Microdosing: vergeet niet je fysieke gezondheid aan te pakken

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Microdosing is een goede manier om het proces van persoonlijke transformatie te ondersteunen, maar ondertussen is het ook van belang om je fysieke gezondheid aan te pakken. Vaak wordt alleen aandacht besteed aan de mentale ontwikkeling, aan spiritualiteit en emoties. Maar er is een sterke band tussen lichaam en geest. In deze blog lees je hoe je door aandacht te geven aan je fysieke gezondheid het proces van transformatie juist een boost kunt geven.

Je lichamelijke gezondheid: de basis van alles

Wij mensen zijn denkers en over het algemeen zien we de hersenen als de basis van wie en wat we zijn. Ons lichaam is leuk verpakkingsmateriaal en moet natuurlijk gezond blijven, maar veel mensen vinden hun persoonlijke ontwikkeling belangrijker en geven daar dan ook meer aandacht aan.

Maar het is een feit: het is het lichaam dat het mogelijk maakt dat je het leven ervaart. En de gezondheid van dit lichaam heeft een enorm grote, misschien wel de grootste, invloed op hoe je denkt, voelt en waarneemt. Als alles in balans is, zoals hormonen, neurotransmitters en voedingsstoffen, heb je de energie om alles te doen wat je wilt doen. En omgekeerd: als er sprake is van een disbalans, heeft dit een negatief effect op je stemming en motivatie.

Wie bezig is met zijn persoonlijke ontwikkeling met microdosing, legt misschien alle nadruk op zorg voor zijn emotionele en mentale welzijn, maar ook aandacht voor de fysieke ontwikkeling is dus van belang. Want als microdosing de brandstof van je auto is, is er nog meer nodig om goed te kunnen rijden, zoals motorolie, koelvloeistof en lucht in de banden. Je kunt dit zien als alle ondersteunende activiteiten die nodig zijn om te kunnen veranderen.

Fysieke gezondheid ondersteunen naast microdosing

Het kan een goed idee zijn om al voor je begint met het gebruik van psychedelica, je lichamelijke gezondheid aan te pakken. Het kan jaren duren om een psychologisch trauma op te lossen. Maar je kunt altijd via je lichaam het proces van persoonlijke ontwikkeling al in gang zetten. En dat kan zorgen voor een directe verandering.

Wanneer je je lichamelijke gezondheid verbetert voordat je begint met microdosing, kan dit zorgen voor een verbetering in je mentale gezondheid. Je hebt meer energie, zit lekkerder in je vel en daardoor kun je ook al een start maken met veranderingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en transformatie. Heb je namelijk fysieke klachten, dan heb je ook de energie niet om hiermee aan het werk te gaan.

Het kan dus zijn dat je eerst eens moet kijken naar voeding, vitamines en mineralen zoals magnesium, zink, vitamine D, B-vitamines en dergelijke, voordat je begint aan microdoseren. En daarnaast zijn ook gezonde activiteiten, zoals meditatie, mindfulness en yoga goed om het proces van verandering in gang te zetten.

Begin met veranderen

Het ondersteunen van je lichamelijke gezondheid hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het gaat om de basis: energie, voeding, slaap en beweging. Besteed aandacht aan onderstaande punten om hier grip op te krijgen en geef jezelf de beste start om te beginnen met je persoonlijke transformatie.

Slapen

Een van de beste manieren om je fysieke gezondheid te verbeteren, is te zorgen voor een goede nachtrust. Dit begint met volgen van een gezonde slaaphygiëne. Slaaphygiëne omvat alles dat met slapen te maken heeft: een comfortabele slaapkamer en alle rituelen om het slapen heen.

Zorg voor een regelmatig slaapritme. Ga elke dag op dezelfde tijd naar bed en sta op dezelfde tijd op, ook in het weekend. Ga niet snoozen als de wekker gaat, maar sta binnen enkele minuten op. Is jouw slaapkamer erg licht of lawaaiig? Schaf verduisterende gordijnen aan of draag een slaapmasker. Ook oordopjes zijn een uitkomst voor mensen die snel wakker worden. Vermijd het gebruik van schermen minstens een half uur voor je gaat slapen.

Gezonde beweging

Beweging is ook erg belangrijk voor je lichaam. Probeer elke dag een half uur te bewegen, bijvoorbeeld fietsen, wandelen of zwemmen. Krachttraining is eveneens een goed idee: het helpt stresshormonen af te voeren en is goed voor de mentale gezondheid. Regelmatig bewegen ondersteunt de bloedsomloop, de aanmaak van belangrijke hormonen, maakt je moe zodat je beter slaapt en versterkt de spieren.

Voeding

Een van de peilers van een gezond lichaam is natuurlijk voeding. Er zijn bepaalde soorten voeding die je zou moeten vermijden, zoals:

  • Meervoudig onverzadigde vetzuren
  • Kunstmatige zoetstoffen, kleur-, geur- en smaakstoffen
  • Sterk bewerkte producten
  • Suiker

Hoe meer bewerkt een product is, hoe meer onnodige stoffen eraan zijn toegevoegd en hoe verder het van een natuurlijk product af staat. Dit soort voeding berooft je van je energie en veroorzaakt stress in je lijf. Probeer om zoveel mogelijk vers en onbewerkt te eten en zelf je maaltijden te koken.

Verse groente levert je lichaam belangrijke mineralen, vitamines en vezels. Varieer in de groente die je eet, zoals wortelen, paprika’s, bloemkool en champignons. Eet ook regelmatig fruit, noten, zaden en pitten. Of je granen in je dieet moet verwerken zul je zelf moeten bepalen. Sommige mensen reageren hier gevoelig op, maar voor anderen is het geen probleem. Je kunt proberen om een maand graanvrij te leven en te kijken wat voor effect dit op je lichaam heeft.

Er zijn wat dat betreft veel gezonde eetwijzen om uit te kiezen, van paleo tot glutenvrij, van eiwitrijk tot een Mediterraan dieet. Het is niet direct nodig om allerlei voedingsgroepen uit je dieet weg te laten. Zorg dat je voeding vooral vers en onbewerkt is, zodat je alle nutriënten binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft om gezond en fit te blijven.

Supplementen

Ook supplementen kunnen een rol spelen bij het ondersteunen van je fysieke gezondheid, naast microdosing, zeker als je al langere tijd last hebt van klachten. Denk aan een gebrek aan energie, een slechte concentratie, slecht slapen of somberheid.

Vitamine B-12 en magnesium spelen een rol bij de energieproductie van het lichaam. Bij vermoeidheid kan het dan ook zinvol zijn extra B-12 en magnesium te nemen. Magnesium werkt ook rustgevend voor de zenuwen en is belangrijk voor de ontspanning. Bij slaapproblemen kan dit mineraal eveneens helpen. Vitamine C is een goed idee als je problemen met je weerstand hebt, evenals vitamine D.

Aandacht voor je algehele welzijn

Persoonlijke ontwikkeling en transformatie zijn prachtige processen die je leven een andere wending of meer diepgang kunnen geven. Ze kunnen echter niet los gezien worden van je fysieke gezondheid. Vergeet daar dus geen aandacht aan te geven met bovenstaande tips. Ben jij klaar om op reis te gaan en wil je gaan microdoseren? Kijk in onze shop voor ons aanbod van microdosing truffels.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?