Meest bijzondere en krachtige paddo’s

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Wist jij dat er wel meer dan 180 soorten paddo’s zijn? Dit zijn paddenstoelen die de psychoactieve stof psilocybine bevatten en daarom ook hallucinaties kunnen veroorzaken. Een aantal hiervan zul je vast wel kennen. Maar in deze blog zetten we de meest bijzondere en krachtige paddo’s op een rijtje. Wie weet kom je er eens een tegen en kun je die proberen!

De kracht van paddo's

Bij het woord paddo’s denken veel mensen direct aan trippen. Een trip houdt in dat je zintuigen verstoord raken, waardoor je dingen ziet en hoort die er eigenlijk niet zijn. Maar trippen is ook meer dan dat. Het kan je helpen patronen los te laten waar je in vast zat, door angsten heen te komen en nieuwe inzichten te krijgen. Een trip kan je dus heel veel waardevols opleveren.

Voor een echt bijzondere trip zou je onderstaande paddo’s kunnen proberen, alhoewel deze minder makkelijk te vinden zijn dan de bekende paddo soorten. Sommige bevatten een meer dan gemiddelde hoeveelheid psilocybine of brengen wat extra’s met zich mee. Bekijk ons overzicht hieronder.

1. Psilocybe caerulipes, Blue-Foot

Wil je Psilocybe caerulipes oftewel Blue Foot proberen, dan zul je goed je best moeten doen. Deze paddenstoel is ontzettend moeilijk te vinden, omdat hij zo zeldzaam is. Hij komt voor in het noordoosten van de Verenigde Staten. Hij is meestal blauw van kleur, maar kan ook donkerblauw of zwart zijn, met een witte stengel. Het hoedje wordt gemiddeld zo’n 3 cm in diameter.

Het psilocybine gehalte in de Blue Foot paddo is niet erg hoog, met een percentage dat ligt tussen de 0,2 en 0,6%. De ervaringen zijn wel bijzonder. De effecten zijn niet erg intens, maar deze paddo’s staan er wel om bekend dat ze een gevoel van verbondenheid met de natuur en het universum opwekken. Je gaat je vrolijk en positief voelen. Ook visuele hallucinaties komen voor en zelfs een vermenging van de zintuigen, waarbij je kleuren kunt horen en geuren kunt zien. Een heel bijzondere ervaring dus.

2. Psilocybe tampanensis, Philosopher’s Stones

Ook Psilocybe tampanensis is zeldzaam. Hij groeit graag in subtropische klimaten, zoals langs de golf van Mexico en vooral in Florida. Hij ziet er niet erg opvallend uit, met zijn wat fletse, bruine hoedje. En hij wordt ook niet heel groot. Mycologen en kosmonauten vinden tampanensis vooral interessant vanwege de truffels die hij produceert.

Deze truffels hebben ook geestverruimende eigenschappen en worden vaak de Steen der Wijzen genoemd (philosopher’s Stones). Dit komt doordat ze diepe spirituele gevoelens kunnen opwekken. De kracht van psilocybe tampanensis is gemiddeld. De trip wordt vaak vergeleken met die van DMT bij een hoge dosis. Je kunt hierbij mystieke ervaringen meemaken en bijzondere wezens ontmoeten. Deze paddo’s (of de truffels) zijn dan ook uitermate geschikt voor een reis die zelf ontdekking als doel heeft. Ze zijn enigszins vergelijkbaar met Golden Teacher, die ook gezien wordt als een filosofieleraar.

3. Psilocybe allenii

Deze mooie, warm oranje gekleurde paddo’s worden al eeuwenlang gebruikt binnen de cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Amerika. Ze groeien langs de westkust van de Verenigde Staten, van Washington tot San Francisco. Je vindt ze vaak in grote groepen bij elkaar staan. Wat deze paddo’s bijzonder maakt, is dat ze enorm krachtig zijn. Het psilocybine gehalte is een indrukwekkende 1,84%. Dat is bijna op hetzelfde niveau als de bekende krachtige Psilocybe McKennaii.

Tijdens een trip met Psilocybe allenii zie je visuele vervormingen en hallucinaties. Je ervaring van de tijd verandert en je kunt veranderingen in je denkpatronen opmerken. Emoties worden door deze paddo versterkt (dus het is belangrijk je goed voor te bereiden op deze trip en te zorgen voor een positieve set en setting). Spirituele ervaringen zijn goed mogelijk, waarbij je nieuwe inzichten krijgt.

Gebruikers geven aan dat Alleni wel vergelijkbaar is met Psilocybe cubensis, maar toch krachtiger en tegelijkertijd soepeler en zachter voelt. Een gebruiker vertelde dat dit een van de krachtigste paddo’s is op het vlak van visuele hallucinaties. Ook leiden de introspectieve eigenschappen echt tot nieuwe inzichten.

 

4. Panaeolus cyanescens, ook bekend als Blue Meanie

Heb jij al eens van de bijzondere en krachtige paddo Panaeolus cyanescens gehoord? Hij wordt ook wel de Blue Meanie of het “Kroonjuweel van de psychedelische paddenstoelen” genoemd. Bij ervaren psychonauten heeft de Blue Meanie al echt naam gemaakt. Ondanks zijn naam, is deze kleine paddo bruin en niet blauw, en ziet hij er niet erg bijzonder uit.

Maar vergis je niet. Hij is drie keer zo krachtig als de bekende Psilocybe cubensis en is een van de meest krachtige paddo’s. De Blue Meanie bevat gemiddeld 1,15% psilocybine, waarbij uitschieters bekend zijn tot 2,5%. De effecten zijn dan ook niet te onderschatten. Gebruikers geven aan dat de hallucinaties zeer levendig en sterk zijn. Ook kun je gevoelens van euforie en een opvallende helderheid van geest ervaren.

De Meanies mogen dan in hun naam het woord gemeen hebben, maar toch veroorzaken ze vaak een positieve mindset. Verder kun je een verandering merken in je waarneming van de realiteit, van je lichaam en het ego. Trippen met P. cyanescens is vaak intens, soms angstaanjagend, maar zeker een boeiende en zelfs extatische ervaring.

Alle paddo's zijn bijzonder

Heb je al veel ervaring met paddo’s, dan kan het interessant zijn om eens zo’n speciale, zeldzame paddo te proberen. Maar eigenlijk is het toch zo dat alle paddo’s bijzonder zijn. Elke soort heeft zijn eigen unieke spectrum aan effecten en levert je een buitengewone ervaring op. Heb je tot nu toe alleen paddo’s met milde effecten gebruikt, zoals de Mexican of de Thai mushroom? Dan zou je de overstap kunnen maken naar een wat krachtiger paddo, zoals de Mazatapec of de Golden Teacher.

Ben je echt toe aan een wereld veranderende trip die je naar hogere sferen brengt, dan kun je gaan voor de McKennaii of de Ecuadorian paddo’s. Let wel op, dit zijn paddo’s die alleen geschikt zijn voor ervaren psychonauten. Zoals je ziet, leveren de bekende paddo’s je ook echt wel een geweldige trip op!

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 20 mei tot en met 27 mei.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

10%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 10% korting te ontvangen op je bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?