Hoe kun je meer zelfliefde ervaren met microdosing

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit
zelfliefde

Microdosing heeft invloed op je stemming en welzijn en ook op zelfliefde. Deze liefde voor jezelf is belangrijk om je goed te voelen, voor jezelf op te komen en keuzes te maken die goed zijn voor jou. Een sterke band met jezelf is belangrijk. In deze blog lees je wat microdosing op dit gebied kan beteken.

Wat is zelfliefde?

Geestverruimende paddenstoelen hebben een duidelijke impact op de mentale gezondheid. Mensen die microdoseren (hierbij neem je zo’n lage dosis paddo’s of truffels, dat je geen hallucinogene effecten merkt), geven aan dat het hun creativiteit, stemming en cognitief functioneren ondersteunt. Maar microdosing kan ook helpen om een diepere verbondenheid met jezelf te voelen, je zelfliefde te versterken.

Wat is nu eigenlijk zelfliefde? Zelfliefde betekent dat je jezelf waardeert. Zelfliefde ziet er voor iedereen verschillend uit, maar het omvat aardig zijn voor jezelf, jezelf kunnen vergeven en vermijden dat je hard oordeelt over jezelf. Verder hoort erbij dat je op jezelf kunt vertrouwen en je eigen waarde kunt inzien. Dat betekent ook dat je je eigen behoefte prioriteit kunt geven en grenzen kunt stellen.

Zelfliefde is van belang omdat het je leert jezelf op de eerste plaats te zetten. Als je uitgaat van zelfliefde, besteed je aandacht aan activiteiten waar je blij van wordt en die je opladen. Daarvoor is het wel essentieel dat je grenzen kunt stellen en nee kunt zeggen.

Dat lijkt egoïstisch, maar uit onderzoek blijkt dat voor jezelf zorgen je empathie juist vergroot. Empathie komt voort uit compassie en geduld. Maar hoe kun je empathisch zijn naar anderen, als je dat niet naar jezelf kunt zijn? Als je lief kunt zijn voor jezelf, kun je dat ook beter naar anderen. Om je zelfliefde te versterken, kun je microdosing inzetten.

Hoe microdosing je zelfliefde een boost kan geven

Even voor de duidelijkheid, microdosing met paddo’s of truffels is geen wondermiddel dat je plotseling zal doen overlopen van liefde voor jezelf. Microdosing kan zorgen voor een subtiele verandering in je stemming en perspectief. Het kan als het ware een raam openen naar meer inzicht in jezelf. Daarmee kun je constructieve veranderingen in gang zetten, zodat je leven meer overeen komt met wat jij wilt en wat bij je past.

Uit onderzoek komt naar voren dat microdosing kan helpen je stemming te verbeteren, angst te verminderen en je concentratievermogen kan helpen versterken. Het kan zelfs als ondersteuning gebruikt worden bij PTSS, stemmingsstoornissen, angst, depressie en ADHD. Verder geven gebruikers aan dat microdosing ook kan helpen bij:

  • Meer creativiteit
  • Meer energie
  • Grotere productiviteit
  • Verbeteren van cognitief functioneren
  • Beter beslissingen kunnen nemen
  • Positievere kijk op het leven

Microdosing kan een goede manier zijn om meer zelfliefde te ervaren. Niet door zomaar een knopje om te zetten, maar door je zelfbewustzijn te vergroten, angsten te verminderen en je stemming te verbeteren. Microdosing kan het duwtje in de rug zijn, dat je nodig had om te kunnen groeien.

Hoe zet je microdosing in voor meer zelfliefde?

Liefde voor jezelf betekent zorgen voor jezelf. Neem dan ook elke dag even de tijd om dat te doen. Het is belangrijk dat je regelmatig naar binnen keert en kijkt wat jij nodig hebt op dat moment, maar ook in de toekomst. Je kunt ook andere manieren van zelfzorg inzetten en deze combineren met microdosing.

Houd een dagboek bij

Als je gaat microdoseren, is het een goed idee om een dagboek bij te gaan houden. Dat is nuttig, omdat je zicht kunt houden op je proces. Merk je verschil door het microdoseren en waar merk je dat dan aan? Maar je kunt het dagboek schrijven ook gebruiken om je gevoel van zelfliefde te ondersteunen.

Schrijf op wat je blij maakt en welke activiteiten je een gevoel van vervulling en dankbaarheid geven. Daardoor krijg je meer feeling met wat bij je past en je gelukkig maakt. Vervolgens kun je meer tijd besteden aan deze activiteiten, wat een vorm van zelfliefde is.

Mindfulness en meditatie

Mindfulness en meditatie zijn een geweldige manier om zelfliefde te cultiveren. Deze oefeningen geven je meer inzicht in je gevoelens en gedachten. Je bent volledig aanwezig in het nu en maakt contact met je diepe innerlijke zelf. Daardoor word je je meer bewust van gedachtepatronen, of die nu positief of negatief zijn. Door te mediteren leer je ook afstand nemen van gedachten en emoties, waardoor je je minder laat meeslepen en beter gecenterd kunt blijven.

Meditatie en microdosing zijn goed met elkaar te combineren. Omdat microdosing je concentratie kan versterken en stress kan verminderen, kun je meer uit je meditatie halen.

Ga de natuur in

In de natuur kan de mens echt zichzelf zijn. Wil jij je zelfliefde een boost geven, trek dan de bossen en velden in. Door te wandelen of zelfs te bosbaden, kun je alles loslaten en diep contact maken met jezelf. In de natuur kun je werkelijk voelen wie jij bent en hoef je niet bang te zijn voor oordelen. De natuur neemt je zoals je bent en dat kan helpen meer zelfliefde te ervaren. Verken dat gevoel. Neem de tijd om te mediteren in de natuur. Als je weer thuis komt, kun je dat gevoel hopelijk lang vasthouden.

Wil jij gaan microdoseren, kijk dan in onze shop bij ons aanbod. We bieden verschillende merken aan.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 17 Sept t/m 23 Sept.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

15%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 15% korting te ontvangen op de gehele bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?