Meer uit je training halen met microdosing

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Microdosing kan voordelen met zich meebrengen op allerlei gebieden in het leven. Veel mensen gebruiken het om hun geestelijke en lichamelijke gezondheid te ondersteunen. Maar wist je dat het je ook kan helpen op het gebied van training? Microdosing voor je training kan een gevoel van flow bevorderen en je energie een boost geven. Ontdek in deze blog hoe je meer uit je training kunt halen met microdosing.

Waarom microdosing voor je training?

Sommige mensen trainen meerdere keren per week en zouden het voor geen goud willen missen. Anderen hebben moeite om met regelmaat te sporten of doen het helemaal niet. Wat er ook op jou van toepassing is, microdosing kan je helpen met je training. Wat is microdosing precies? Geestverruimende middelen kunnen onze perceptie veranderen, ze veroorzaken hallucinaties, zowel visueel als auditief. Maar tegelijkertijd kunnen ze een positief effect hebben op ons geestelijk welzijn, dat blijkt inmiddels wel uit onderzoek.

Maar de bijkomende effecten, de hallucinaties, maken psychedelica onpraktisch om dagelijks te gebruiken. En niet iedereen heeft zin om te trippen. Daarom is het microdoseren bedacht. Hierbij neem je een zeer kleine dosis (een tiende van een normale dosis), waardoor je wel kunt profiteren van de voordelen van een psychedelisch middel, maar geen last hebt van de nadelen. Wanneer je microdoseert kun je dus gewoon, net als normaal, blijven werken, studeren of sporten. En ook op het vlak van training kun je mogelijk voordelen ervaren door microdosing.

De voordelen van microdosing bij training

Sporten vraagt veel van je. Je hebt energie nodig, je wilt je kunnen concentreren, je hebt intuïtie, inzicht en coördinatie nodig. Microdosing kan invloed hebben op je lichamelijke en geestelijke welzijn en kan daardoor een pittige workout ondersteunen. Dit zijn de voordelen van microdosing bij het trainen.

Gevoel van flow

Als je echt opgaat in je workout, kom je in een staat van flow terecht. Dit is een gevoel van scherpe focus, waarbij je volledig opgaat in wat je doet. Je voelt je goed en bent overtuigd van je eigen kunnen. Mensen zeggen ook wel dat ze in “de zone” zitten. Je denken komt tot rust, er is geen gepieker meer, geen storende stemmetjes in je hoofd die je afleiden. Je kunt je helemaal focussen op je lichaam en je intuïtie. Microdosing met psychedelica bevordert het gevoel van flow. Sporters die een workout doen terwijl ze microdoseren, geven aan dat dat hun concentratie verbetert en dat ze vaker flow ervaren.

Uit onderzoek uit 2020 komt dit ook naar voren. Yoga beoefenaars gebruikten microdoseringen psychedelica en hun ervaringen werden vergeleken met mensen die niet microdoseerden. Het bleek dat degenen die wel microdoseerden, beter konden opgaan in hun yogasessie, oftewel, zij ervoeren meer flow. Zij rapporteerden gevoelens van openheid, positievere emoties en minder angst.

Betere fysieke prestaties

Ook op fysiek gebied kan microdosing positieve effecten met zich meebrengen. Aan een klein onderzoek deden 20 mensen mee die aan verschillende sporten deden (van hardlopen tot yoga en krachttraining). Zij gaven aan dat ze voordelen van microdosing bij hun training merkten, zoals een betere coördinatie, concentratie en zintuiglijk bewustzijn. Dit maakt het mogelijk om beter te presteren tijdens het sporten.

Verder is het mogelijk dat microdoseren ervoor zorgt dat je cognitief en functioneel flexibeler wordt. Hierdoor kun je sneller reageren en sneller beslissingen maken tijdens het sporten. Daar komt nog bij dat psychedelica ook invloed kunnen hebben op je emoties en dan vooral op angst. Microdosing kan daardoor gevoelens van angst verminderen, zowel tijdens je training als bij wedstrijden.

Herstel van blessures

Sporten brengt natuurlijk ook het risico op blessures met zich mee, van een verstuiking tot ernstiger verwondingen. Microdosing kan herstel van blessures ondersteunen, of het nu gaat om spierpijn, verstuikingen, een verrekte spier of een gebroken bot. Ian McCall is een martial arts expert en hij is overtuigd van de voordelen van microdosing bij herstel, vooral bij traumatische hersenbeschadiging. Deze komen regelmatig voor bij vechtsporten.

Of de schade nu ontstaan is door klappen op het hoofd of te harde muziek, dit soort dingen kan ervoor zorgen dat er plaques in de hersenen ontstaan, zegt hij. Eerst dachten wetenschappers dat er geen manier was om dat te herstellen. Maar, zo zegt McCall, psychedelica kunnen dat wel doen. James Fadiman, bekende voorstander van het gebruik van geestverruimende middelen, zette in 2018 een onderzoek op. Hieraan deden 1000 mensen mee die regelmatig een microdosis LSD namen, gedurende 18 maanden.

Onder de vele gezondheidsvoordelen die gerapporteerd werden, waren ook de verlichting van de symptomen van traumatische hersenbeschadiging. Mogelijk komt dit voordeel voort uit het feit dat psychedelica neurogenese, de groei van nieuwe hersencellen, kunnen ondersteunen.

Microdosing voor pijn management

No pain no gain, dat is een uitspraak die in de sportwereld veel gebruikt wordt. Als enthousiaste sporter moet je wel een beetje tegen pijn kunnen. Hoe beter je om kunt gaan met pijn, hoe meer je prestaties erop vooruit gaan en hoe sterker en veerkrachtiger je wordt. Tenminste, zolang je natuurlijk wel blijft letten op je eigen veiligheid en je grenzen niet te ver overschrijdt. Uit onderzoek blijkt dat psychedelica de pijngrenzen kan verleggen. Als je aan microdosing doet, kun je daar bij het trainen dus voordeel van hebben.

Ben je al enthousiast sporter, dan kun je microdosing inzetten om meer uit je training te halen. Mogelijk ervaar je de positieve effecten in je concentratie, je conditie en je herstel. Maar ook wanneer je niet sport kan microdosing je helpen. Misschien ben je vaak te moe of ongemotiveerd om te gaan trainen. Microdosing kan een positief effect hebben op je energielevels en je stemming. Wanneer je gaat microdoseren, ervaar je misschien wel dat je zin krijgt om meer te gaan bewegen en heb je daar ook de energie voor. Probeer het eens uit, kijk in onze shop bij onze microdosing producten.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 20 mei tot en met 27 mei.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

10%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 10% korting te ontvangen op je bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?