Haal meer uit je zomer met een zelfzorg dag (een dagje voor jezelf)

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Heb je wel eens een dag gepland helemaal voor jezelf, waarin je aandacht besteedt aan zelfzorg? Meestal nemen we de tijd niet, want hebben we het te druk. Maar een dag voor jezelf is geen overbodige luxe. Deze zomer mag je een hele dag voor jou alleen plannen, met zelfzorg, waarin je ontdekt wat jou helpt op te laden en waarin je inspiratie op doet. Lees verder om de leukste ideeën voor zo’n dag op te doen.

Zelfzorg: ontspannen, opladen, tijd voor jezelf

Ons leven is behoorlijk druk, vol met werk, sport, zorg voor de familie en hobby’s. Maar het is deze zomer heel belangrijk toch wat tijd te vinden voor zelfzorg, een moment waarop je je aandacht op jezelf richt, op wat jou inspireert en helpt tot rust te komen. Het is eigenlijk een date met jezelf. Dat klinkt misschien ongemakkelijk en dat kan ook zo zijn. De meeste mensen zijn het niet gewend iets helemaal voor zichzelf te doen of alleen op pad te gaan.

Als je toch wilt beginnen met zo’n dagje zelf care, begin dan met een activiteit die je thuis kunt doen. Hoe vaker je tijd inplant voor jezelf, hoe normaler dat wordt en hoe meer vertrouwen je krijgt. Het wordt steeds makkelijker. En dat is goed, want iedereen heeft zo af en toe tijd voor zichzelf nodig. Je zult ervan gaan genieten en merken hoe goed het je doet. En na verloop van tijd kun je ook buitenshuis iets alleen doen waar je je goed bij voelt.

Nu de zomer er weer aan komt, is het heerlijk om buiten in de natuur, of in een park te genieten van het mooie weer. Denk aan buiten een boek lezen, een mooie wandeling maken of op het terras zitten van je favoriete café. Een goede tip is om bij al deze activiteiten je telefoon weg te leggen. Het kan verleidelijk zijn om juist tijdens je zelfzorg dag een foto te maken van hoe geweldig je het hebt op dit knusse terras helemaal in je eentje. Maar weersta deze verleiding en wees echt aanwezig met jezelf en in het hier en nu.

Tips voor een ideale zelfzorg dag

Met onderstaande lijst hopen we je ideeën te geven voor jou dagje zelfzorg deze zomer. Ontdek wat je vreugde geeft, wees speels en probeer ook zelf op ideeën te komen. We wensen je veel plezier.

 • Ga naar het park en geniet van de zon. Neem een boek en een kleed mee en ga lekker onder een boom of op een bankje zitten lezen. Je kunt ook gaan bosbaden. Zoek een stil plekje in het bos en wees mindful voor wat je hoort, ziet en voelt.
 • Zet thuis je favoriete playlist aan, dans, zing mee en laat de muziek door je heen stromen. Muziek heeft een diepgaande invloed op je emoties en kan je helpen te genieten, maar ook om emoties te verwerken.
 • Neem je fototoestel (of smartphone) mee naar buiten en ontdek je eigen buurt. Neem foto’s van bloemen, dieren en andere opvallende mooie plekjes. Dit is niet alleen ontspannend, maar je kunt er zeker van zijn dat je je buurt met hele andere ogen zult bekijken.
 • Ga op een spirituele reis en plan een hele dag voor meditatie, visualisatie en zelfontdekking. Bedenk een mooi ritueel om jezelf te vieren. Misschien wil je een stapje verder gaan en kunnen geestverruimende middelen zoals paddo’s of truffels hierbij ook een plek hebben. Heb je deze nog nooit gebruikt, begin dan met paddo’s voor beginners en lees eerst waar je op moet letten.
 • Er gaat niks boven lekker buiten eten. Bereid een picknick voor, maak lekkere broodjes, een thermosfles met koffie of thee, neem vooral mee wat jij lekker vindt. Stop alles in een mand of tas en ga buiten eten in het park of op het strand. Combineer de picknick met een wandeling of fietstocht in een nog onbekend stukje Nederland.
 • Houd je van bijzondere activiteiten om jezelf te leren kennen? Neem een sound bath, volg een yogales of een geleide meditatie. Ook ademwerk is een goede manier om aan jezelf te werken. Dit is ook een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten die misschien dezelfde interesses hebben als jij.
 • Ben je creatief aangelegd? Neem deel aan een creatieve workshop, zoals schilderen, mozaïeken, pottenbakken of beeldhouwen. Misschien ontdek je wel een verborgen talent of in ieder geval een nieuwe hobby.
 • Verwen jezelf met een bezoek aan de bioscoop, ga naar een mooie film en daarna uit eten in een restaurant.
 • Ga aan de slag met een nieuwe wellness gewoonte, waar je voortaan vaker aandacht aan wilt besteden. Ga in bad, scrub je huid, ga mediteren of doe een uurtje yoga.
 • Probeer een hele dag niet op sociale media te kijken, zet het geluid en de notificaties uit en blijf de hele dag in je eigen wereld. Geniet van de rust.
 • Doe een dag helemaal niks.
 • Kijk hoe jij nog beter voor jezelf kunt zorgen. Heb je misschien meer gezonde voeding nodig, zoek dan gezonde recepten en ga aan de slag met koken of bakken. Kom je misschien voedingsstoffen tekort, kijk dan of je wat extra vitamines en mineralen kunt gebruiken. Zorg dat je lichaam alles nodig heeft voor goede slaap, weerstand en energie.

Met deze ideeën kun je alvast je eerste zelfzorg dag plannen. En maak je geen zorgen, je bent niet egoistisch als je jezelf zo’n dagje gunt. Vaak wordt een rustdag of zelfzorgdag op die manier gezien. Maar zo’n dag is essentieel om je drukke leven vol te kunnen houden en om je gezondheid (mentaal en fysiek) te ondersteunen. Je hebt het juist nodig en je hebt het verdiend. Geniet er daarom van en plan deze zomer (en elk seizoen) zo’n zelfzorg dag in!

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 20 mei tot en met 27 mei.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

10%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 10% korting te ontvangen op je bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?