Wat je kunt verwachten van je eerste paddo trip

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Ga jij voor de eerste keer trippen, dan ben je misschien toch een beetje zenuwachtig. Trippen kan leuk zijn, maar je hebt vast ook wel eens gehoord van een bad trip of een trip die erg intens is. Het kan helpen om van tevoren wat meer te weten te komen over wat je kunt verwachten van je eerste paddo trip. In deze blog gaan we in op de mogelijke effecten van paddo’s en wat belangrijk is om in de gaten te houden.

Wat is een paddo trip eigenlijk?

Als je interesse hebt in paddo’s, dan heb je vast wel verhalen gehoord of gelezen over wat trippen eigenlijk is. Maar anderen hebben je waarschijnlijk wilde verhalen verteld en ook op het internet vind je de meest extreme ervaringen. Trippen is eigenlijk een soort psychedelische reis, veroorzaakt door een geestverruimend middel. Dat kunnen paddo’s zijn, maar ook truffels, mescaline cactussen of LSA of LSD.

Met geestverruimend bedoelen we dat het middel je bewustzijn zal veranderen. Je ziet, hoort en ervaart de wereld hierdoor anders. Dit kan verandering van je emoties veroorzaken, maar ook hallucinaties (zowel auditief als visueel). Mensen gaan om verschillende redenen trippen. Dat kan recreatief zijn (voor je plezier), om jezelf te ontdekken en te ontwikkelen, maar het kan ook positieve effecten hebben op je gezondheid. Zo kan het gebruik van psychedelica mogelijk bepaalde klachten verlichten, zoals PTSS, depressie of angsten. Wat je doel ook is, je zult na het innemen van paddo’s (of een ander geestverruimend middel), de effecten merken van deze psychedelica.

Wat je kunt verwachten van je eerste paddo trip: effecten

Paddo’s bevatten de psychoactieve stof psilocybine. Wanneer je ze inneemt, zullen ze binnen 20 tot 60 minuten effect hebben. Maar wat voor effecten kun je verwachten tijdens je eerste paddo trip? Dat hangt van verschillende zaken af: hoeveel je neemt (de dosis), de kracht van de paddo, hoe jouw lichaam reageert op de geestverruimende stoffen en of je van tevoren iets gegeten hebt. Veel voorkomende reacties zijn:

  • Verandering van je zintuigen: fellere kleuren, patronen zien op oppervlakken, geluiden zijn intenser.
  • Je gedachten veranderen: je denkt sneller of juist langzamer en out-of-the-box denken. Maar ook waandenken is mogelijk.
  • Gevoelens van harmonie, eenheid, verbondenheid met anderen en het universum.
  • Gevoelens van euforie, giechelen, lachbuien. Of je voelt je juist filosofisch, verkent je eigen psyche en de wereld om je heen.
  • Hallucinaties, het zien en horen van heldere beelden en geluiden, ontmoetingen met vreemde wezens.
  • Verlies van je eigen identiteit, uit je lichaam treden

Dit zijn enkele voorbeelden van effecten die trippen met paddo’s op je kan hebben. Wat je kunt verwachten van je eerste paddo trip valt niet te voorspellen, want iedereen is anders. Veel wordt ook bepaald door je eigen stemming op het moment dat je gaat trippen. Ben je somber, verdrietig of voel je je gestrest? Dat kan invloed hebben op hoe je trip zal gaan. Voor je gaat trippen is het dan ook handig om even stil te staan bij hoe je je voelt. Dit maakt onderdeel uit van een goede voorbereiding. Hieronder lees je meer over waar je op moet letten als je gaat trippen met paddo’s.

Tips Voor Een Optimale Paddo Trip

Trippen met paddo’s is relatief veilig. Je kunt niet overdoseren (alhoewel de effecten bij een te hoge dosis heel onprettig kunnen zijn) en paddo’s zijn niet verslavend. Toch is het handig om je trip voor te bereiden, zodat de kans op een bad trip zo klein mogelijk is. Hieronder zetten we 5 tips op een rijtje voor een optimale paddo trip.

1. Let op de dosering

Is dit je eerste paddo trip, begin dan met een lage dosering. Je hebt namelijk nog geen idee hoe je gaat reageren, dus begin niet meteen met een gemiddelde of hoge dosis. Wees voorzichtig en kijk deze eerste keer eerst maar eens wat het effect is van een lage dosis. Je kunt een volgende keer wat meer nemen.

Om te beginnen is 1 gram gedroogde paddo’s of 9 gram verse paddo’s een prima dosis. Merk je dat dit goed gaat, dan kun je een volgende keer je dosis wat verhogen.

2. Trip alleen in een goede set en setting

Zoals je eerder kon lezen hebben je emoties invloed op je trip. Zit je niet lekker in je vel, gebruik dan geen psychedelisch middel. Dit kan namelijk zorgen voor een vervelende tripervaring. Zorg ook voor een veilige en comfortabele omgeving, waarin je samen bent met goede vrienden. Ook dat kan ervoor zorgen dat je een fijne trip hebt.

3. Trip niet alleen

Zeker als je voor de eerste keer paddo’s gebruikt, is het verstandig dit niet alleen te doen. Regel een tripsitter, iemand die nuchter blijft en jou in de gaten kan houden.

4. Onthoud dat paddo’s veilig zijn

Soms lijkt een trip eindeloos te duren en zeker als je een bad trip hebt, kan het lijken alsof je dood gaat. Het is goed om dan te beseffen dat paddo’s veilig zijn en dat de trip uiteindelijk voorbij zal gaan. Blijf vooral rustig en neem indien nodig een tripstopper.

5. Houd rekening met de duur van een trip

 

Voor je begint met je paddo trip, is het goed om rekening te houden met hoe lang je psychoactieve reis kan duren. De effecten komen meestal binnen 20 minuten tot een uur op. Je trip kan gemiddeld 4 tot 6 uur duren, afhankelijk van je dosis en de soort paddo die je gebruikt hebt. Plan dus niet dezelfde middag of avond nog iets in je agenda. Neem de tijd voor deze bijzondere ervaring, zodat je er optimaal van kunt genieten.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?