Welke psychedelica zijn geschikt om te microdoseren?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Microdosing mag zich verheugen op een groeiende populariteit, maar welke psychedelica zijn eigenlijk geschikt om te microdoseren? In de meeste gevallen worden truffels gebruikt. Maar het kan interessant zijn om te kijken of er nog andere geestverruimende middelen zijn en welke effecten die zouden hebben. In deze blog kijken we wat de mogelijkheden zijn.

Wat is microdosing en wat zijn de voordelen?

Geestverruimende middelen worden al eeuwenlang gebruikt. Soms is dat omdat mensen het gewoon fijn vinden om een trip te maken en erachter te komen waar hun onderbewustzijn hen naartoe brengt. Maar je kunt met psychedelica ook verdieping vinden en op zoek gaan naar mentale, emotionele en spirituele genezing. Het gebruik van geestverruimende middelen kan namelijk ook veel waardevolle inzichten opleveren en mogelijk zelfs helpen bij mentale aandoeningen als PTSS en depressie.

Maar psychedelica kunnen nu eenmaal wel heftige effecten hebben. Wanneer je graag wel zou willen profiteren van de bijzondere werking van deze middelen, maar niet wil trippen, hallucineren en een intense innerlijke reis maken, dan kun je gaan microdoseren. Je gebruikt dan geen normale dosis, maar slechts 1/10 hiervan. De dosis is zo klein, dat het middel wel een subtiel effect zal hebben, maar je zult niet hallucineren. Je kunt dus gewoon normaal blijven functioneren en je dagelijkse dingen kunnen doen. Je kunt microdosing met psychedelica dus eigenlijk zien als het nemen van een supplement.

Microdosing wordt gebruikt om de gezondheid en je dagelijks functioneren te ondersteunen. Je kunt hier profijt van hebben op lichamelijk, mentaal en emotioneel gebied. Het kan de volgende voordelen met zich meebrengen:

 • Meer in het hier en nu zijn
 • Toename van creativiteit
 • Verbeterde concentratie
 • Minder angstig
 • Meer zelfbewustzijn
 • Toename van empathie en gevoel van verbondenheid
 • Beter in je vel zitten, betere stemming
 • Meer energie
 • Je meer gemotiveerd voelen
 • Makkelijker in de flow komen
 • Minder uitstelgedrag

Je kunt microdosing in principe in alle omstandigheden gebruiken. Veel mensen hebben er baat bij om een dagboek b te houden, om te kunnen noteren welke voordelen ze opmerken tijdens het microdoseren. Stel bijvoorbeeld ook een doel of een intentie vast, om doelgericht te kunnen werken. Maar welke psychedelica kun je nu gebruiken om mee te microdoseren? Zoals gezegd zijn truffels en paddo’s het bekendste, maar er zijn ook andere opties

Mescaline (San Pedro cactus)

Mescaline wordt nog niet veel gebruikt voor microdosing, maar er zijn wel ervaringen bekend. Het is vooral een goede optie, wanneer microdosing met truffels bij jou een onrustig gevoel veroorzaakt. Houd er wel rekening mee dat microdoseren met een cactus wat ingewikkelder is, het vergt meer voorbereiding en de hoeveelheid mescaline in een cactus is meestal niet bekend. Het percentage van de stof wisselt meer, waardoor je elke keer dat je een nieuwe voorraad gebruikt, opnieuw je optimale dosis moet vaststellen.

Uit een experiment dat twee maanden duurde, blijkt dat er een paar verschillen zijn tussen microdosing met de San Pedro cactus in vergelijking met truffels. Dit is dus geen officieel onderzoek, de gegevens komen uit de ervaringen van gebruikers.

Zij geven aan dat het wat langer duurt voordat je de effecten merkt, meestal zo’n anderhalf uur. De effecten houden daarentegen langer aan, gemiddeld 7 tot 10 uur (vergeleken met paddo’s of truffels, die 4 tot 6 uur aanhouden). Wat merk je nu van microdosing met deze psychedelica? De effecten op je lichamelijke energie zijn wat milder en het werkt rustgevend en ontspannend. Daarbij kun je merken dat je een wat meer filosofische stemming krijgt. Het lijkt er dus op dat microdosing met mescaline net wat andere effecten heeft dan wanneer je truffels gebruikt.

LSD

Ook met LSD kun je microdoseren. Hoewel LSD een zeer bekend psychedelisch middel is en het ook al langer in een onderzoekssetting wordt gebruikt, wordt het in privesituaties eigenlijk niet gebruikt. Dat is ook geen wonder, LSD staat namelijk op de Lijst 1 van de Opiumwet en is dus moeilijk verkrijgbaar. Je hebt voor een normale trip maar heel weinig LSD nodig, slechts 50 tot 150 microgram. Dat betekent dat je voor microdosing nog veel minder nodig hebt en dus heel nauwkeurig en voorzichtig te werk moet gaan.

Toch is het een interessant middel. Microdoseren met LSD zou een positief effect kunnen hebben op de stemming (het helpt bijvoorbeeld angst te verminderen en kan depressieve klachten verlichten) en het kan helpen de emotionele balans te herstellen. Daarnaast zou het vermoeidheid kunnen tegengaan, omdat het een positief effect kan hebben op de energieniveaus. LSD kan echter ook hevige bijwerkingen hebben. Hoewel het een van de mogelijke soorten psychedelica is waarmee je kunt microdoseren, is het waarschijnlijk in de praktijk niet echt geschikt.

Cannabis

Ben je nog op zoek naar een middel dat geschikt is om te microdoseren, dan is cannabis nog een optie. Wiet bevat een grote hoeveelheid werkzame stoffen, zoals THC, CBD, CBG en CBN. Al deze stoffen werken met elkaar samen, wat het entourage effect wordt genoemd. Het wordt uit onderzoek dan ook steeds meer duidelijk dat cannabis daadwerkelijk positieve effecten op de gezondheid heeft, zowel lichamelijk als geestelijk. Ook voor cannabis kan gelden dat minder soms beter is.

Door te microdoseren met wiet, heb je geen last van een high of de bekende couch lock of de munchies. Mensen die met wiet microdoseren, geven aan dat ze een betere concentratie ervaren en productiever zijn. Ze komen makkelijker in de flow en ze zitten lekkerder in hun vel. Cannabis is dus ook een van de psychedelica, die zeker gebruikt kan worden voor microdoseren.

Zoals je ziet heb je meer opties als je wilt gaan microdoseren. Wat veiligheid en gemak betreft is het aan te raden om het te houden bij middelen die makkelijk te doseren zijn, zoals paddo’s, truffels en mescaline cactussen. Kijk in onze shop voor ons aanbod aan microdosing truffels, die kant en klaar zijn om te gebruiken.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?