Hoe werkt microdosing bij een burnout?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Wanneer je een burnout hebt, is alles teveel. Werken, het huishouden, voor de kinderen zorgen, eigenlijk kun je niks meer aan. Je kunt hulp zoeken in het reguliere circuit, maar het kan ook helpen om met jezelf aan de slag te gaan. Microdosing kan op verschillende manieren helpen, omdat het je in contact brengt met je gevoelens. In deze blog lees je meer over wat een burnout precies is en wat de voordelen zijn van microdosing bij een burnout.

Hoe je in een burnout terecht komt

Heb je last van een burnout, dan ben je langdurig overbelast. Als we kijken naar hoe het ontstaat, begint het met overspannenheid. Je staat al lange tijd onder druk. Raak je overspannen, dan kun je het nog net aan. Er ontstaan wel al lichamelijke en geestelijke klachten, maar het lukt nog wel om telkens weer te herstellen. Is er eenmaal sprake van een burnout, dan is de energie echt op. Het lukt niet meer om te herstellen, ook niet met een paar dagen rust.

Meestal wordt een burnout veroorzaakt door stress op het werk. Maar ook andere situaties kunnen achter een burnout zitten, zoals ziekte in het gezin, zorgen over geld of een zware studie doen naast je werk. Het kan daarom ook iedereen overkomen. Een burnout kun je herkennen aan de volgende symptomen:

 • Chronische vermoeidheid
 • Concentratieproblemen
 • Prikkelbaar zijn
 • Slecht tegen drukte en lawaai kunnen
 • Emotioneel uit balans zijn
 • Stemmingswisselingen
 • Onrustig of gejaagd gevoel
 • Piekeren
 • Slaapproblemen
 • Lichamelijke klachten, zoals maagpijn, spierpijn, duizeligheid
 • Gevoel van machteloosheid of dat je de controle verliest

De gevolgen van een burnout kun je merken in alle facetten van het leven. Zowel op je werk, in je dagelijkse leven thuis, en in je sociale leven, ga je beperkingen voelen en kun je je taken niet aan. Het is niet makkelijk te accepteren, eerst liep alles op rolletjes. Waarom lukt dat nu niet meer? Je kunt frustratie voelen over je lichaam en geest, die opeens niet meer willen functioneren. Maar uiteindelijk is het wel duidelijk: er moet iets veranderen en waarschijnlijk heb je daar hulp bij nodig. Het is belangrijk de hulp te zoeken die bij je past. Dat kan zijn van een psycholoog of een alternatieve therapeut en eventueel ook microdosing.

De kracht van psychedelica bij een burnout

Zoals gezegd krijgen de meeste mensen met een burnout het advies naar een psycholoog te gaan. Deze kan je de begeleiding bieden die je nodig hebt, maar het is wel belangrijk dat je je op je gemak voelt bij degene die je begeleidt. Het nadeel van onze reguliere gezondheidszorg, is dat deze meestal als doel heeft je zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Nu is dat begrijpelijk, maar die druk kan makkelijk tegen je gaan werken.

Je kunt ook kiezen voor de kracht van planten als ondersteuning van je proces. Psychedelica als paddo’s, truffels of mescaline cactussen bevatten geestverruimende stoffen. Deze hebben een diepgaande invloed op de hersenen, op de verbindingen tussen verschillende delen van het brein en de werking van
neurotransmitters. Uit onderzoek blijkt dat dit vele voordelen kan hebben bij bijvoorbeeld PTSS en depressie. De middelen worden niet voor niets geestverruimend genoemd: ze kunnen je voorzien van nieuwe inzichten, creativiteit en energie.

Psychedelica bieden je de kans om het leven anders te gaan zien. Je kunt je therapeut het vertellen als je een dergelijk middel wilt gaan gebruiken, maar wees je ervan bewust dat niet alle therapeuten zo’n stap zullen ondersteunen. Heb je last van een burnout, dan kun je ervoor kiezen om een begeleide ceremonie te doen, waarbij je een volledige dosis neemt van een psychedelisch middel. Dit is vaak een eye opener, een gebeurtenis die een grote positieve impact op je leven (en daardoor ook op je klachten) kan hebben. Maar het kan eveneens behoorlijk heftig zijn. Je kunt er ook voor kiezen om te gaan microdoseren.

Microdosing bij een burnout

Wanneer je microdoset gebruik je ook psychedelica (bijvoorbeeld paddo’s of truffels). Maar de hoeveelheid die je neemt is veel kleiner dan bij een normale trip. Voor een microdosis bij burnout gebruik je maar 1 gram. Je zult hiermee wel de voordelen kunnen merken, maar geen last krijgen van hallucinaties. Mensen die microdoseren melden bijvoorbeeld vaak dat ze het makkelijker merken als ze in een negatief denkpatroon zitten, dat ze kunnen loskomen van slechte gewoontes. Ze voelen zich zelfverzekerder en kunnen ook in stress situaties beter kalm blijven.

Enkele voordelen van microdosing zijn:

 • Toenemen van creativiteit
 • Meer energie
 • Gevoel van verbondenheid
 • Je kunt beter in het nu blijven
 • Minder piekeren, minder negatief denken
 • Beter slapen

Microdosing is geen wondermiddel en het zal je niet direct van je burnout klachten af helpen. Het kan ook even duren voor je merkt dat het helpt. Maar houd je vol, dan kun ook jij voordeel hebben van microdosing bij een burnout. Het kan je net dat steuntje in de rug geven dat je nodig hebt.

Leren van overspannen zijn

Een burnout krijg je niet voor niets. Je bent helaas over je grenzen gegaan. Maar je burnout heeft je daardoor ook iets te leren over jezelf. Misschien kom je hierdoor meer in contact met je gevoelens, leer je beter op je grenzen te letten en kun je beter focussen op wat jouw voldoening en plezier brengt in het leven. Groei is niet altijd makkelijk, soms doet het pijn. Maar dit kan ook een waardevol geschenk zijn, dat je leven verrijkt. Het zal geen makkelijk proces zijn, maar je komt er vast doorheen, mogelijk met ondersteuning van microdosing. Kijk in onze webshop naar de verschillende merken microdosing truffels die we aanbieden.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 15 juli t/m 31 juli.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

10%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 10% korting te ontvangen op de gehele bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?