Wat zijn de voordelen van microdosing voor studenten?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Ben je student of ga je straks studeren, dan ben je je er vast van bewust wat een bijzondere periode dat is. Het is voor veel jongeren een spannende en stressvolle tijd, maar ook een van lol hebben en veel andere mensen leren kennen. Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om je te kunnen concentreren en de balans te vinden tussen ontspannen en studeren. Microdosing kan een een uitkomst zijn voor studenten.

Microdosing en de uitdagingen voor studenten

Studeren is tegenwoordig wel anders dan twintig of dertig jaar geleden. In vroeger dagen werkte je uit boeken en stond internet nog in de kinderschoenen. Tegenwoordig raak je als student veel makkelijker afgeleid. Je telefoon is een portaal naar je vrienden en internet is niet alleen een goede bron van informatie, maar ook van afleiding.

Studenten zijn echter ook vindingrijk en zijn altijd op zoek naar manieren om het leven makkelijker te maken. Microdosing wordt onder deze jongeren dan ook snel steeds populairder. Het nemen van een heel lage dosis van een geestverruimend middel, zoals paddo’s, kan veel voordelen hebben voor studenten.

De voordelen van microdosing bij het studeren:

  • Toegenomen productiviteit
  • Verbeterde concentratie
  • Positieve mindset
  • Verbetering van de concentratie
  • Meer balans in de stemming
  • Je komt makkelijker in de flow
  • Meer creativiteit
  • Minder uitstelgedrag
  • Toegenomen zelfbewustzijn

Microdosing is dus heel geschikt voor studenten om te gebruiken tijdens hun studieperiode. Maar microdosing heeft niet alleen voordelen voor het studeren zelf, maar kan ook helpen om alle andere uitdagingen het hoofd te bieden die je in je studietijd kunt tegenkomen. Het kan namelijk ook zijn dat je moeite hebt met het sociale leven of met de toegenomen verantwoordelijkheden die je op je bordje krijgt.

Het microdoseren met paddo’s of truffels kan eveneens goed helpen om je meer open te stellen en meer verbonden te voelen met anderen. Je voelt je meer aanwezig in het nu en hebt minder last van piekeren en zorgen. Het kan zijn dat je je meer empathisch voelt en daardoor makkelijker contact maakt. Microdosing kan ook  je spirituele ontwikkeling een boost geven en je meer inzicht geven in je eigen overtuigingen en gedachtepatronen. Hierdoor kun je makkelijker omgaan met nieuwe situaties.

Microdosing: ondersteuning uit de natuur

Er zijn allerlei middelen die je als student kunt gebruiken om je mentale, emotionele of lichamelijke fitheid te bevorderen. Maar vaak zijn dit schadelijke en chemische middelen die op den duur veel nadelen met zich meebrengen. Het voordeel van microdosing is dat het veilig is en maar weinig bijwerkingen kent.

Een microdosis truffels heeft natuurlijk ook een ander effect en werkt op een andere manier dan stimulerende middelen. Het helpt je niet een nacht wakker te blijven als je nog snel probeert te studeren voor een tentamen. Ook zorgt het niet voor een hyper-focus of een plotselinge boost van lichamelijke energie om uren te kunnen feesten.

Microdosing kan voor studenten een manier zijn om beter om te gaan met stress, de druk van studeren en tentamens en de prikkels die het drukke studentenleven kan opleveren. Het kan je helpen om beter te concentreren, meer creativiteit te voelen en makkelijker om te gaan met je medestudenten.

Onderzoek naar de rol van microdosing bij studenten

Misschien ben je nu nieuwsgierig naar de mogelijkheden van microdoseren. Maar wat zeggen de onderzoeken eigenlijk? Iona Pop van de Universiteit van Tilburg deed hier onderzoek naar onder een groep studenten. Ze vroeg naar hun redenen om te microdoseren en hun ervaringen. Dit was dus een observationeel onderzoek, de studenten deden al aan microdosing en hadden zelf hun eigen routine en dosis bepaald.

De deelnemers rapporteerden vijf keer per dag hun stemming en dit werd omschreven als emodiversiteit. Deze term beschrijft een grote variatie aan emoties. Het is bekend dat microdosing je meer bewust maakt van je emotionele toestand en dat je deze emoties ook sterker ervaart. Daarom gingen de onderzoekers er ook van uit dat microdosing een toename van emodiversiteit zou veroorzaken. Het onderzoek werd opgezet om erachter te komen of dat ook het geval was.

Het bleek dat studenten die microdosing toepasten, meer emoties ervoeren als verwondering, verbazing en ontzag. Het was echter niet zo dat ze emoties als vreugde en plezier meer intens ervoeren. Iona Pop, die het onderzoek heeft opgezet, denkt dat dit komt doordat studenten die microdoseren dit doen om zichzelf te ontwikkelen. Ze willen het liefste meer gedisciplineerd zijn, hun doelen bereiken en harder werken. Aan jezelf werken is niet altijd makkelijk en dat ze niet meer plezier ervaren, lijkt erop te wijzen dat ze zich nu richten op hard werken en niet per ce op geluksgevoelens.

Het doel en nut van microdosing

De studenten gaven ook aan dat hun belangrijkste reden om microdosing te gebruiken, niet was om hogere cijfers te halen. Ze hadden als doel om meer mindful te zijn en meer aanwezig in het nu (uiteindelijk zijn dat natuurlijk ook factoren die goed zijn voor je studieresultaten). Verder ontdekte Pop ook dat studenten aangaven dat ze wel meer voldoening en plezier hadden in hun activiteiten, of dat nu studeren was of sporten, op de dag dat ze hun microdosis namen.

Zoals gezegd is microdosing een natuurlijk middel. Het werkt niet zoals een pil, waar je vrij direct de werking van merkt. Microdosing truffels gebruik je langere tijd en de effecten merk je na een paar weken. Wil je microdosing proberen, kijk dan in onze shop. We bieden truffels van Magic Truffles en van Organic Magic Truffles XP zodat je een ruime keuze hebt.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?