zelfs aangemaakt door sommige dieren (bijvoorbeeld padden). Wanneer je DMT oraal binnenkrijgt is het niet psychoactief. Dat komt doordat bepaalde enzymen het snel afbreken. Maar daar zijn oplossingen voor gevonden, zodat je toch de hallucinogene effecten kunt ervaren. DMT kan gemengd worden met andere planten of kruiden en dan ingenomen worden (Ayahuasca). Maar je kunt het ook roken.

Het waren de Zuid-Amerikaanse sjamanen die een manier vonden om planten met DMT te kunnen gebruiken. Ze hebben waarschijnlijk allerlei combinaties uitgeprobeerd, die konden helpen om te voorkomen dat de psychoactieve stoffen werden afgebroken. Uiteindelijk vonden ze een goede combinatie, waarmee ze hogere sferen konden bereiken met DMT. Deze heilige kruidendrank wordt Ayahuasca genoemd, dat genomen worden om mystieke ervaringen te krijgen.

Ook in onze westerse samenleving wordt Ayahuasca steeds bekender. Je kunt nu eveneens in ons land een Ayahuasca ceremonie meemaken, begeleid door een, als het goed is, goed opgeleide begeleider. Tijdens een dergelijke ceremonie kun je lichamelijke en geestelijke blokkades opruimen en nieuwe persoonlijke inzichten krijgen.

Alternatieven voor paddo’s

Ben jij toe aan iets anders dan paddo’s, dan zijn er dus verschillende alternatieven. Deze middelen veroorzaken net als paddo’s en truffels hallucinaties, maar elk middel heeft zijn eigen intensiteit en geeft zijn eigen unieke sfeer aan de trip. Ben je van plan te gaan trippen met een van deze middelen, houd dan altijd je eigen veiligheid in de gaten. Wees voorzichtig met de dosering, zorg dat je je in vertrouwde en veilige omgeving bevindt en vraag een tripsitter aanwezig te zijn. 

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?